Anslut dig till vårt nätverk!

Djurskydd

Konferens på hög nivå för att diskutera framtidens djurskydd

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har varit värd för en högnivåkonferens om EU:s djurskyddspolitik (9 december). Evenemanget öppnades av kommissionären för hälsa och livsmedelssäkerhet Stella Kyriakides och av den slovenska ministern för jordbruk, skogsbruk och livsmedel Jože Podgoršek. Jordbrukskommissionär Janusz Wojciechowski talade också till deltagarna. Huvudtalet hölls av den världsberömda etologen och naturvårdaren DrJane Goodall.

Syftet med evenemanget var att debattera kommissionens pågående arbete med att revidera EU:s lagstiftning om djurskydd 2023. Fem paneler diskuterade djurskyddsmärkning; utfasning av burar som en uppföljning av en Europeiska medborgarinitiativet; djurtransport; djurskydd på gårdsnivå och vid slakttillfället. Panelutbytena och slutsatserna kommer att ingå i kommissionens arbete med kommande förslag. Allmänheten konsultation om översyn av lagstiftningen är öppen för synpunkter fram till den 21 januari 2022. Du hittar hela agendan för konferensen här. och följ händelsen Live.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend