Anslut dig till vårt nätverk!

European Green Deal

I klimatprotesterna och EU-valet står Green Deals framtid på spel

DELA MED SIG:

publicerade

on

De gröna i Europa står beslutsamt med folket som kräver brådskande klimatåtgärder över hela Europa idag och under de närmaste dagarna. De gröna utfärdar en skarp varning: röster på höger- och högerextrema partier sätter framtiden för Green Deal och planeten på spel.

På tal från klimatmarschen i Amsterdam, Europeiska gröna ledarkandidaten Bas Eickhout sa: "Demonstranter, aktivister och gröna politiker visade det tidigare: vi kan ändra politikens kurs genom att gå ut på gatorna för klimatåtgärder. Detta bidrog enormt till att driva på för Green Deal. I nästa veckas val kommer väljarna att kunna driva på klimatåtgärder igen. Förra våren började liberaler och konservativa leta efter sätt att urvattna Green Deal. De röstade emot att återställa den europeiska naturen. Att stoppa klimatförändringarna är ett långsiktigt åtagande som kräver mer åtgärder, istället för mindre. Det är därför vi idag protesterar över hela Europa. Det är också därför som nästa veckas val är så viktigt: framtiden för Green Deal och klimatåtgärder står på spel.”

Den europeiska gröna toppkandidaten Terry Reintke, som marscherade i klimatprotesten i Berlin, tillade: "För fem år sedan, efter Fridays for Future-marscherna där miljoner studenter gick ut på gatorna, lovade de europeiska ledarna handling. De gröna levererade: vi har starkaste röstningsresultatet för klimatåtgärder i Europaparlamentet, och nu kommer vi att kämpa obevekligt för framtiden för den gröna avtalet. ingen bakom Om du är orolig för klimatet, gå med i klimatrörelsen på gatan och rösta grönt i EU-valet nästa vecka.

År 2021 svepte översvämningar över Europa, dödade över 200 människor och förstörde hem. 2022 orsakade sommarens rekordstora värmeböljor över 60,000 XNUMX förtida dödsfall. Och förra året brändes ett område dubbelt så stort som Luxemburg i skogsbränder över hela Europa.

De gröna partierna förespråkar en massiv investeringsplan för att stärka en framtidssäker europeisk ekonomi, bort från de förorenande, fossilbränsleberoende produktionsmetoderna. En Green Deal som skapar jobb, säkerställer ett säkert och hälsosamt liv och ger nya perspektiv för alla. Eickhout och Reintke insisterade på att trycket från klimatrörelsen har bidragit till att göra den europeiska gröna affären till verklighet. Nu är det dags att försvara det mot den konservativa och högerextrema motreaktionen och att vara ännu mer ambitiös för en grönare framtid.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend