Anslut dig till vårt nätverk!

Miljö

Hållbara förpackningar kan fördröja effekterna av Europas avfallsgenerering 

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Den globala avfallshanteringen har blivit mer komplex att hantera under det senaste decenniet. Vi producerar mycket mer avfall än vi återvinner, vilket påverkar vår hälsa och omgivning. Enligt Europeiska miljöbyrån, 4.8 XNUMX ton skräp genereras per europeisk medborgare, och endast ungefär hälften av det kommunala avfallet återvinns. 

Intressant nog består en stor del av det totala avfallet av förpackningar, särskilt plast, följt av material från bygg-, anläggnings- och fordonsindustrin. Experter uppskattar att det mesta plastavfallet kunde ha använts för ytterligare ändamål, vilket ledde till betydande ekonomiska förluster.

Tyvärr är allt det avfallet miljöfarligt, särskilt eftersom deponier förorenar luft, vatten och mark. Samtidigt genererar avfallsförbränning mer utsläpp i luften. Så ett sätt att bekämpa denna fråga skulle vara att anta hållbara förpackningar som inte hamnar på soptippar eller är biologiskt nedbrytbara. 

Att välja återvinningsbart material

Ett av de mest kritiska besluten ett företag kan fatta är att välja återvinningsbara material istället för vanliga. Detta urval har kraften att påverka konsumenterna att ändra sina preferenser och välja förpackningar gjorda av återvinningsbart material. Till exempel, Loungefly för Storbritannien och Europa ser till att dess produkter kommer i papperspåsar och lådor, krympplaster och pallar, som enkelt kan återvinnas överallt av kunden. 

Den största fördelen med att använda den här typen av förpackningar inkluderar att utöka kundbasen och öka varumärkeslojaliteten genom att tilltala människors beteenden när det gäller shoppingpreferenser. Samtidigt kan företag också sänka sina fraktkostnader genom mindre paket och väl genomarbetad produktinpackning. 

Närmar sig växtbaserad förpackning 

Ändå är problemet med återvinningsbara förpackningar att det lägger ansvaret på konsumenten. Eftersom takten för återvinning av plastförpackningar i Europa flyter runt 35%och plastavfall blir svårare att exportera, även återvinningsbar plast blir ett problem. 

Annons

Därför skulle en bättre idé för förpackning vara en av växtbaserat ursprung, såsom majs eller sockerrör, som kan ha en liknande form som plast. Denna idé gör det möjligt för förpackningar att bryta ner i naturliga element och minska koldioxidavtrycket. En annan bra strategi är att använda komposterbara förpackningar, som bagasse eller cellulosa. 

Förbättra förpackningsstrategier 

Förutom att använda avancerade material för förpackningar, är hur produkterna paketeras och skickas också avgörande för att bekämpa hållbarhetsfrågor. Till exempel började vissa företag frakta i bulk för att hjälpa planeten. När det gäller sjöfarten har vissa börjat använda koldioxidneutrala metoder för att kompensera för utsläpp, främst vid export av produkter över hela världen. 

Men en av de bästa idéerna är att minska förpackningsstorlekarna eftersom det finns många tillfällen då mindre produkter kommer in gigantiska lådor, vilket är ett slöseri med resurser och utrymme. Ibland gör företag detta målmedvetet och utnyttjar psykologi för att få kunden att tro ju större paketet är, desto mer värderas det. 

Samarbete med rätt företag 

Att bli ett hållbart företag verkar lätt till en början, men allt handlar om att skapa rätt partnerskap. Att samarbeta med gröna företag är avsevärt viktigt för att ta ställning till hållbarhet eftersom att arbeta med tillverkare och leverantörer som använder gröna metoder betyder mycket. 

Forskning behövs vanligtvis för att hitta de bästa partnerskapen, och företag kan utnyttja livscykelanalyssystemet (LCA) för att utvärdera sina produkters miljöpåverkan. Denna metod säkerställer att företag och tillverkare eller leverantörer är på samma sida när det gäller sina hållbarhetsmål. 

Att följa EU:s nya riktlinjer för hållbarhet 

Även om företag borde vara de första att ändra sina förpackningar och gröna strategier, bör regeringar också tillhandahålla bättre reglering för att säkerställa att länder lika kämpar mot en bättre framtid. Till exempel strävar Europaparlamentet efter att använda ett cirkulärt ekonomisystem till 2050, vilket inkluderar en rad nya metoder. 

Till exempel måste företag respektera nya mål för förpackningsminskning, så till 2040 bör förpackningen vara mindre än 15 %. Samtidigt kommer vissa typer av förpackningar att försvinna successivt, som t.ex plast för färsk frukt eller lätta plastbärkassar. Dessutom kommer företag att uppmuntra kunder att återanvända förpackningar eller återanvända produkter så att de kommer att kunna ta med sina egna behållare när de köper drycker eller mat från takeaway-företag. 

Gröna förpackningar har många fler fördelar än du tror 

Branscher har ännu inte anpassat sig till hållbarhetsförpackningar, strategier och produkter. Ändå är det en progressiv process som så småningom kommer att ge fantastiska resultat. Att bli grönorienterad har många fördelar för både företag och kunder. 

Till exempel hjälper hållbara förpackningar till att minska ens koldioxidavtryck eftersom färre resurser behövs för tillverkning. Samtidigt gör utvecklingsstadiet förpackningar mångsidiga och flexibla eftersom de kan återanvändas och återanvändas. 

Dessutom kan kunden enkelt göra sig av med hållbara förpackningar eftersom komposterbara eller återvinningsbara föremål inte påverkar miljön. Detta gäller särskilt när förpackningen är biologiskt nedbrytbar och kan återvända till naturen utan att kompromissa med den. 

På företagets sida förbättrar användningen av gröna förpackningsprodukter varumärkesimagen, eftersom kunderna känner en oro för miljöfrågor och förändrade kundtrender. Intressant nog är några av de grönaste företagen i världen verksamma inom avfallshanteringen, maskintillverkning och möbeltillverkning, vilket visar att även dessa industrier kan frodas samtidigt som de går över till grönare tillvägagångssätt. 

Det beror på att hållbara förpackningar hjälper till att spara pengar på lång sikt, minskar fraktkostnaderna och utökar kundbasen. Därför verkar det inte så svårt att komma över det vi har vetat så länge när resultaten förbättras och affärsresultaten ökar i värde. Därför borde fler företag uppmana till hållbarhetsmetodik för att säkerställa snabb anpassning till ett snabbt föränderligt samhälle. 

Har du någonsin tänkt på effekten av förpackningar? 

Produktförpackningar verkade ofarliga ett tag, men nu visar experter att det mesta av världens avfall kommer från plast- och kartongförpackningar som inte kan eller har återvunnits på rätt sätt. Dessa material hamnar på deponier, vilket påverkar miljön och vår hälsa. Så förändring kommer när företag långsamt introducerar gröna förpackningar. Bioplaster, komposterbara förpackningar och återvunnet papper är några av de bästa alternativen för att minska avfallet och skapa ett bättre affärsekosystem. 

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend