#HumanRightsWithoutFrontiers - Utnyttjande av #NorthKorea arbetare i #Poland

| November 8, 2018

Välkommen till den andra i vår regelbundna serie som diskuterar de mänskliga rättigheterna, förde dig i samarbete med Mänskliga rättigheter utan gränser. I det här programmet tittar vi på exploatering av nordkoreanska arbetare i Polen.

En film som behandlade frågan screenades på ett evenemang organiserat i Europaparlamentet av MEP Laszlo Tökes och Mänskliga rättigheter utan gränser.

Filmen heter Dollar Heroes, undersöker en övning som pågår trots FN: s och EU-sanktioner som förbjuder uthyrning av någon arbetskraft från Nordkorea. Med medverkan av privata företag och polska statliga myndigheter fortsätter nordkoreanska arbetare att arbeta i Polen och utnyttjas av Pyongyang, lämnas endast med en personlig inkomst på mindre än $ 150 per månad.

Frågan har aktivt drivits av Mänskliga rättigheter utan gränser. På 19 september offentliggjorde frivilligorganisationen ett offentligt uttalande vid MIM (Human Dimension Implementation Meeting), som hölls i Warszawa, OSSE: s kontor för demokratiska institutioner och mänskliga rättigheter, och frågade den polska delegationen till OSSE: "Hur många nordkoreanska arbetare är arbetar för närvarande i Polen, och hur många arbetsvisum har utfärdats sedan det senaste HDIM-mötet? "

Polens officiella svar innehöll motstridiga statistik

Vänligen bli med oss ​​igen nästa månad när vi åter ser på andra frågor som påverkar universell och lika tillämpning av mänskliga rättigheter för alla människor, oavsett nationalitet, kön, ras eller etniskt ursprung, religion, språk eller någon annan klassificering.

Taggar: , , , ,

Kategori: En framsida, skisserat, Aktuell artikel, Mänskliga rättigheter, Mänskliga rättigheter