Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

2022 års studie utser Barcelona till Europas bästa stad för maratonlöpare

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Barcelona erbjuder maratonlöpare de bästa löpförhållandena, tack vare dess luftkvalitet och rika kulturhistoria, med 756 landmärken att passera.

Den nya studien av Löpare behöver undersöker luftkvaliteten, väderförhållandena, antalet landmärken, kostnaden för att springa nödvändigheter och maratonpopulariteten i över 60 europeiska städer för att rangordna Europas maratondestinationer.

Strax bakom sin nordliga motsvarighet,  madrid rankas 2:a i studien, också högt betyg för antalet landmärken att passera och erbjuder förutsägbart torra väderförhållanden. På 3:e plats kommer en annan medelhavsstad, Aten. Aten är ett av de mest prisvärda och populära maratonloppen på listan. Att slutföra de fem bästa är Sevilla respektive Lissabon.

Med dålig luftkvalitet och kraftiga regn kom Locarno sist, och Caen och Zürich slutförde de tre nedersta.

Se hur de fem bästa rankas nedan:

City Övergripande rankningLandmärkenLöpande paketkostnadLuftkvalitet Regn Popularitet
Barcelona1312102712
madrid241911724
Aten321163439
sevilla4175141237
lissabon5111383523

Kategorivinnare

Kulturhuvudstäder

Annons

Studien kan också avslöja de bästa destinationerna per kategori. Om du är ute efter en naturskön väg erbjuder Rom, London och Paris alla över 1,000 2 landmärken att passera. Alternativt rankades Milan på andra plats med 960 intressanta platser och Barcelona kom på tredje plats med 3.

Bästa löpförhållandena

De bästa städerna för att undvika en uttvättning på en dag är Apeldoorn i Nederländerna som har minst årlig genomsnittlig nederbörd (61 mm) följt av Gran Canaria i Spanien (135 mm) och Aten (366 mm).

Tromsö, Norge, har den renaste luften av alla städer i studien, med de lägsta nivåerna av PM 2.5 (partikelföroreningar) i luften, följt av Galway i Irland och Venedig i Italien.

Mest prisvärd

För att urskilja de mest prisvärda destinationerna beräknade studien priset på en liter vatten, ett kg bananer och ett par löparskor i varje stad. Den mest budgetvänliga staden är Cordoba, Spanien, där ett löpande paket kommer att kosta dig bara 43 €, vilket slår Istanbul med en kostnad på 47 €. På tredje plats med en aptitretande kostnad på bara 56 € kommer Kosice, den största staden i östra Slovakien.

Trendigaste maraton

Genom att titta på Googles sökvolym för varje maraton avslöjar studien också Europas trendigaste löparplatser. London kom ut i toppen, med en 1,564 2 % högre sökfrekvens än studiegenomsnittet: London marathon. Berlins maraton rankades 1013:a, med en sökvolym 3% över genomsnittet, och efter på 398:e plats var Stockholm, med en poäng XNUMX% över genomsnittet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend