Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska centralbanken (ECB)

ECB kommer att ändra policyriktlinjen vid nästa möte, säger Lagarde

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Europeiska centralbanken kommer att ändra sina riktlinjer för nästa politiska steg vid sitt nästa möte för att återspegla sin nya strategi och visa att det är seriöst med att återuppliva inflationen, sade ECB: s ordförande Christine Lagarde i en intervju som sändes på måndagen (12 juli). skriver Francesco Canepa, Reuters.

Tillkännagav förra veckan tillåter ECB: s nya strategi att den tolererar inflation högre än sitt 2% -mål när räntorna ligger nära botten, som nu.

Detta är avsett att försäkra investerare om att politiken inte kommer att skärpas i förtid och öka deras förväntningar om framtida pristillväxt, vilket har legat under ECB: s mål under större delen av det senaste decenniet.

Annons

"Med tanke på den uthållighet som vi behöver för att uppfylla vårt åtagande kommer framtida vägledning säkert att ses över", sa Lagarde till Bloomberg TV.

ECB: s nuvarande vägledning säger att den kommer att köpa obligationer så länge som nödvändigt och hålla räntorna på sina nuvarande rekordlåga nivåer tills den har sett inflationsutsikterna "kraftigt konvergera" till sitt mål.

Lagarde utarbetade inte hur budskapet kunde förändras, utan sa bara ECB: s mål kommer att vara att hålla krediten lätt.

Annons

"Min känsla är att vi kommer att fortsätta att bestämmas genom att upprätthålla gynnsamma finansieringsförhållanden i vår ekonomi", sa hon.

Hon tillade att detta inte var rätt tidpunkt för att prata om återuppringning och att ECB: s Pandemic Emergency Purchase Program, som är värt upp till 1.85 biljoner euro, skulle kunna "övergå till ett nytt format" efter mars 2022, det tidigaste slutdatumet. .

Europeiska centralbanken (ECB)

ECB måste skärpa politiken om det behövs för att motverka inflationen, säger Weidmann

publicerade

on

By

Huvudkontoret för Europeiska centralbanken (ECB) fotograferas under solnedgången, medan spridningen av coronavirus-sjukdomen (COVID-19) fortsätter i Frankfurt, Tyskland, 28 april 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Huvudkontoret för Europeiska centralbanken (ECB) fotograferas under solnedgången, medan spridningen av coronavirus-sjukdomen (COVID-19) fortsätter i Frankfurt, Tyskland, 28 april 2020. REUTERS/Kai Pfaffenbach

Europeiska centralbanken måste skärpa penningpolitiken om den behöver motverka inflationstrycket och inte kan avskräcks från finansieringskostnaderna för eurozonstater, ECB: s beslutsfattare Jens Weidmann (avbildad) berättade Welt am Sonntag tidningen, skriver Paul Carrel, Reuters.

Euroländerna har ökat sin upplåning för att klara coronapandemin, vilket kan leda till att de utsätts för ökade kostnader för skuldservice om centralbanken skärper politiken för att motverka prispress.

Annons

"ECB är inte där för att ta hand om staternas solvensskydd", säger Weidmann, vars roll som president för Tysklands Bundesbank ger honom en plats i ECB: s beslutsfattande ECB -råd.

Skulle inflationsutsikterna stiga hållbart måste ECB agera i linje med sitt prisstabilitetsmål, sade Weidmann. "Vi måste göra det klart och om igen att vi kommer att skärpa penningpolitiken om prisutsikterna kräver det.

"Vi kan då inte ta hänsyn till finansieringskostnaderna för staterna", tillade han.

Annons

Efter sitt politiska möte den 22 juli lovade ECB att hålla räntorna på rekordnivåer ännu längre för att öka den tröga inflationen och varnade för att den snabbt spridande Delta -varianten av coronaviruset utgjorde en risk för euroområdets återhämtning. Läs mer.

"Jag utesluter inte högre inflationstakt", citerade tidningen Weidmann. "Jag kommer i alla fall att insistera på att hålla noga koll på risken för en alltför hög inflationstakt och inte bara på risken för en alltför låg inflationstakt."

Eurozonens ekonomi växte snabbare än väntat under andra kvartalet och drog sig ur en pandemiinducerad lågkonjunktur, medan lättnaderna i koronavirusbromsen också hjälpte inflationen att skjuta förbi ECB: s 2% -mål i juli och nå 2.2%. Läs mer.

När ECB beslutar att det är dags att skärpa policyn, förväntade Weidmann att centralbanken först skulle avsluta sitt program för nödköp av PEPP -nödlån innan han minskar sin APP -köpplan.

"Sekvensen skulle då vara: först avslutar vi PEPP, sedan skalas appen tillbaka och sedan kan vi höja räntorna", sa han.

Fortsätt läsa

Digitala ekonomin

Digital euro: Kommissionen välkomnar ECB: s lansering av projektet för digital euro

publicerade

on

Kommissionen välkomnar beslutet från ECB-rådet för Europeiska centralbanken (ECB) att starta det digitala europrojektet och inleda sin utredningsfas. Denna fas kommer att titta på olika designalternativ, användarkrav och hur finansiella mellanhänder kan tillhandahålla tjänster som bygger på en digital euro. Den digitala euron, en digital form av centralbankpengar, skulle erbjuda större valmöjligheter för konsumenter och företag i situationer där fysiska kontanter inte kan användas. Det skulle stödja en välintegrerad betalningssektor för att svara på nya betalningsbehov i Europa.

Med hänsyn till digitalisering, snabba förändringar i betalningslandskapet och uppkomsten av kryptotillgångar skulle den digitala euron vara ett komplement till kontanter, som bör förbli allmänt tillgängliga och användbara. Det skulle stödja ett antal politiska mål som anges i kommissionens bredare digital ekonomi och betalningsstrategier för detaljhandeln inklusive digitalisering av den europeiska ekonomin, öka eurons internationella roll och stödja EU: s öppna strategiska autonomi. Baserat på det tekniska samarbetet med ECB som inleddes i januari kommer kommissionen att fortsätta att arbeta nära ECB och EU-institutionerna under hela utredningsfasen för att analysera och testa de olika designalternativen mot bakgrund av politiska mål.

Annons

Fortsätt läsa

Ekonomi

ECB presenterar handlingsplan för att inkludera klimatförändringsöverväganden i sin penningpolitiska strategi

publicerade

on

Styrelsen för Europeiska centralbanken (ECB) har beslutat om en omfattande handlingsplan med en ambitiös färdplan (se bilaga) för att ytterligare integrera klimatförändringar i sin politiska ram. Med detta beslut understryker ECB-rådet sitt åtagande att mer systematiskt återspegla miljöhänsyn i sin penningpolitik. Beslutet följer slutsatsen av strategigranskningen 2020-21, där reflektionerna om klimatförändringar och miljömässig hållbarhet var av central betydelse.

Att ta itu med klimatförändringarna är en global utmaning och en politisk prioritering för Europeiska unionen. Medan regeringar och parlament har det primära ansvaret att agera mot klimatförändringar, inom sitt mandat, erkänner ECB behovet av att ytterligare integrera klimatöverväganden i sin politiska ram. Klimatförändringar och övergången till en mer hållbar ekonomi påverkar utsikterna för prisstabilitet genom deras inverkan på makroekonomiska indikatorer som inflation, produktion, sysselsättning, räntor, investeringar och produktivitet. ekonomisk stabilitet; och överföring av penningpolitik. Dessutom påverkar klimatförändringarna och koldioxidövergången värdet och riskprofilen för tillgångarna i Eurosystemets balansräkning, vilket kan leda till en oönskad ackumulering av klimatrelaterade finansiella risker.

Med denna handlingsplan kommer ECB att öka sitt bidrag till att hantera klimatförändringar i linje med sina skyldigheter enligt EU-fördragen. Handlingsplanen innehåller åtgärder som stärker och breddar pågående initiativ från Eurosystemet för att bättre ta hänsyn till klimatförändringshänsyn i syfte att förbereda grunden för förändringar i ramverket för penningpolitiken. Utformningen av dessa åtgärder kommer att överensstämma med målet för prisstabilitet och bör ta hänsyn till konsekvenserna av klimatförändringar för en effektiv resursfördelning. Det nyligen inrättade ECB-centret för klimatförändringar kommer att samordna relevanta aktiviteter inom ECB, i nära samarbete med Eurosystemet. Dessa aktiviteter kommer att fokusera på följande områden:

Annons

Makroekonomisk modellering och bedömning av konsekvenserna för penningpolitisk överföring. ECB kommer att påskynda utvecklingen av nya modeller och kommer att genomföra teoretiska och empiriska analyser för att övervaka konsekvenserna av klimatförändringar och tillhörande politik för ekonomin, det finansiella systemet och överföringen av penningpolitiken genom finansmarknaderna och banksystemet till hushåll och företag. .

Statistiska data för riskanalyser för klimatförändringar. ECB kommer att utveckla nya experimentella indikatorer som täcker relevanta gröna finansiella instrument och finansiella instituts koldioxidavtryck samt deras exponering för klimatrelaterade fysiska risker. Detta kommer att följas av stegvisa förbättringar av sådana indikatorer, från och med 2022, också i linje med framstegen inom EU: s politik och initiativ inom området för offentliggörande och rapportering av miljömässig hållbarhet.

Upplysningar som ett krav för att vara berättigade till säkerhet och tillgångsköp. ECB kommer att införa upplysningskrav för tillgångar i den privata sektorn som ett nytt kriterium eller som en grund för en differentierad behandling av säkerheter och tillgångsköp. Sådana krav kommer att ta hänsyn till EU: s politik och initiativ när det gäller offentliggörande och rapportering av miljömässig hållbarhet och kommer att främja mer konsekvent offentliggörande på marknaden, samtidigt som proportionaliteten bibehålls genom anpassade krav för små och medelstora företag. ECB kommer att tillkännage en detaljerad plan 2022.

Annons

Förbättring av riskbedömningsmöjligheter. ECB kommer att börja genomföra klimatstresstester i Eurosystemets balansräkning 2022 för att bedöma Eurosystemets riskexponering för klimatförändringar och utnyttja metodiken av ECB: s ekonomiska klimatstresstest. Dessutom kommer ECB att bedöma om de kreditvärderingsinstitut som godkänts av Eurosystemets kreditbedömningsram har lämnat den information som krävs för att förstå hur de införlivar risker för klimatförändringar i sina kreditbetyg. Dessutom kommer ECB att överväga att utveckla minimistandarder för införande av klimatförändringsrisker i sina interna betyg.

Säkerhetsram. ECB kommer att överväga relevanta klimatförändringsrisker när man granskar ramarna för värdering och riskkontroll för tillgångar som motparter mobiliserat som säkerhet för Eurosystemets kreditverksamhet. Detta kommer att säkerställa att de återspeglar alla relevanta risker, inklusive de som uppstår till följd av klimatförändringar. Dessutom kommer ECB att fortsätta att övervaka den strukturella marknadsutvecklingen för hållbarhetsprodukter och är redo att stödja innovation inom området hållbar finansiering inom ramen för sitt mandat, vilket exemplifieras av dess beslut att acceptera hållbarhetsobligationer som säkerhet (se pressmeddelande av den 22 september 2020).

Inköp av tillgångar i företagssektorn. ECB har redan börjat ta hänsyn till relevanta klimatförändringsrisker i sina förfaranden för tillbörlig aktsamhet för sina företagsektors tillgångsköp i sina penningpolitiska portföljer. Framöver kommer ECB att anpassa ramen som styr fördelningen av företagsobligationsinköp för att införliva klimatförändringskriterier, i linje med sitt mandat. Dessa kommer att inkludera anpassning av emittenter till, åtminstone, EU-lagstiftning som genomför Parisavtalet genom klimatförändringsrelaterade mätvärden eller åtaganden från emittenterna till sådana mål. Dessutom kommer ECB att börja lämna ut klimatrelaterad information om företagsmarknadens inköpsprogram (CSPP) senast första kvartalet 2023 (komplettera informationen om de icke-penningpolitiska portföljerna; se pressmeddelande av den 4 februari 2021).

Genomförandet av handlingsplanen kommer att vara i linje med framstegen inom EU: s politik och initiativ inom offentliggörande och rapportering av miljömässig hållbarhet, inklusive företagsdirektivet om hållbarhetsredovisning, taxonomiförordningen och förordningen om hållbarhetsrelaterade upplysningar om finansiella tjänster. sektor.

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend