Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska alliansen för personifierade Medicine

EAPM: "Värde" i vården - vem bestämmer? EAPM Onkologi Round Table, registrera dig nu!

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

God eftermiddag hälsokollegor och välkommen till uppdateringen av European Alliance for Personalized Medicine (EAPM) - med bara tre dagar kvar är din sista chans här för att registrera dig för det kommande EAPM -evenemanget fredag ​​17 september, "Behovet av förändring: Definiera hälso-och sjukvårdens ekosystem för att bestämma värde 'som kommer att äga rum under ESMO-kongressen, detaljer nedan, skriver EAPM verkställande direktör Denis Horgan.

Ansvar för politisk utformning

Evenemanget kommer att äga rum från 8h30–16h CET på fredag; här är länk för registrering och här är länk till agendan

Konferensen kommer att ta hänsyn till det faktum att nya upptäckter-genererade från en djupare förståelse av det mänskliga genomet-driver ett paradigmskifte inom medicin från en enstorlek som passar alla till en som är anpassad och inriktad på individen.

Denna förskjutning fortskrider snabbt inom onkologi men är långsammare på andra områden. Och även om det finns många hinder för innovation inom klinisk praxis - inklusive marknadstillträde, vetenskapliga och/eller regulatoriska utmaningar - är den största utmaningen inom hälso- och sjukvårdssystemet frågor som rör tidig diagnos, värde och data.

De olika idéerna om vad som utgör 'värde'i modern medicin är ett hett ämne för debatt i Europa och utanför. 

Hur definierar vi det? Hur mäter vi ett människoliv - eller livskvalitet - mot kostnaden för en behandling? Bedömer vi individens bidrag, skattemässigt och i övrigt, till samhället och väger det mot ett pris? Och hur är det med de moraliska frågorna som ingår i sådana domar? Och vem skulle vilja göra dem?

De flesta av oss skulle finna att chockerande, orättvist och omänskligt. Men det händer i en vid bemärkelse.

Tyvärr, med en åldrande befolkning på 500 miljoner medborgare, har sjukvården i EU aldrig varit dyrare. Människor lever längre och kommer i de flesta fall att behandlas för inte bara en utan flera sjukdomar under sin livstid. Det är ett dilemma, och det kommer inte att försvinna.

Annons

För att förstå 'värde' måste man först naturligtvis förstå en behandling, plus några andra behandlingsalternativ, och fundera över vad det (eller de) kan ge.

Patienter kommer, när de förstår sina alternativ, att ha sina egna synpunkter på vad som utgör värde, beroende på deras förhållanden - ”Kommer jag att bli bättre? Kommer jag att leva längre? Kommer min livskvalitet att förbättras? Vilka är biverkningarna? ”. `

Betalare, inte överraskande, när de väger, som de gör, fördelar mot kostnader och andra överväganden, kan ta en annan strategi. 

Samtidigt måste tillverkare och innovatörer verka inom ramen för "värde" som är ännu oklart. 

Det finns ett gediget argument om att värde alltid bör definieras för kunden. Värde i vården beror på resultat och resultat - avgörande för patienten - oavsett volymen av tjänster som levereras, men värdet kommer alltid att ses som relativt att kosta.

Allt detta kommer att tas upp på vår konferens. Här är länk för registrering och här är länk till agendan.

Bland de många närvarande talarna kommer att finnas Cristian Busoi, ledamot av Europaparlamentet, ENVI -utskottet, Europaparlamentet, Szymon Bielecki, GD CONNECT, Europeiska kommissionen och Stefan Schreck, Rådgivare för intressentförbindelser inom GD SANTE, GD SANTE, Europeiska kommissionen.

Till andra nyheter ....

Hälsoberedskap och beredskapsmyndighet och parlamentet tillbaka i Strasbourg..

European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA) är tänkt att vara ett centralt element för att stärka Europeiska hälsounionen med bättre EU-beredskap och reaktion på allvarliga gränsöverskridande hälsohot, genom att möjliggöra snabb tillgänglighet, tillgång och distribution av nödvändiga motåtgärder. Men enligt Peter Liese, EPP: s hälsovårdsordförande i Europaparlamentet, spelar det ingen roll att HERA inte kommer att vara en EU -byrå, sa han till journalister på måndagsmorgonen (13 september). Att etablera en helt ny byrå tar tid, erkände Liese. "Vi måste agera snabbt" Liese sa. Myndigheten kommer i stället att finnas inom kommissionen. 

Men ett ännu större problem för många ledamöter är det faktum att det är osannolikt att de kommer att debattera förslagen innan de blir lag. Enligt utkasten till förslag föreslår kommissionen en rådsförordning baserad på artikel 122 i EU -fördragen. Detta innebär att förslaget skulle gå igenom utan att parlamentsledamöterna undertecknade. 

"HERA kommer att bygga på EU -finansiering", som är skattebetalares pengar, och har därmed "EP -kompetens att övervaka det!" Grönt MEP Tilly Metz Tweeted. 

Ledamöterna har uttryckt ilska efter att det framkommit att Europaparlamentet inte får rådfrågas om planerna.

Motreaktionen kommer efter att EU: s befattningshavare nedgraderat myndigheten till en ”dedikerad central struktur” som finns i kommissionen, snarare än en fristående EU -byrå.

Enligt utkasten till förslag kommer den biomedicinska akutmyndigheten att skapas med hjälp av artikel 122 som en rättslig grund-en bestämmelse enligt EU-lagstiftning som inte innebär avskrivning av Europaparlamentet.

Den rättsliga grunden har använts under pandemin för att skicka nödmedel till EU -länder, liksom för andra regler, till exempel skapandet av SURE, ett program som gav arbetslöshetshjälp.

I sitt HERA-utkast till förslag motiverade kommissionen sitt juridiska val att "säkerställa tillgången till och tillgången till krisrelevanta medicinska motåtgärder i tid."

En tjänsteman från kommissionen noterade att HERA kommer att vara en intern kommissionsstruktur, så "parlamentet är inte inblandat".

Parlamentsledamöterna är inte nöjda: "Det är oacceptabelt att @EU_Commission och @EUCouncil under påskott av krisnöd bryter Lissabonfördragets anda igen och utesluter den enda demokratiskt valda EU-institutionen från beslutsprocessen," franska MEP Michèle Rivasi twittrade.

Dessutom är resultaten av parlamentets omröstning i kammaren om förslagen om att stärka Europeiska centret för förebyggande och kontroll av sjukdomar (ECDC) och förordningen om allvarliga gränsöverskridande hälsohot hotande - Europaparlamentariker diskuterade förslaget i kammaren måndag eftermiddag, med de flesta visar stöd för förslagen.  

När det gäller huruvida ECDC ska täcka icke -smittsamma sjukdomar (NCD) utöver infektionssjukdomar, är hälsokommissionär Stella Kyriakides emot tanken och hävdar att det kan duplicera arbete som utförts i medlemsländerna och "det skulle väsentligt sträcka resurser inom byrån och därför försvagas dess fokus snarare än att stärka den ”.

Frankrike vill begränsa USA: s tillgång till EU -data

Frankrikes främsta cybersäkerhetstjänsteman tvingar Europa att stoppa amerikansk brottsbekämpning från att få tillgång till kritisk data som lagras i Europa av amerikanska molnföretag.

Europeiska cybersäkerhetsmyndigheter utvecklar regler för molnleverantörer som Amazon, Microsoft, Google och andra som skulle tvinga hårdare cybersäkerhetsregler enligt ett nytt certifieringssystem, inklusive datahantering.

Enligt en amerikansk lag som kallas CLOUD Act är amerikanska företag skyldiga att lämna utländsk information till amerikanska myndigheter om de blir ombedd. Men om Poupard har sin vilja skulle nya EU -regler förhindra att kritisk data hamnar hos amerikanska myndigheter.

Regeln "skulle utesluta vanliga amerikanska och kinesiska tjänster" från att erbjuda tjänster inom kritiska sektorer i Europa, säger Poupard. ”Det här handlar inte om att vända ryggen till partners. Men det handlar om att ha modet att säga att vi inte vill att icke-europeisk lag ska gälla för dessa tjänster. ”

Europeiska regeringar försöker bli mindre beroende av amerikanska molntjänster som en del av deras strävan mot "strategisk autonomi", tanken att Europa behöver behålla kontrollen över teknikpolitiken, delvis på grund av rädsla för spionage och övervakning från USA

Den nya moln -cybersäkerhetsregeln "kommer att vara ett verkligt test, ett verkligt mål för den politiska viljan att uppnå strategisk autonomi på det digitala området", sade Poupard. "Om vi ​​inte kan säga detta, är tanken på europeisk suveränitet inte meningsfull."

Poupards uttalanden kommer två veckor innan amerikanska och EU-tjänstemän träffas för att diskutera cybersäkerhet, dataskydd och andra frågor vid det första mötet i ett nybildat handels- och teknikråd i Pittsburgh den 29 september.

Vid en samling digitala ledare förra veckan i Tallinn, Estland, beklagade USA: s handelsminister Gina Raimondo Europas ökande tendens att införa lagar och ansträngningar för att förhindra att EU -data skickas till USA.

"Jag hoppas att vi alla kan komma överens om att kraven för att hålla data lokaliserade i landet skadar alla våra företag, alla våra ekonomier och alla våra medborgare", sa Raimondo och tillade att dataflöden var avgörande för att undvika "mycket dyra hot och attacker ”såväl som kommersiella vinster.

Goda nyheter att avsluta: Italien börjar börja administrera boostervaccin

Italien kommer att börja administrera ett tredje skott av Covid-19-vacciner till de mest utsatta delarna av sin befolkning den här månaden, säger landets hälsominister.

"Det kommer att bli en tredje dos, vi börjar redan i september", sa Roberto Speranza på måndagen vid en presskonferens i Rom.

Förra veckan sa Mario Draghi, italiensk premiärminister, att hans regering övervägde att göra COVID-19-vacciner obligatoriska för alla människor i berättigad ålder. Italien har redan gjort vacciner obligatoriska för medicinska arbetare.

Landet har vaccinerat drygt 70% av alla människor över 12 år, och Draghi har sagt att han hoppas att det kommer att stiga till över 80% i slutet av september.

Och det är allt från EAPM - glöm inte, här är länk för registrering för EAPM: s konferens på fredag, och här är länk till agendan. Var trygg och välkommen, vi ses snart!

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

trend