Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Samarbeta med världen för att uppnå en framtid med noll

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

När covid-19-pandemin härjar världen fortsätter koldioxidkoncentrationerna i atmosfären att sätta rekord. Arbetsgrupp I-bidraget till den sjätte utvärderingsrapporten som publicerades av den mellanstatliga panelen för klimatförändringar i augusti 2021 bekräftade starkt att mänsklig aktivitet har främjat uppvärmningen av atmosfären, haven och land. Atmosfären, haven, kryosfären och biosfären har alla genomgått breda och snabba förändringar. Vädret 2021 har också varit instabilt, vilket kan ses av vinterstormen i den amerikanska delstaten Texas som allvarligt skadade energisystemet och de rekordhöga temperaturerna på nästan 50 grader Celsius på den nordamerikanska västkusten. På samma sätt har Västeuropa och Kina drabbats av kraftiga regn. Dessutom upplevde Taiwan sin värsta torka på mer än 50 år, som följdes av onormalt kraftiga regn. Man kan tydligt se hur klimatförändringarna har djupt påverkat hela världen, skriver minister Chang Tzi-chin, Environmental Protection Administration, Republiken Kina, Taiwan.

Med extrema väderhändelser som utmanar hela världen idag, uppmanar FN alla länder att genomföra Parisavtalet och ta mer proaktiva åtgärder. Som en ansvarig medlem av det internationella samfundet strävar Taiwan efter att integreras med globala ansträngningar för att mildra klimatförändringarna. President Tsai Ing-wen förklarade på årets Earth Day (22 april) att målet för världen, inklusive Taiwan, är att förverkliga nettonollutsläpp till 2050. Hon presenterade också tydliga mål för utsläpp av växthusgaser för Taiwan. Vid det 33:e mötet i National Council for Sustainable Development tillkännagav premiärminister Su Tseng-chang införandet av 2050 års nettonollutsläppsmål i ändringspropositionen för Greenhouse Gas Reduction and Management Act, vilket visar Taiwans beslutsamhet att aktivt minska koldioxidutsläppen. Fler och starkare förvaltningsmekanismer och incitamentssystem kommer att införas tillsammans med andra viktiga ändringar för att förbättra styrningens effektivitet, införa koldioxidprissättningsmekanismer och anpassa strategier för klimatförändringar. Sådana åtgärder syftar till att uppmuntra privata investeringar i forskning och utveckling, såväl som allmänhetens deltagande i Taiwans hållbara utveckling.

Taiwan har fastställt långsiktiga minskningsmål och planerar en praktisk väg för att uppnå 2050 netto-nollutsläpp. Den verkställande Yuan har samordnat relevanta ministerier och byråer, sammankallat en arbetsgrupp om vägar till nettonollutsläpp och sökt professionell konsultation från Academia Sinica och Industrial Technology Research Institute. Fyra arbetsgrupper har bildats för att fokusera på områdena koldioxidfri energi, industri och energieffektivitet, gröna transporter och fordonselektrifiering samt koldioxidnegativ teknik för att genomföra interministeriella tekniska utvärderingar. När det gäller energi- och industripolitik kommer kort-, medellång- och långsiktiga markörer för 2030, 2040 och 2050 att sättas på vägen mot nettonollutsläpp. Dessutom har Environmental Protection Administration (EPA) och andra relevanta ministerier och myndigheter inlett ett offentligt samråd om visioner för 2050 för att underlätta social dialog om kritiska frågor som jordbruks- och skogsbrukets kolsänkor, byggnader med nettonoll, gröna transporter, låg- koldioxidindustrier, ekonomiska instrument och bara omvandling. Med mångsidigt deltagande från alla sektorer och forsknings- och utvecklingsinvesteringar i innovativ teknik kommer Taiwan att söka den mest lämpliga klimatstyrningsvägen för sin hållbara utveckling.

COVID-19-pandemin har visat att Taiwans industrier är en extremt pålitlig och betydelsefull partner i den globala leveranskedjan. Länder över hela världen har successivt föreslagit nya mål om nettonollutsläpp för att åstadkomma en nettonollekonomi. Taiwans regering strävar efter att formulera en tydlig och heltäckande koldioxidminskningsväg och en grön tillväxtstrategi. Samarbete med privata företag spelar en avgörande roll i detta arbete. Taiwan Climate Alliance, bildad av åtta IKT-företag, har satt som mål att använda förnybar energi i 100 procent av sina tillverkningsprocesser till 2050 och kommer att leda andra tillverkare i leveranskedjan att gemensamt nå detta mål. Dessutom strävar Taiwan Alliance for Net Zero Emission, bildad av traditionell tillverkning, teknik, finans och tjänstesektorn, efter att uppnå nettonoll koldioxidutsläpp på kontor 2030 och vid produktionsanläggningar 2050. För att stödja klimatåtgärder av företag och andra aktörer inom den privata sektorn, har Taiwans regering implementerat finansiella mekanismer som grön finansiering och gröna obligationer, vilket skapar en god cirkel i investeringar och industriell strävan efter hållbar utveckling.

Taiwan, beläget i en region som är mycket sårbar för effekterna av klimatförändringar, har länge varit aktivt engagerad i policyformulering, upprättande av relaterade rättssystem, energiomvandling, teknisk forskning och utveckling, industriell innovation, social omvandling och miljömässig hållbarhet som svar. till klimatförändringarna. Det hoppas att aktivt bygga ett hållbart grönt hemland utifrån aspekterna utbud, tillverkning, efterfrågan och miljöskydd. Dessutom kommer Taiwan att fortsätta att dela sina erfarenheter och förmågor med det internationella samfundet för att övervinna denna kris.

Andan av att samarbeta och arbeta tillsammans är fortfarande nyckeln till att påskynda och utöka de globala ansträngningarna. Även om Taiwan inte är medlem i FN, kommer det alltid att försöka vara en förebild medborgare för det internationella samfundet. Vi kommer att fortsätta att arbeta med alla andra länder för att främja en global framtid med nollutsläpp och en mer motståndskraftig livsmiljö för kommande generationer och för att förverkliga rättvisa mellan generationerna.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend