Anslut dig till vårt nätverk!

Djurtransporter

Eurogroup For Animals och Canadian Horse Defense Coalition uppmanar EU och Kanada att ta itu med hästens välbefinnande enligt CETA

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

EU importerar hästkött från Kanada och denna handel är problematisk eftersom NGO-undersökningar och EU-revisioner avslöjade enorma problem med djurskydd och livsmedelssäkerhet. Eurogroup For Animals och Canadian Horse Defense Coalition rekommenderar att man använder verktygen som erbjuds av EU-Kanadas omfattande ekonomiska och handelsavtal (CETA) för att ta itu med och förbättra hästens välbefinnande i Kanada. EU är den största konsumenten av hästkött, även om konsumtionen – och importen – har minskat under det senaste decenniet av olika anledningar, inklusive matskandalen 2014 och det efterföljande förbudet mot mexikanskt hästkött. Ändå, sedan 2017, har importen varit på uppgång, och Kanadas andel har legat konstant på cirka 1,350 XNUMX ton per år. 
 
Även om denna volym är relativt låg, Hästskyddsmissbruk som upptäcks i produktionskedjorna är mycket problematiska. Dessa betydande brister i sektorn, inte bara när det gäller djurens välbefinnande utan också när det gäller spårbarhet, har understrukits av nyligen NGO-utredningar. Dessutom har EU-lagstiftningen som föreskriver en sex månaders uppehållsperiod, under vilken hästar inte får ta emot någon medicin, skapat många ytterligare bekymmer när det gäller hästens välbefinnande. Under denna uppehållsperiod, djur hålls under fruktansvärda förhållanden i utomhusfoderplatser, utan skydd mot ogynnsamt väder eller veterinärvård i sex månader tills de kan slaktas

Eftersom djurskyddsfrågor relaterade till jordbruksmetoder inte faller inom ramen för EU:s djurskyddskrav som för närvarande ställs på import, i en gemensamt brev vi uppmanar Europeiska kommissionen och den kanadensiska ministern för internationell handel att maximera de möjligheter som erbjuds av CETA Regulatory Cooperation Forum (RCF) för att förbättra hästens välbefinnande

”Timingen har aldrig varit bättre för att diskutera hästvälfärd nu när det har blivit en prioritet för den Kanadensiska regeringen att förbjuda export av levande hästar, främst på grund av dåliga transportförhållanden, säger Canadian Horse Defense Coalitions president Sinikka Crosland.

Att röra sig i denna riktning skulle svara mot EU-medborgarnas förväntningar, eftersom nio av tio européer anser att EU bör göra mer för att främja medvetenhet om djurens välfärd över hela världen. A framställning, som redan har samlat nästan 180,000 XNUMX underskrifter, uppmanar EU att avbryta importen av hästkött från länder där EU:s krav på livsmedelssäkerhet och djurskydd inte respekteras.

"Om hästens välbefinnande inte åtgärdas bör EU sända ett tydligt budskap till sina handelspartner och betona att det är viktigt att respektera reglerna, och avbryta importen där kraven inte uppfylls. Under liknande förhållanden avbröts EU-importen från mexikanskt hästkött 2015”, avslutade Eurogruppen för djurhandel och djurskyddsprogramledare Stephanie Ghislain.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend