Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

Uppnå det europeiska gröna avtalet med teknik

publicerade

on

Klimatförändringar är en av de största utmaningarna som mänskligheten står inför för närvarande. Från jordföroreningar och luftföroreningar till avfallshantering och global uppvärmning upplever världen miljöförstöring på många sätt. Att säkerställa att vi bevarar miljön har med rätta skiftat till centrum för politisk diskurs, vilket har lett till ny politik för att hantera de risker vi står inför, skriver Angeliki Dedopoulou, Senior Manager, EU Public Affairs, Huawei.

Angeliki Dedopoulou Senior Manager, EU Public Affairs, Huawei

Angeliki Dedopoulou: Seniorchef, EU Public Affairs, Huawei

I slutet av 2019 lanserade Europeiska kommissionen European Green Deal som en långsiktig strategi för att hantera miljöutmaningar. Green Deal förkroppsligar EU: s ambition att bekämpa klimatförändringar och genomföra hållbara sätt att leva för att nå klimatneutralitet till 2050. En flaggskeppsdel ​​av Green Deal är det utlovade Klimat Law - världens första lagstiftning som tvingar alla EU 27-länder att bli en klimatneutral kontinent fram till 2050. Detta kommer framför allt att uppnås genom att öka det kortsiktiga målet för utsläppsminskning 2030 till minst 55%.

Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen lovade att "lämna ingen bakom" i strävan efter att uppnå denna klimatneutrala och gröna ekonomi 2050. "Detta är Europas man på månen", sade hon i ett videoutdrag. "Vårt mål är att förena ekonomin med vår planet" och "att få den att fungera för våra människor" tillade hon och beskrev klimatpolitiken som Europas nya tillväxtstrategi.

Kommer AI att hjälpa till att uppnå European Green Deal?

 

En grön framtid på 1 miljard euro

För att stödja denna ambition lanserade Europeiska kommissionen under Horizon 1 en miljard euro för forsknings- och innovationsprojekt som svarar på klimatkrisen och skyddar Europas unika ekosystem och biologisk mångfald. Detta kommer också att hjälpa Europa att återhämta sig från koronaviruskrisen genom att tillhandahålla innovativa och inkluderande lösningar på befintliga miljöutmaningar.

Mariya Gabriel, kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom, sade: ”Den europeiska Green Deal-utlysningen på 1 miljarder euro är den sista och största uppmaningen under Horisont 2020. Med innovation i centrum kommer denna investering att påskynda en rättvis och hållbar övergång till ett klimat -neutral Europa 2050. Eftersom vi inte vill ha någon kvar i denna systemiska omvandling efterlyser vi specifika åtgärder för att engagera medborgarna på nya sätt och förbättra samhällets relevans och påverkan. ”

Den europeiska gröna affären är ambitiös: den täcker nästan alla sektorer av ekonomin från transport, energi och jordbruk till byggnader och industrier. En central del av detta kommer att vara att se till att digitala lösningar och IKT får full roll i alla sektorer av ekonomin. Digital teknik har förmågan att minska energiförbrukningen och utsläppen i många branscher, från användning av big data till IoT-lösningar, och kan ge förnybar energi genom användning av AI-lösningar. En förnuftig och effektiv utrullning av sådana lösningar kan mildra effekterna av klimatförändringarna, hjälpa oss att uppnå målen för hållbar utveckling och uppnå Green Deal-målen.

Att göra mer med mindre

Digitalisering har en viktig roll att spela i den gröna övergången som vi alla har en skyldighet att arbeta för. Just nu bidrar digital teknik till att göra ekonomin grönare främst genom att minska transaktionskostnaderna, öka realtidsanvändningen av data, belysa ömsesidigt beroende och skapa effektivitet: digitalisering gör att vi kan göra mer med mindre.

Om vi ​​tittar på några specifika exempel kan vi redan se att utrullningen av AI i jordbruket hjälper jordbrukare att bearbeta data och optimera grödans produktivitet genom markövervakning. Detta förhindrar onödig och ohållbar användning av kemikalier. En enkel vinst om vi kan få denna teknik i händerna på våra europeiska jordbrukare.

Som ett annat exempel kan vi genom digitalisering av transportsektorn kontinuerligt optimera rutter för att minska utsläppen. Detta kommer att ses särskilt när vi får fler automatiserade bilar på våra vägar och billaddningstjänster. Det har uppskattats att sådana digitala förbättringar har potential att minska CO2 utsläpp med 3.6 gigaton endast i transportsektorn, medan i energisektorn kan smarta nät som gör det möjligt för konsumenter att göra smartare energival leda till en minskning av den totala efterfrågan och utnyttja bostädernas energiresurser.

Vi står inför utmaningar, men vi strävar efter mer

Digital teknik har den övergripande potentialen för att möjliggöra en global minskning av koldioxid på 20%2 2030 och kan förhindra tio gånger mer koldioxid2 utsläpp än de faktiskt producerar.

Detta kommer naturligtvis inte utan sina utmaningar: trots att den är stegvis till den gröna övergången har den digitala industrin också ett ansvar att minimera sitt eget miljöavtryck. IKT genererar nu 1.5% av de totala växthusgasutsläppen, vilket förväntas växa till 14% fram till 2040 med den ökade användningen av Internet, smartphones och surfplattor och energiförbrukning för datacenter och telenät.

På Huawei är vi engagerade i att ta itu med vårt miljöavtryck på olika sätt - till exempel via våra intelligenta energihanteringstekniker, som PowerStar, vilket möjliggör övervakning av energiförbrukning i intensiv teknik. När en enhet som inte är planerad för produktion förbrukar energi över ett visst tröskelvärde visas dess energiförbrukning och växlar automatiskt till viloläge. När det gäller exempelvis en våglödningsenhet kan vi bidra till att konsumera 25.6% mindre energi och spara cirka 31,000 XNUMX kWh el varje år.

Samarbeta för att uppnå mer

För att uppnå de mål som anges i European Green Deal krävs åtgärder från alla delar av den europeiska ekonomin. Det innebär att arbeta tillsammans i områden som tidigare kan ha verkat omöjliga, till exempel jordbrukare som arbetar med IKT-sektorn.

Det betyder också att den privata sektorn arbetar med regeringar för att uppmuntra den gröna övergången, att förse människor med de färdigheter som behövs för att säkerställa utbyggnad och upptagande av digitalisering på hållbara sätt och omskalning och kompetensutveckling av alla. Detta kommer att bli en utmanande men nödvändig uppgift för alla i Europeiska unionen.

För mer information om Huawei miljöprojekt, partnerskap och program, besök vårt Teknik för en bättre planet webbsida och utforska vårt långsiktiga initiativ för digital integration TECH4ALL.

De fyra fokusområdena för Huawei TEKNIK FÖR EN BÄTTRE PLANET
Angeliki Dedopoulou

Huawei EU Public Affairs Seniorchef Angeliki Dedopoulou ansvarar för politikområdena artificiell intelligens, Blockchain, digital kompetens och grön teknik. Innan Angeliki gick med i Huaweis EU-team för offentliga frågor var hon rådgivare för Europeiska kommissionen i mer än fem år (genom Everis, ett NTT-dataföretag) om GD Sysselsättning, sociala frågor och inkludering. Hennes huvudfokus under denna period var den europeiska klassificeringen av färdigheter, kompetenser, kvalifikationer och yrken (ESCO) och Europass Digital Credential-projekt. Angeliki är medlem i styrelsen för Hellenic Blockchain Hub och medlem i Beltug Blockchain Taskforce.

Ytterligare läsning


 

Miljö

Uppnå målen för Parisavtalet

publicerade

on

”För att driva systemförändringar mot verklig cirkularitet måste reglering och handling baseras på vetenskap och fakta. Att nå målen i Parisavtalet och uppnå koldioxidneutralitet fram till 2050 kräver en översyn av hur vi använder energi och naturresurser och hur vi kan skapa en cirkulär ekonomi idag - som företag, som regeringar, som individer ”- skriver Charles Héaulmé, VD och koncernchef för den finska livsmedelsförpackningsproducenten Huhtamaki.

”Detta kommer inte att ske på egen hand. Innovation, investeringar och politiskt engagemang är nyckeln till att göra den cirkulära ekonomin till verklighet. Vi måste också främja en ny kultur för samarbete, där de bästa lösningarna är vägen.

Charles Héaulmé, VD och koncernchef för den finska livsmedelsförpackningsproducenten Huhtamaki

Charles Héaulmé, VD och koncernchef för den finska livsmedelsförpackningsproducenten Huhtamaki

För industrin är utformningen för cirkularitet fortfarande en allvarlig utmaning, särskilt när det finns strukturella luckor - som bristen på gemensam infrastruktur -. Detta gäller särskilt förpackningssektorn och att hantera dessa luckor måste börja med ett erkännande av behovet av en systemövergång från en linjär till en cirkulär metod, där produkter inte bara kan återvinnas utan de faktiskt återvinns. Eftersom detta paradigmskifte påverkar alla sektorer och politikområden måste vi gå samman för att utveckla och tillhandahålla de mest effektiva lösningarna tillsammans - i Europa och på global nivå.

Det här är ingen lätt uppgift. För att lyckas måste vi se till att det vi gör bygger på vetenskap och fakta. Ett bra exempel är frågan om plastavfall, som är ett allvarligt miljöproblem världen över. Plast är avgörande för så många viktiga produkter och applikationer, som inom medicin, men dess livslängd medför utmaningar i avfallshanteringsstadiet. Som ett resultat ser vi att många regeringar tar itu med situationen genom att genomföra snabba förbud för vissa engångsprodukter som innehåller plast.

Men i själva verket är plast avgörande för vår värld när det används på rätt sätt: det vi har att göra med är de mycket synliga misslyckandena i hanteringen av uttjänta produkter av plast. Dessa skulle hanteras bättre genom en kombinerad satsning på materialinnovation och effektiv hantering av uttjänta livsmedel. Så istället för att koncentrera oss på en produkts livslängd, bör vi ägna större uppmärksamhet åt vad dessa produkter är gjorda av - och hur själva materialen kan återvinnas och sedan återanvändas. Vi borde inte heller vara rädda för att inse att det som fungerar i ett land eller region i världen kanske inte fungerar direkt i ett annat. Det finns skillnader mellan nationer som återspeglar storlek, befolkningstäthet, faktisk infrastruktur och nivåer av ekonomisk utveckling.

Detta fokus på material är, tror vi bestämt, en viktig del av ekvationen för systemisk förändring. För företag är innovation nyckeln till att låsa upp de konkurrenskraftiga hållbara lösningarna som behövs för att skapa en cirkulär ekonomi för de material som används för att göra förpackningar, minska vårt koldioxidavtryck och säkerställa resurseffektivitet.

Även om vi måste vara djärva i vår vision och sätta tydliga mål för vart vi vill åka, måste vi också komma ihåg att mycket innovation är stegvis och störande innovation ofta kräver betydande tid och investeringar. När vi söker efter de mest miljömässigt ambitiösa och livskraftiga lösningarna måste vi ta hänsyn till produkternas hela livscykel och skapa cirkulära affärsmodeller som säkerställer optimal användning av våra globala resurser samtidigt som vi upprätthåller en hög kundnöjdhet.

Från början ser vi fyra viktiga element för att driva den nödvändiga förändringen:

En infrastrukturrevolution
Vi måste förstå var det finns luckor i varje lands nuvarande infrastruktur relaterad till cirkularitet - såsom avfallsmärkning och insamling och hantering av uttjänta livsmedel - sedan införa policyer och mekanismer för att överbrygga dessa luckor och tillhandahålla system för avfallshantering och återvinning som uppfyller 21-behovenst  århundrade. Materialavgifter kan visa sig vara bra incitament, men vi bör också titta på ökat producentansvar och nya former av ägande av material.

Stärka transformativ innovation
Vi måste se till att politik stöder fortsatt innovation och konkurrenskraftig hållbarhet genom att skapa en ram som ger incitament för innovation som hjälper oss att leverera Green Deal. Istället för att välja vinnarna bör beslutsfattare sätta tydliga anvisningar för att öka effektiviteten och minska koldioxidutsläppen. Genom att använda livscykeltänkande för att bedöma den verkliga effekten av lagförslag och lagstiftningsförslag kan politiska beslutsfattare också hjälpa till att bädda in resultatfokuserad policyutformning.

Uppmuntra konsumenter att förändras
Cirkulära affärsmodeller bör uppmuntra konsumenterna att återanvända, reparera och återvinna - till exempel genom att se till att de erbjuder produkter och tjänster av bättre kvalitet. Dessutom är utbildning och inspiration kraftfulla verktyg som beslutsfattare och företag bör använda för att stoppa skräp och föroreningar.

Vetenskapsledande politik

Genom att se till att fakta och bevis är grunden för konsumentbeteende, beslutsfattande och reglering är det mycket mer sannolikt att vi ger de bästa miljöresultaten. Vi är övertygade om att vi behöver möjliggöra reglering baserad på vetenskapliga bevis och fakta, som stöder och stimulerar innovation

Om vi ​​ska lyckas måste vi vara pragmatiska och arbeta tillsammans, agnostiker för teknik, material eller sektor. Ingen organisation kan göra det ensam. Vi måste arbeta med varandra över hela värdekedjan och titta på vilka åtgärder som krävs i varje region eller land för att möjliggöra effektiv materialanvändning och för att säkerställa att uttjänta lösningar inte bara är möjliga utan viktigare, hållbara. Vi bör skapa allmänna förutsättningar för att cirkulära företag ska blomstra så att det är onödigt att titta på varje bransch individuellt och skapa regler per sektor - vare sig det gäller förpackningar, bildelar eller elektronik.

Frågan handlar inte om engångs- eller fleranvändning utan om råvaror. För att leverera en verkligt systemisk förändring måste vi hålla ögonen på helheten. Vi måste basera oss på vetenskapen och expertisen hos dem som, tillsammans, kan göra skillnad.

Nu är det dags för förändring. Industri och politiska beslutsfattare måste samlas för att bygga plattformarna som möjliggör både värdekedjans och tvärvärdekedjearbetet och som själva är kopplade till de organisationer och mekanismer som beslutsfattare har inrättat. Genom att använda vetenskap, innovation och investeringar i ett offentlig-privat partnerskap kan vi leverera de bästa lösningarna för människor och planeten, från och med idag.

Charles Héaulmé
VD och koncernchef
Huhtamaki

 

Fortsätt läsa

Biologisk mångfald

Offentlig utfrågning om koppling mellan förlust av biologisk mångfald och pandemier som COVID-19 

publicerade

on

Parlamentets utfrågning om "Mot den sjätte massutrotningen och ökande risken för pandemier: Vilken roll spelar EU: s strategi för biologisk mångfald för 2030" kommer att hållas idag (14 januari).

Organiserad av utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet kommer utfrågningen att ta itu med förlusten av biologisk mångfald och i vilken utsträckning detta ökar risken för pandemier på grund av förändrad markanvändning, klimatförändringar och handel med vilda djur. Den roll som EU: s biologiska mångfaldsstrategi för 2030 kan spela för att motverka förlusten av biologisk mångfald och för att öka EU: s och det globala engagemanget för biologisk mångfald kommer att diskuteras.

Mellanstatliga plattformen för biologisk mångfald och ekosystemtjänster Verkställande sekreterare Dr Anne Larigauderie och Europeiska miljöbyråns verkställande direktör Dr Hans Bruyninckx kommer att inleda den offentliga utfrågningen.

Det detaljerade programmet finns tillgängligt här.

Du kan följa utfrågningen live här från 9h idag.

EU: s strategi för biologisk mångfald 2030

På torsdag eftermiddag kommer ledamöterna att diskutera föredragandens utkast till betänkande César Luena (S&D, ES) som svarar på Kommissionens strategi för biologisk mångfald 2030 och välkomnar ambitionsnivån i strategin. I utkastet till betänkande betonas att alla viktigaste direkta drivkrafter för naturförändringar måste tas upp och uttrycker oro över markförstöring, effekterna av klimatförändringar och det minskande antalet pollinerare. Den behandlar också frågorna om finansiering, mainstreaming och styrningsramen för biologisk mångfald, efterlyser ett grönt Erasmus-program med fokus på återställande och bevarande och betonar behovet av internationella åtgärder, även när det gäller havsstyrning.

Du kan följa kommitténs möte live här från 13h15.

Mer 

Fortsätt läsa

Miljö

Investeringsplanen för Europa stöder byggandet och driften av nya vindkraftsparker i Portugal

publicerade

on

Europeiska investeringsbanken (EIB) kommer att tillhandahålla 65 miljoner euro till EDP Renováveis ​​SA (EDPR) för att finansiera byggandet och driften av två vindkraftsparker på land i de portugisiska distrikten Coimbra och Guarda. EIB: s bidrag stöds av en garanti från Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI), huvudpelaren i investeringsplanen för Europa. Vindkraftsparkerna förväntas ha en total kapacitet på 125 MW och skapa cirka 560 jobb under projektets byggfas.

När vindkraftparkerna väl är i drift kommer de att bidra till att Portugal når sina energi- och klimatplanmål samt kommissionens bindande mål att ha minst 32% av den slutliga energiförbrukningen från förnybara källor till 2030.

Ekonomikommissionär Paolo Gentiloni sa: ”Detta avtal mellan EIB och EDP Renováveis, med stöd av investeringsplanen för Europa, är en vinnare för både klimatet och ekonomin. Finansieringen, som stöds av Europeiska fonden för strategiska investeringar, kommer att finansiera nya vindkraftsparker på land i västra och norra Portugal, vilket hjälper landet att nå sina ambitiösa energi- och klimatmål och skapa nya jobb i processen. ”

Vårt Investment Plan för Europa har hittills mobiliserat 535 miljarder euro i investeringar i hela EU, varav 16% för energirelaterade projekt. Pressmeddelandet finns tillgängligt här.

Fortsätt läsa
Annons

Twitter

Facebook

trend