Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

European Green Deal: Kommissionen föreslår en omvandling av EU: s ekonomi och samhälle för att möta klimatambitionerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska kommissionen har antagit ett paket med förslag för att göra EU: s klimat-, energi-, markanvändnings-, transport- och beskattningspolitik lämplig för att minska nettoutsläppen av växthusgaser med minst 55% fram till 2030 jämfört med 1990 års nivåer. Att uppnå dessa utsläppsminskningar under det kommande decenniet är avgörande för att Europa ska bli världens första klimatneutrala kontinent år 2050 och göra European Green Deal en verklighet. Med dagens förslag presenterar kommissionen lagstiftningsverktygen för att uppfylla de mål som överenskommits i den europeiska klimatlagen och i grunden förändra vår ekonomi och vårt samhälle för en rättvis, grön och framgångsrik framtid.

En omfattande och sammankopplad uppsättning förslag

Förslagen gör det möjligt att påskynda minskningen av växthusgasutsläpp under det kommande decenniet. De kombinerar: tillämpning av handel med utsläppsrätter i nya sektorer och en skärpning av EU: s befintliga system för handel med utsläppsrätter; ökad användning av förnybar energi; större energieffektivitet; en snabbare lansering av transportsätt med låga utsläpp och infrastrukturen och bränslen för att stödja dem, en anpassning av beskattningspolitiken med de europeiska Green Deal-målen, åtgärder för att förhindra koldioxidläckage och verktyg för att bevara och odla våra naturliga kolsänkor.

Annons
 • Du har nu möjlighet EU: s system för handel med utsläppsrätter (ETS) sätter ett pris på kol och sänker taket för utsläpp från vissa ekonomiska sektorer varje år. Det har lyckats minskade utsläppen från kraftproduktion och energiintensiva industrier med 42.8% under de senaste 16 åren. Idag Kommissionen föreslår för att sänka det totala utsläppstaket ytterligare och öka dess årliga minskningshastighet. Kommissionen är också föreslår att avveckla fria utsläppsrätter för luftfart och rikta med det globala systemet för koldioxidutjämning och minskning av internationell luftfart (CORSIA) och att för första gången inkludera utsläpp från sjöfarten i EU: s utsläppshandelssystem. För att ta itu med bristen på utsläppsminskningar inom vägtransport och byggnader inrättas ett nytt nytt system för handel med utsläppsrätter för bränsledistribution för vägtransport och byggnader. Kommissionen föreslår också att innovations- och moderniseringsfonderna ska öka.
 • För att komplettera de betydande klimatutgifterna i EU: s budget, medlemsstaterna bör spendera hela sina intäkter för handel med utsläppsrätter på klimat- och energirelaterade projekt. En dedikerad del av intäkterna från det nya systemet för vägtransport och byggnader bör ta itu med den möjliga sociala påverkan på utsatta hushåll, mikroföretag och transportanvändare.
 • Du har nu möjlighet Förordning för ansträngningsdelning tilldelar stärkta mål för utsläppsminskning till varje medlemsstat för byggnader, väg- och inhemsk sjötransport, jordbruk, avfall och små industrier. Med tanke på de olika utgångspunkterna och kapaciteten i varje medlemsland baseras dessa mål på deras BNP per capita, med justeringar för att ta hänsyn till kostnadseffektivitet.
 • Medlemsstaterna delar också ansvaret för att ta bort koldioxid från atmosfären, så Förordning om markanvändning, skogsbruk och jordbruk fastställer ett övergripande EU-mål för koldioxidavlägsnande med naturliga sänkor, vilket motsvarar 310 miljoner ton koldioxidutsläpp till 2. Nationella mål kommer att kräva att medlemsstaterna tar hand om och utvidgar sina koldioxidsänkor för att nå detta mål. Fram till 2030 bör EU sträva efter att uppnå klimatneutralitet inom sektorerna för markanvändning, skogsbruk och jordbruk, inklusive även jordbruksutsläpp som inte är koldioxidutsläpp, till exempel från gödselbruk och boskap. De EU: s skogstrategi syftar till att förbättra kvaliteten, kvantiteten och motståndskraften i EU: s skogar. Det stöder skogsbrukare och den skogbaserade bioekonomin samtidigt som skörden och biomassanvändningen hålls hållbart, bevarar biologisk mångfald och går ut en plan för att plantera tre miljarder träd över hela Europa 2030.
 • Energiproduktion och användning står för 75% av EU: s utsläpp, så det är avgörande att påskynda övergången till ett grönare energisystem. De Direktivet om förnybar energi kommer att ställa in en ökat mål att producera 40% av vår energi från förnybara källor senast 2030. Alla medlemsstater kommer att bidra till detta mål och specifika mål föreslås för förnybar energianvändning inom transport, uppvärmning och kylning, byggnader och industri. För att uppfylla både våra klimat- och miljömål, hållbarhetskriterier för användning av bioenergi stärks och medlemsstaterna måste utforma stödsystem för bioenergi på ett sätt som respekterar den kaskadprincip som används för träig biomassa.
 • För att minska den totala energianvändningen, minska utsläppen och ta itu med energifattigdom Direktiv om energieffektivitet kommer att ställa in en mer ambitiösa bindande årliga mål för att minska energianvändningen på EU-nivå. Den kommer att vägleda hur nationella bidrag upprättas och nästan fördubbla den årliga energibesparingsskyldigheten för medlemsstaterna. De den offentliga sektorn kommer att behöva renovera 3% av sina byggnader varje år för att driva renoveringsvågen, skapa jobb och sänka energianvändningen och kostnaderna för skattebetalaren.
 • En kombination av åtgärder krävs för att hantera stigande utsläpp inom vägtransporter för att komplettera handel med utsläppsrätter. Starkare koldioxidutsläppsstandarder för bilar och skåpbilar kommer att påskynda övergången till utsläppsfri mobilitet med kräver att genomsnittsutsläppen från nya bilar minskar med 55% från 2030 och 100% från 2035 jämfört med 2021-nivåer. Som ett resultat kommer alla nya bilar som registreras från 2035 att vara nollutsläppsrika. För att säkerställa att förare kan ladda eller tanka sina fordon i ett tillförlitligt nätverk i hela Europa, har reviderade förordningen om infrastruktur för alternativa bränslen kommer kräva att medlemsstaterna utökar laddningskapaciteten i linje med bilförsäljningen utan utsläpp, och att installera laddnings- och bränslepunkter med jämna mellanrum på större motorvägar: var 60: e kilometer för elektrisk laddning och var 150: e kilometer för bränsletankning.
 • Flyg och marina bränslen orsakar betydande föroreningar och kräver också särskilda åtgärder för att komplettera handel med utsläppsrätter. Förordningen om alternativa bränsleinfrastrukturer kräver att flygplan och fartyg har tillgång till ren elförsörjning i större hamnar och flygplatser. De ReFuelEU Aviation Initiative kommer att tvinga bränsleleverantörer att blanda ökande nivåer av hållbara flygbränslen i flygbränsle som tas ombord på EU: s flygplatser, inklusive syntetiska koldioxidsnåla bränslen, så kallade e-bränslen. På samma sätt har FuelEU Maritime Initiative kommer att stimulera upptagningen av hållbara marina bränslen och nollutsläppstekniker genom att fastställa ett maximum begränsning av växthusgasinnehållet i energi som används av fartyg anländer till europeiska hamnar.
 • Skattesystemet för energiprodukter måste skydda och förbättra den inre marknaden och stödja den gröna övergången genom att fastställa rätt incitament. A översyn av energibeskattningsdirektivet föreslår att anpassa beskattningen av energiprodukter till EU: s energi- och klimatpolitik, främja ren teknik och ta bort föråldrade undantag och sänkta priser som för närvarande uppmuntrar användningen av fossila bränslen. De nya reglerna syftar till att minska de skadliga effekterna av konkurrens på energiskatten och hjälpa till att säkra inkomster för medlemsstaterna från gröna skatter, som är mindre skadliga för tillväxt än skatter på arbete.
 • Slutligen en ny Justeringsmekanism för kolgränser kommer att sätta ett koldioxidpris på importen av ett riktat urval av produkter för att säkerställa att ambitiösa klimatåtgärder i Europa inte leder till ”koldioxidläckage”. Det här kommer att se till att europeiska utsläppsminskningar bidrar till en global minskning av utsläppenistället för att driva koldioxidintensiv produktion utanför Europa. Det syftar också till att uppmuntra industrin utanför EU och våra internationella partner att ta steg i samma riktning.

Dessa förslag är alla kopplade och kompletterande. Vi behöver detta balanserade paket och de intäkter som det genererar för att säkerställa en övergång som gör Europa rättvist, grönt och konkurrenskraftigt, fördelar ansvaret jämnt mellan olika sektorer och medlemsstater och ger ytterligare stöd där så är lämpligt.

En socialt rättvis övergång

Även om fördelarna med EU: s klimatpolitik på medellång till lång sikt uppväger klart kostnaderna för denna övergång, riskerar klimatpolitiken att sätta extra press på utsatta hushåll, mikroföretag och transportanvändare på kort sikt. Utformningen av policyn i dagens paket sprider därför kostnaderna för att tackla och anpassa sig till klimatförändringarna rättvist.

Annons

Dessutom ökar koldioxidprissättningsintäkterna intäkter som kan återinvesteras för att stimulera innovation, ekonomisk tillväxt och investeringar i ren teknik. A nya sociala klimatfonden föreslås ge medlemsstaterna särskild finansiering för att hjälpa medborgarna att finansiera investeringar i energieffektivitet, nya värme- och kylsystem och renare rörlighet. Social klimatfonden skulle finansieras av EU: s budget, med ett belopp motsvarande 25% av de förväntade intäkterna från handel med utsläpp för bygg- och vägtransportbränslen. Det kommer att ge 72.2 miljarder euro i finansiering till medlemsstaterna för perioden 2025--2032, baserat på en riktad ändring av den fleråriga finansiella ramen. Med ett förslag om att dra nytta av matchande medlemsstaters finansiering skulle fonden mobilisera 144.4 miljarder euro för en socialt rättvis övergång.

Fördelarna med att agera nu för att skydda människor och planeten är tydliga: renare luft, kallare och grönare städer, friskare medborgare, lägre energianvändning och räkningar, europeiska jobb, teknik och industriella möjligheter, mer utrymme för naturen och en friskare planet att överlämna till kommande generationer. Utmaningen i hjärtat av Europas gröna övergång är att se till att fördelarna och möjligheterna med det finns tillgängliga för alla, så snabbt och så rättvist som möjligt. Genom att använda de olika politiska verktyg som finns tillgängliga på EU-nivå kan vi se till att förändringstakten är tillräcklig men inte alltför störande.

Bakgrund

Du har nu möjlighet European Green Deal, som presenterades av kommissionen den 11 december 2019, sätter målet att göra Europa till den första klimatneutrala kontinenten år 2050 Europeiska klimatlagstiftningen, som träder i kraft denna månad, föreskriver i bindande lagstiftning EU: s åtagande för klimatneutralitet och det mellanliggande målet att minska utsläppen av växthusgaser med minst 55% fram till 2030, jämfört med 1990 års nivåer. utsläppen med minst 55% fram till 2030 meddelas till UNFCCC i december 2020 som EU: s bidrag för att uppnå målen i Parisavtalet.

Som ett resultat av EU: s befintliga klimat- och energilagstiftning har EU: s växthusgasutsläpp redan minskat av 24% jämfört med 1990, medan EU: s ekonomi har ökat med cirka 60% under samma period, vilket frikopplar tillväxten från utsläppen. Denna testade och beprövade lagstiftningsram utgör grunden för detta lagstiftningspaket.

Kommissionen har genomfört omfattande konsekvensbedömningar innan de lade fram dessa förslag för att mäta möjligheterna och kostnaderna för den gröna övergången. I september 2020 a omfattande konsekvensbedömning understödde kommissionens förslag att höja EU: s mål för minskning av utsläppen från 2030 till minst 55% jämfört med 1990 års nivåer. Det visade att detta mål är både uppnåbart och fördelaktigt. Dagens lagstiftningsförslag stöds av detaljerade konsekvensbedömningar med hänsyn till samtrafiken med andra delar av paketet.

EU: s långsiktiga budget för de kommande sju åren kommer att ge stöd till den gröna övergången. 30% av programmen under 2 biljoner euro 2021-2027 Fleråriga budgetramen och NextGenerationEU är dedikerade till att stödja klimatåtgärder. 37% av 723.8 miljarder euro (i löpande priser) Återhämtnings- och motståndskraft, som kommer att finansiera medlemsstaternas nationella återhämtningsprogram under NextGenerationEU, tilldelas klimatåtgärder.

Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen sa: ”Den fossila bränsleekonomin har nått sina gränser. Vi vill lämna nästa generation en hälsosam planet samt bra jobb och tillväxt som inte skadar vår natur. European Green Deal är vår tillväxtstrategi som går mot en koldioxidfri ekonomi. Europa var den första kontinenten som förklarade sig vara klimatneutral 2050, och nu är vi de allra första som lade en konkret färdplan på bordet. Europa genomför samtalen om klimatpolitiken genom innovation, investeringar och social ersättning. ”

Europadirektörens verkställande vice ordförande Frans Timmermans sade: ”Detta är det som gör decenniet i kampen mot klimat- och biologisk mångfaldskriser. Europeiska unionen har satt upp ambitiösa mål och idag presenterar vi hur vi kan nå dem. Att komma till en grön och hälsosam framtid för alla kommer att kräva betydande ansträngningar i alla sektorer och alla medlemsstater. Tillsammans kommer våra förslag att stimulera de nödvändiga förändringarna, göra det möjligt för alla medborgare att uppleva fördelarna med klimatåtgärder så snart som möjligt och ge stöd till de mest utsatta hushållen. Europas övergång kommer att bli rättvis, grön och konkurrenskraftig. "

Ekonomikommissionär Paolo Gentiloni sa: ”Våra ansträngningar för att ta itu med klimatförändringarna måste vara politiskt ambitiösa, globalt samordnade och socialt rättvisa. Vi uppdaterar våra två decennier gamla energibeskattningsregler för att uppmuntra användningen av grönare bränslen och minska skadlig energiskattkonkurrens. Och vi föreslår en mekanism för justering av koldioxidgränser som kommer att anpassa koldioxidpriset vid import till det som gäller inom EU. Med full respekt för våra WTO-åtaganden kommer detta att säkerställa att vår klimatambition inte undermineras av utländska företag som omfattas av mer slöa miljökrav. Det kommer också att uppmuntra grönare standarder utanför våra gränser. Detta är det ultimata ögonblicket nu eller aldrig. För varje år som går går den fruktansvärda verkligheten av klimatförändringar tydligare: idag bekräftar vi vår beslutsamhet att agera innan det verkligen är för sent. ”

Energikommissionär Kadri Simson sa: ”Det går inte att nå Green Deal-målen utan att omforma vårt energisystem - det är här som de flesta av våra utsläpp genereras. För att uppnå klimatneutralitet 2050 måste vi förvandla förnybar energi till en revolution och se till att ingen energi slösas bort på vägen. Dagens förslag sätter mer ambitiösa mål, tar bort barriärer och lägger till incitament så att vi går ännu snabbare mot ett noll-noll energisystem. ”

Transportkommissionär Adina Vălean sa: ”Med våra tre transportspecifika initiativ - ReFuel Aviation, FuelEU Maritime och Alternative Fuels Infrastructure Regulation - kommer vi att stödja transportsektorns övergång till ett framtidssäkert system. Vi kommer att skapa en marknad för hållbara alternativa bränslen och koldioxidsnål teknik, samtidigt som vi inför rätt infrastruktur för att säkerställa ett brett utnyttjande av fordon och fartyg utan utsläpp. Detta paket tar oss bortom grönare rörlighet och logistik. Det är en chans att göra EU till en ledande marknad för avancerad teknik. ”

Miljö-, havs- och fiskerikommissionär Virginijus Sinkevičius sa: ”Skogar är en stor del av lösningen på många av de utmaningar vi står inför när det gäller att hantera klimat- och biologisk mångfaldskriser. De är också viktiga för att uppnå EU: s klimatmål 2030. Men skogens nuvarande bevarandestatus är inte gynnsam i EU. Vi måste öka användningen av biodiversitetsvänliga metoder och säkra skogsekosystemens hälsa och motståndskraft. Skogsstrategin är en riktig spelväxlare i det sätt vi skyddar, förvaltar och odlar våra skogar för vår planet, människor och ekonomin. ”

Jordbrukskommissionär Janusz Wojciechowski sa: ”Skogar är väsentliga i kampen mot klimatförändringar. De ger också jobb och tillväxt på landsbygden, hållbart material för att utveckla bioekonomin och värdefulla ekosystemtjänster för vårt samhälle. Skogsstrategin syftar genom att ta itu med de sociala, ekonomiska och miljömässiga aspekterna tillsammans och säkerställa och förbättra våra skogars multifunktionalitet och lyfter fram den viktiga roll som miljontals skogsmän arbetar på området. Den nya gemensamma jordbrukspolitiken kommer att vara ett tillfälle för mer målinriktat stöd till våra skogsmän och till en hållbar utveckling av våra skogar. ”

Mer

Kommunikation: lämpar sig för 55 som levererar EU: s klimatmål 2030

Webbplats som levererar den europeiska gröna affären (inklusive lagförslag)

Webbplats med audiovisuellt material om förslagen

Frågor och svar om EU: s system för handel med utsläppsrätter

Frågor och svar om föreskrifter om delning av ansträngningar och markanvändning, skogsbruk och jordbruk

Frågor och svar om hur våra energisystem passar våra klimatmål

Frågor och svar om justeringsmekanismen för kolgränser

Frågor och svar om översynen av energibeskattningsdirektivet

Frågor och svar om hållbar transportinfrastruktur och bränslen

Arkitektur för paketet Faktablad

Socialt rättvis övergång Faktablad

Fakta om natur och skog

Transport faktablad

Faktablad om energi

Byggnads Faktablad

Branschens faktablad

Väte Faktablad

Faktablad för koljusteringsmekanism för kol

Att göra energibeskattning grönare faktablad

Broschyr om leverans av den europeiska gröna affären

Klimatförändring

Executive Vice President Timmermans har en dialog på hög nivå med klimatförändringar med Turkiet

publicerade

on

Executive Vice President Timmermans tog emot den turkiska miljö- och urbaniseringsministern Murat Kurum i Bryssel för en dialog på hög nivå om klimatförändringar. Både EU och Turkiet upplevde extrema effekter av klimatförändringarna under sommaren, i form av skogsbränder och översvämningar. Turkiet har också sett det största utbrottet av ”havsnot” i Marmarahavet - överväxt av mikroskopiska alger orsakade av vattenföroreningar och klimatförändringar. I kölvattnet av dessa klimatförändrade händelser diskuterade Turkiet och EU områden där de kan främja sitt klimatsamarbete i strävan efter att nå Parisavtalets mål. Executive Vice President Timmermans och minister Kurum utbytte åsikter om brådskande åtgärder som krävs för att täppa till klyftan mellan vad som behövs och vad som görs när det gäller att minska utsläppen till noll i mitten av århundradet och därmed behålla målet på 1.5 ° C av Parisavtalet inom räckhåll. De diskuterade kolprissättningspolitiken som ett område av gemensamt intresse, med tanke på den kommande inrättandet av ett system för handel med utsläppsrätter i Turkiet och revideringen av EU: s system för handel med utsläppsrätter. Anpassning till klimatförändringar stod också högt på agendan tillsammans med naturbaserade lösningar för att motverka klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Du kan titta på deras vanliga pressanmärkningar här. Mer information om dialogen på hög nivå här.

