Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

Miljörådet: Ministrar och kommissionärer diskuterar förberedelserna för COP28 och främjar EU:s gröna avtalslagstiftning

DELA MED SIG:

publicerade

on

Den 16 oktober, vice ordförande Maros Šefčovič (avbildad) as well as Commissioners Sinkevičius and Hoekstra represented the Commission at the Environment Council in Luxembourg. EU Ministers advanced with preparations for the COP28 UN Climate Change Conference, taking place this year in Dubai from 30 November – 12 December 2023. Ministers will discuss the EU’s negotiating mandate and the nationally determined contribution (NDC) under the Paris Agreement.

Miljöministrarna diskuterade också Kommissionens förslag till stärkta koldioxidutsläppsnormer för nya tunga fordon, i syfte att nå en position för att inleda förhandlingar med Europaparlamentet. De Kommissionens förslag till nya regler för rening av avloppsvatten från tätbebyggelse stod också på agendan. Kommissionen kommer också att presentera sin nytt förslag om översyn av ramdirektivet om avfall om mat- och textilavfall, introducera rekommendationen att förbättra avkastningen på använda och avfallna mobiltelefoner, surfplattor och bärbara datorer, och informera om den andra upplagan av Our Baltic Conference och initiativ om mikroplast. Slutligen uppdaterade kommissionen medlemsländerna om läget genom att lämna in uppdaterade nationella energi- och klimatplaner (NECP).

Ahead of this first Environment Council meeting and to prepare the ground for the EU’s position at COP28, Commissioner Hoekstra has dedicated his first week in office to visiting four European Member States (Spain, France, Germany and Czechia). During these visits he met with several Ministers and spoke with international partners such as the Chinese climate envoy, Xie Zhenhua, and his United States’ counterpart, John Kerry. Following the Council meeting, the Commissioner will immediately undertake his first international trip in preparation of COP28, travelling to Brazil and Chile.

En presskonferens ägde rum i slutet av mötet med deltagande av den spanska ministern för ekologisk övergång och demografisk utmaning, Teresa Ribera, och kommissionären Hoekstra, och kan följas här.. More information about Commissioner Hoekstra’s activities in the presskalender.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend