Anslut dig till vårt nätverk!

Klimatförändring

Kerry efterlyser ett nära EU-samarbete för att fastställa ambitiösa klimatmål i Glasgow

publicerade

on

President Bidens klimatutsändare John Kerry anlände till Bryssel för det andra stoppet på sitt besök i Europa, efter London. Verkställande vice president Timmermans sa att han var övertygad om att USA och Europa arbetar tillsammans: ”Vi kan flytta berg.”

Kerry sa att han var mycket glad över att träffa Europeiska kommissionens högskola för kommissionärer och försäkrade att USA och president Biden var fullt engagerade i att ta itu med frågan med det han beskrev som ”en all regeringsinsats”. 

Kerry sa att vetenskapen skriker på oss och växer varje år. Samtidigt som han beskrev situationen som en kris sa han också att den utgjorde det största tillfälle som vi har haft sedan den industriella revolutionen, att bygga tillbaka bättre och förnya oss själva och våra ekonomier. 

Annons

”Vi har inga bättre partners än våra vänner här i Europa och EU,” sa Kerry. ”Det är viktigt för oss att anpassa oss nu, för inget land kan lösa denna kris ensam. Det kommer att ta varje land och det kommer att vara mer än regeringar. Det kommer att ta medborgarsamhället i våra stater, våra nationer och det kommer att ta den privata sektorn. Varje ekonomisk analys gör det klart.

”Det är dyrare för våra medborgare att inte svara och göra vad vi behöver göra än att göra det. Glasgow är det sista bästa tillfället som vi har, det bästa hoppet att världen kommer att samlas och bygga vidare på Paris. 

”Paris får inte ens jobbet gjort. Om vi ​​alla gjorde vad som finns i Paris ser vi fortfarande en uppvärmning på 3.7 grader eller mer. Och vi gör inte allt vi tänkt göra i Paris. Så detta är ögonblicket för länder, sunt förnuft regeringar människor att samlas och få jobbet gjort. Vi kan göra det."

Klimatförändring

Vi måste bekämpa den globala uppvärmningen mycket snabbare - Merkel

publicerade

on

By

Inte tillräckligt har gjorts för att minska koldioxidutsläppen för att tackla den globala uppvärmningen, Tysklands förbundskansler Angela Merkel (avbildad) sa förra veckan, skriver Kirsti Knolle, Reuters.

"Detta gäller inte bara för Tyskland utan för många länder i världen", sa Merkel på en presskonferens i Berlin och tillade att det var viktigt att genomföra åtgärder som är förenliga med klimatmålen i Parisavtalet.

Merkel, som slutar som kansler senare i år, sa att hon under sin politiska karriär ägnat mycket energi åt klimatskydd men var mycket medveten om behovet av mycket snabbare åtgärder.

Annons

Fortsätt läsa

Klimatförändring

När översvämningar drabbar Västeuropa säger forskare att klimatförändringarna ökar kraftigt regn

publicerade

on

By

En cyklist kör genom en översvämmad gata efter kraftiga regn i Erftstadt-Blessem, Tyskland, 16 juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen
Brandmän går en översvämmad gata efter kraftiga regn i Erftstadt-Blessem, Tyskland, 16 juli 2021. REUTERS / Thilo Schmuelgen

Den extrema nederbörden som orsakar dödliga översvämningar över västra Tyskland och Belgien har varit så alarmerande, många i hela Europa frågar om klimatförändringarna är skyldiga, skriva Isla Binnie och Kate Abnett.

Forskare har länge sagt att klimatförändringarna kommer att leda till kraftigare regnskurar. Men att bestämma dess roll i förra veckans obevekliga skyfall kommer att ta minst flera veckor att undersöka, säger forskare på fredag.

"Översvämningar händer alltid, och de är som slumpmässiga händelser, som att kasta tärningar. Men vi har ändrat oddsen för att kasta tärningarna", säger Ralf Toumi, klimatforskare vid Imperial College London.

Annons

Sedan nederbörden började har vatten sprängt flodstränder och kaskad genom samhällen, störtat telefontorn och rivit hem hem längs dess väg. Minst 157 personer har dödats och hundratals fler saknades från lördag (17 juli).

Floden chockade många. Tysklands förbundskansler Angela Merkel kallade översvämningarna en katastrof och lovade att stödja de drabbade genom dessa "svåra och läskiga tider".

I allmänhet gör den stigande genomsnittliga globala temperaturen - nu cirka 1.2 grader Celsius över det före industriella genomsnittet - kraftigt nederbörd mer sannolikt, enligt forskare.

Varmare luft håller mer fukt, vilket innebär att mer vatten kommer att släppas så småningom. Mer än 15 centimeter regn blötläggde den tyska staden Köln på tisdag och onsdag.

"När vi har denna kraftiga nederbörd är atmosfären nästan som en svamp - du klämmer en svamp och vattnet rinner ut", säger Johannes Quaas, professor i teoretisk meteorologi vid Leipzig universitet.

En graders ökning av den genomsnittliga globala temperaturen ökar atmosfärens förmåga att hålla vatten med 1%, säger klimatforskare och ökar risken för kraftiga nederbördshändelser.

Andra faktorer inklusive lokal geografi och lufttryckssystem avgör också hur specifika områden påverkas.

Geert Jan van Oldenborgh från World Weather Attribution, ett internationellt vetenskapligt nätverk som analyserar hur klimatförändringar kan ha bidragit till specifika väderhändelser, sa att han förväntade sig att det kunde ta veckor att fastställa en koppling mellan regn och klimatförändringar.

"Vi är snabba, men vi är inte så snabba", säger van Oldenborgh, klimatforskare vid Royal Netherlands Meteorological Institute.

Tidiga observationer tyder på att regnet kan ha uppmuntrats av ett lågtryckssystem som parkerat över västra Europa i flera dagar, då det blockerades från att fortsätta av högt tryck i öster och norr.

Översvämningarna följer bara några veckor efter att en rekordhett värmebölja dödade hundratals människor i Kanada och USA. Forskare har sedan sagt att extrem värme skulle ha varit "praktiskt taget omöjligt" utan klimatförändringar, vilket hade gjort en sådan händelse minst 150 gånger mer sannolikt att inträffa.

Europa har också varit ovanligt varmt. Den finska huvudstaden Helsingfors, till exempel, hade just sin mest glödande juni på rekord sedan 1844.

Denna veckas regn har krossat regn och flodnivårekord i områden i Västeuropa.

Även om forskare har förutspått väderstörningar på grund av klimatförändringar i årtionden, säger vissa att hastigheten med vilka dessa ytterligheter slår har överraskat dem.

"Jag är rädd att det verkar hända så snabbt", säger Hayley Fowler, en hydroklimatolog vid Newcastle University i Storbritannien och noterade de "allvarligt rekordhändelser över hela världen, inom några veckor efter varandra."

Andra sa att nederbörden inte var en sådan överraskning, men att det höga antalet dödsfall föreslog att områden saknade effektiva varnings- och evakueringssystem för att klara extrema väderhändelser.

"Regn är inte lika katastrof", säger Imperial College Londons Toumi. "Det som verkligen stör är antalet dödsfall ... Det är ett väckarklocka."

Europeiska unionen föreslog denna vecka en rad klimatpolitik som syftade till att sänka blockets planetvärmande utsläpp till 2030.

Att minska utsläppen är avgörande för att bromsa klimatförändringarna, säger Stefan Rahmstorf, en oceanograf och klimatforskare vid Potsdam Institute for Climate Impact Research.

"Vi har redan en varmare värld med smältande is, stigande hav, mer extrema väderhändelser. Det kommer att vara med oss ​​och med de kommande generationerna," sa Rahmstorf. "Men vi kan fortfarande förhindra att det blir mycket värre."

Fortsätt läsa

Klimatförändring

Europeiska handlingsdagen för klimatpakten

publicerade

on

Idag (29 juni) deltar vice VD Frans Timmermans i Klimatpaktens handlingsdag. Detta digitala evenemang på en dag syftar till att öka medvetenheten om de möjligheter som erbjuds av Europeiska klimatpakten för att lova individuell och kollektiv klimatåtgärd, dela upplyftande berättelser och koppla människor till handlingar i sitt eget land och lokalsamhälle. Programmet innehåller ett huvudevenemang, separata lanseringar i olika EU-länder, matchmaking och expertråd samt en workshop som sammanför ungdomar i åldern 15-30 från hela Europa för att skapa innovativa projekt tillsammans. De Europeiska klimatpakten är ett EU-omfattande initiativ som uppmanar människor, samhällen och organisationer att delta i klimatåtgärder och bygga ett grönare Europa, var och en vidta steg i sina egna världar för att bygga en mer hållbar planet. Pakten lanserades i december 2020 och är en del av European Green Deal, och hjälper EU att uppnå sitt mål att vara den första klimatneutrala kontinenten 2050. För mer information och registrering registrerar du Klimatpaktens handlingsdag och den Ungdomens klimatpaktutmaning webbsidor.

Annons
Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend