Anslut dig till vårt nätverk!

NextGenerationEU

NextGenerationEU: Kommissionen betalar ut den första betalningen på 52.3 miljoner euro till Malta under återhämtnings- och motståndskraftsfaciliteten

DELA MED SIG:

publicerade

on

The 8 March payment of €52.3 million in grants was made possible by Malta’s fulfilment of the 16 milestones and three targets in the first installment. The payment request covers important measures such as the adoption of a strategy to reduce waste through recycling in the construction sector, the establishment of office facilities to enable civil servants to work remotely across the country, reforms to boost industrial research and investments, a national anti-fraud and corruption strategy and reforms to digitalise the justice system.

Som för alla medlemsländer, betalningar enligt Recovery and Resilience Facility (RRF), nyckelinstrumentet i hjärtat av NextGenerationEU, är prestationsbaserade och är beroende av att Malta genomför de investeringar och reformer som beskrivs i dess nationella återhämtning och motståndskraftsplan.

On 19 December 2022, Malta submitted to the Commission a first payment request of €52.3 million under the RRF covering 16 milestones and three targets. On 27 January 2023, the Commission endorsed a positive preliminary assessment of Malta’s payment request. The favourable opinion of the Economic and Financial Committee of the Council on Malta’s payment request paved the way for the Commission to adopt a final decision on the disbursement of the funds.

Maltas övergripande plan för återhämtning och motståndskraft kommer att stödjas med 258.3 miljoner euro i bidrag. Beloppen som betalas ut till medlemsländerna publiceras i Resultattavla för återhämtning och motståndskraft, som visar framsteg som gjorts i genomförandet av RRF som helhet och av de individuella återhämtnings- och motståndsplanerna. Malta har redan fått en förfinansiering på 41.1 miljoner euro i december 2021.

Mer information om processen för RRF-betalningsanspråk finns i denna Frågor och svar. More information on Malta’s recovery and resilience plan is available här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend