Anslut dig till vårt nätverk!

skisserat

#Human RightsWithoutFrontiers - Exploatering av #Nordkoreas arbetare i #Polen

DELA MED SIG:

publicerade

on

Välkommen till den andra i vår vanliga serie som diskuterar mänskliga rättigheter, presenterad i samarbete med Mänskliga rättigheter utan gränser. I det här programmet tittar vi på exploateringen av nordkoreanska arbetare i Polen. 

En film som behandlar frågan visades vid ett evenemang som anordnades i Europaparlamentet av MEP Laszlo Tökes och Human Rights Without Frontiers.

Filmen heter Dollarhjältar, undersöker en praxis som fortsätter, trots FN:s och EU:s sanktioner som förbjuder anställning av arbetskraft från Nordkorea. Med medverkan från privata företag och polska statliga myndigheter fortsätter nordkoreanska arbetare att arbeta i Polen och att utnyttjas av Pyongyang, endast kvar med en personlig inkomst på mindre än $150 per månad.

Frågan har drivits aktivt av Mänskliga rättigheter utan gränser. Den 19 september gjorde den icke-statliga organisationen ett offentligt uttalande vid Human Dimension Implementation Meeting (HDIM), som hölls i Warszawa, vid OSSE:s kontor för demokratiska institutioner och mänskliga rättigheter, och frågade den polska delegationen till OSSE: "Hur många nordkoreanska arbetare är arbetar för närvarande i Polen, och hur många arbetsvisum har utfärdats sedan det senaste HDIM-mötet?"

Polens officiella svar innehöll motstridig statistik

Annons

Vänligen gå med oss ​​igen nästa månad när vi igen kommer att titta på andra frågor som påverkar den universella och lika tillämpningen av mänskliga rättigheter för alla människor, oavsett nationalitet, kön, ras eller etniskt ursprung, religion, språk eller någon annan klassificering.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend