Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionen antar ambitiösa handlingsplaner för kapitalmarknadsunionen och paketet för digitala finanser

publicerade

on

Europeiska kommissionen har antagit en ny, ambitiös handlingsplan för att öka EU: s kapitalmarknadsunion under de kommande åren. EU: s högsta prioritet idag är att se till att Europa återhämtar sig från den oöverträffade ekonomiska krisen orsakad av koronavirus. Att utveckla EU: s kapitalmarknader och säkerställa tillgång till marknadsfinansiering kommer att vara avgörande för denna uppgift. Handlingsplanen syftar till att utveckla och integrera EU: s kapitalmarknader för att säkerställa att de kan stödja en grön, inkluderande och motståndskraftig ekonomisk återhämtning genom att göra finansieringen mer tillgänglig för europeiska företag.

A pressmeddelande, tillgänglig på alla språk, a Q & A och en faktablad finns online med mer information.

Europeiska kommissionen har också antagit ett ambitiöst digitalt finanspaket för att säkerställa en konkurrenskraftig och digitalvänlig EU-finanssektor som ger konsumenter tillgång till innovativa finansiella produkter, moderna betalningar, samtidigt som konsumentskydd och finansiell stabilitet säkerställs.

Digital Finance-paketet består av:

  • En digital finansstrategi
  • Lagstiftningsförslag för en EU-ram för kryptotillgångar
  • Lagstiftningsförslag för en EU-ram för cyberresiliens
  • En betalningsstrategi för detaljhandeln, som strävar efter att uppnå ett helt integrerat EU-betalningssystem för detaljhandeln, inklusive snabbbetalningslösningar som fungerar gränsöverskridande.

A pressmeddelande på alla språk, a Q & A och en faktablad finns tillgängliga online. Följ presskonferensen med verkställande vice ordförande Dombrovskis den EbS.

Brexit

Vi är besvikna över EU men en överenskommelse kan göras, säger Raab

publicerade

on

By

Storbritannien är besviken över Europeiska unionens krav på att London ger fler eftergifter för att säkra en handelsavtal men en överenskommelse är nära och kan göras, sade den brittiska utrikesminister Dominic Raab på fredagen (16 oktober), skriver Guy Faulconbridge och Paul Sandle.

”Vi är besvikna och förvånade över resultatet av Europeiska rådet”, sa Raab till Sky News.

”Vi har fått höra att det måste vara Storbritannien som gör alla kompromisser de kommande dagarna, som inte kan vara rätt i en förhandling, så vi är förvånade över det men premiärministern kommer att säga mer om detta senare idag."

"Med detta sagt är vi nära", sa Raab om en affär. "Med god vilja på båda sidor kan vi komma dit."

Fortsätt läsa

coronavirus

Frankrike rapporterar mer än 25,000 24 nya koronavirusinfektioner under det senaste dygnet

publicerade

on

By

En läkare, som bär en skyddsmask och en skyddsdräkt, arbetar på intensivvårdsavdelningen (ICU) där patienter som lider av koronavirussjukdomen (COVID-19) behandlas på sjukhuset Bethune-Beuvry i Beuvry, Frankrike. REUTERS / Pascal Rossignol

Det franska hälsovårdsministeriet rapporterade 25,086 24 nya bekräftade fall av koronavirus på 16 timmar på fredag ​​(30,621 oktober), efter att ha rapporterat 15 XNUMX rekord på torsdagen (XNUMX oktober). skriver Geert De Clercq i Paris.

Det rapporterades också att 122 personer hade dött av koronavirusinfektion på sjukhus under det senaste dygnet, jämfört med 24 på torsdag. Inklusive dödsfall i äldreboenden - som ofta rapporteras i flera dagars satser - ökade antalet dödsfall med 88 på fredagen.

Det totala antalet infektioner sedan årets början uppgår nu till 834,770 33,303, det sammanlagda antalet döda till XNUMX XNUMX.

Antalet människor på sjukhus med COVID-19 ökade med 437 till 10,042 10,000, vilket översteg 50 1,800 för första gången sedan mitten av juni, och antalet personer i intensivvården ökade med XNUMX till XNUMX XNUMX, en nivå som senast sågs i mitten av maj.

Under de senaste sju dagarna har Frankrike registrerat nästan 14,800 132,430 nya koronavirusinfektioner, vilket är mer än de XNUMX XNUMX som registrerats under hela två månaders låsning från mitten av mars till mitten av maj.

Fortsätt läsa

Försvar

Frankrike kommer att reagera med den största fastheten efter attacken - PM

publicerade

on

By

Fransk premiärminister Jean Castex
Denis Charlet / Pool via REUTERS

Frankrike kommer att reagera med största fasthet efter att en skollärare halshöggs på gatan i en förort i Paris på fredag ​​efter att han visat sina elever teckningar av profeten Mohammad, sade premiärminister Jean Castex på lördag (17 oktober). skriver Sybille de La Hamaide.

"Genom en av dess försvarare är det republiken som har slagits i hjärtat av islamistisk terrorism", skrev Castex på Twitter.

”I solidaritet med sina lärare kommer staten att reagera med den största fasthet så att republiken och dess medborgare lever, fritt! Vi kommer aldrig ge upp. Aldrig."

Fortsätt läsa
Annons

Facebook

Twitter

trend