Annons

Fortsätt läsa

Ekonomi

Hållbara stadstransporter står i centrum för European Mobility Week

publicerade

on

Omkring 3,000 städer i Europa deltar i årets Europeiska trafikantveckan, som startade igår och kommer att pågå till onsdagen den 22 september. Kampanjen 2021 har lanserats under temat "Säkert och hälsosamt med hållbar rörlighet" och kommer att främja användningen av kollektivtrafik som ett säkert, effektivt, prisvärt och lågemissionsalternativ för alla. 2021 är också 20-årsjubileet för den bilfria dagen, från vilken European Mobility Week har vuxit.

”Ett rent, smart och spänstigt transportsystem är kärnan i våra ekonomier och centralt för människors liv. Därför är jag på 20 -årsjubileet av European Mobility Week stolt över de 3,000 städerna i Europa och utanför för att visa hur säkra och hållbara transportalternativ hjälper våra samhällen att hålla kontakten under dessa utmanande tider, säger transportkommissionär Adina Vălean .

För detta milstolpeår har EU -kommissionen skapat ett virtuellt museum som visar veckans historia, dess inverkan, personliga berättelser och hur det kopplar till EU: s bredare hållbarhetsprioriteringar. På andra håll inkluderar aktiviteter i Europa cykelfestivaler, utställningar av elfordon och verkstäder. Årets evenemang sammanfaller också med en offentligt samråd om kommissionens idéer om en ny ram för rörlighet i städer, och Europeiska järnvägsåret med dess Anslutande Europa Express -tåg.

Annons

Fortsätt läsa

Metan

Gemensamt pressmeddelande mellan EU och USA om Global Methane Pledge

publicerade

on

Europeiska unionen och USA har tillkännagivit Global Methane Pledge, ett initiativ för att minska de globala metanutsläppen som ska lanseras vid FN: s klimatkonferens (COP 26) i november i Glasgow. President Biden och Europeiska kommissionens ordförande Ursula von der Leyen uppmanade länder vid det amerikanska ledda forumet för stora ekonomier för energi och klimat (MEF) att gå med i löftet och välkomnade de som redan har signalerat sitt stöd.

Metan är en potent växthusgas och, enligt den senaste rapporten från klimatpanelen, står det för ungefär hälften av den nettoökning på 1.0 grader Celsius i den globala medeltemperaturen sedan förindustriell tid. Att snabbt minska metanutsläppen kompletterar åtgärder mot koldioxid och andra växthusgaser och anses vara den enskilt mest effektiva strategin för att minska den globala uppvärmningen på kort sikt och hålla målet att begränsa uppvärmningen till 1.5 grader Celsius inom räckhåll. 

Länder som ansluter sig till Global Methane Pledge åtar sig ett kollektivt mål att minska de globala metanutsläppen med minst 30% från 2020 års nivåer fram till 2030 och gå mot att använda bästa tillgängliga inventarimetoder för att kvantifiera metanutsläpp, med särskilt fokus på källor med höga utsläpp. Att leverera löftet skulle minska uppvärmningen med minst 0.2 grader Celsius år 2050. Länder har mycket olika metanutsläppsprofiler och minskningspotential, men alla kan bidra till att uppnå det kollektiva globala målet genom ytterligare inhemsk metanreduktion och internationella samarbetsåtgärder. Större källor till metanutsläpp inkluderar olja och gas, kol, jordbruk och deponier. Dessa sektorer har olika utgångspunkter och varierande potential för kortsiktig metanreducering med den största potentialen för målinriktad minskning år 2030 inom energisektorn. 

Annons

Metanreducering ger ytterligare viktiga fördelar, inklusive förbättrad folkhälsa och jordbruksproduktivitet. Enligt den globala metanbedömningen från Climate and Clean Air Coalition (CCAC) och FN: s miljöprogram (UNEP) kan uppnå 2030-målet förhindra över 200,000 20 för tidiga dödsfall, hundratusentals astmarelaterade akutbesök och mer 2030 miljoner ton skördeförluster om året till XNUMX genom att minska ozonföroreningar på marknivå som delvis orsakas av metan. 

Europeiska unionen och åtta länder har redan meddelat sitt stöd för det globala metanlöftet. Dessa länder inkluderar sex av de 15 bästa metanutsläpparna globalt och står tillsammans för över en femtedel av de globala metanutsläppen och nästan hälften av den globala ekonomin.

Europeiska unionen har vidtagit åtgärder för att minska sina metanutsläpp i nästan tre decennier. Europeiska kommissionens strategi som antogs 1996 bidrog till att minska metanutsläpp från deponering med nästan en halv. Enligt European Green Deal och för att stödja EU: s åtagande för klimatneutralitet år 2050 antog Europeiska unionen i oktober 2020 en strategi för att minska metanutsläpp i alla nyckelsektorer som täcker energi, jordbruk och avfall. Minskningen av metanutsläpp under det nuvarande decenniet är en viktig del av Europeiska unionens ambition att minska utsläppen av växthusgaser med minst 55% till 2030. I år kommer Europeiska kommissionen att föreslå lagstiftning för att mäta, rapportera och verifiera metanemissioner , sätta gränser för avluftning och blossande och ställ krav för att upptäcka läckor och reparera dem. Europeiska kommissionen arbetar också för att påskynda upptagandet av begränsningsteknologi genom en bredare användning av ”koldioxidodling” i EU: s medlemsstater och genom deras gemensamma jordbrukspolitiska strategiplaner, och för att främja produktion av biometan från jordbruksavfall och rester. Slutligen stöder Europeiska kommissionen FN: s miljöprogram (UNEP) för att inrätta ett oberoende internationellt metanemissionsobservatorium (IMEO) för att ta itu med den globala dataklyftan och transparensen på detta område, bland annat genom ett ekonomiskt bidrag. IMEO kommer att spela en viktig roll för att skapa en sund vetenskaplig grund för metanutsläppsberäkningar och leverera det globala metanlöftet i detta avseende.

Annons

USA bedriver betydande metanminskningar på flera fronter. Som svar på en exekutivorder som president Biden utfärdade första dagen i sitt ordförandeskap utfärdar Environmental Protection Agency (EPA) nya regler för att begränsa metanutsläpp från olje- och gasindustrin. Parallellt har EPA vidtagit åtgärder för att införa starkare föroreningsstandarder för deponier och Department of Transportation's Pipeline Hazardous Materials and Safety Administration fortsätter att vidta åtgärder som minskar metanläckage från rörledningar och tillhörande anläggningar. På presidentens uppmaning och i samarbete med amerikanska bönder och ranchers arbetar det amerikanska jordbruksdepartementet för att avsevärt utöka det frivilliga antagandet av klimatsmarta jordbruksmetoder som kommer att minska metanutsläpp från viktiga jordbrukskällor genom att stimulera införandet av förbättrade gödselhanteringssystem , anaeroba rötningsmedel, nya djurfoder, kompostering och andra metoder. Den amerikanska kongressen överväger ytterligare finansiering som skulle stödja många av dessa insatser. Bland förslagen till kongressen, till exempel, finns ett stort initiativ för att stoppa och åtgärda föräldralösa och övergivna brunnar och gruvor, vilket skulle minska metanutsläppen avsevärt. Dessutom fortsätter USA att stödja samarbetsinriktade internationella metanbegränsande insatser, särskilt genom sitt ledarskap för Global Methane Initiative och CCAC.

Europeiska unionen och åtta länder har redan angett sitt stöd för det globala metanlöftet:

 • Argentina
 • Ghana
 • Indonesien
 • irak
 • Italien
 • Mexico
 • Storbritannien
 • USA

USA, Europeiska unionen och andra tidiga supportrar kommer att fortsätta att värva ytterligare länder för att ansluta sig till Global Methane Pledge i väntan på dess formella lansering vid COP 26.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend