Anslut dig till vårt nätverk!

avkolning

Nytt, datadrivet och användarvänligt verktyg för att stödja koldioxidutsläpp i EU

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Kommissionen har inrättat Energi- och industrigeografilabb, ett användarvänligt onlineverktyg som tillhandahåller geospatial information för företag och energiinfrastrukturplanerare. Detta kartbaserade gränssnitt möjliggör onlinedatahantering, visualisering och analys av data relaterad till energi och industri, vilket hjälper beslutsfattare att planera de viktigaste förändringarna som behövs för att minska koldioxidutsläppen i ekonomin. Energi- och industrigeografilabbet visar var man kan hitta ren energi, om den nödvändiga infrastrukturen finns på plats eller om det finns mark tillgänglig för installation av förnybar energi. Den är också värd för socioekonomisk information och erbjuder framtidsinriktad kapacitet, eftersom den inkluderar geospatiala data från scenariearbete av kommissionen och tredje parter.

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel sa: "Vetenskap och teknik kommer att hjälpa oss att konkret tackla de pågående globala hoten och utmaningarna, såsom de gröna och digitala övergångarna. För första gången har data om energi och industriell infrastruktur sammanförts i en enda karta och gratis, för att bättre planera den avkarbonisering som vi alla behöver för att uppnå den europeiska gröna avtalen."

Kommissionären för den inre marknaden, Thierry Breton, sa: "För att den gröna omställningen ska ge en genuint hållbar konkurrenskraft behöver industrin tillgång till riklig, överkomlig och koldioxidfri el, och ytterligare ansträngningar krävs i detta avseende. Energi- och industrigeografilabbet kommer att hjälpa industrin, beslutsfattare och nationella myndigheter att planera de viktigaste förändringarna som behövs för att minska koldioxidutsläppen från ekonomin och forma industriella ekosystem på vägen mot en klimatneutral omställning”.

Energi- och industrigeografilabbet tillkännagavs i Uppdatering av industriell strategi publicerades i maj förra året. Labbet har utvecklats av kommissionens gemensamma forskningscenter i samarbete med relevant industri. Det kommer att stödja utvecklingen av övergångsvägen och den gemensamma industriella teknikens färdplan för ekosystemet för energiintensiv industri. Fri tillgång till Energy and Industry Geography Lab är tillgänglig här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend