Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

EU: Ritual Slaughter - Halal Steak på din tallrik

DELA MED SIG:

publicerade

on

ritual

ILLUSTRATION – En gyllene skål som föreställer Io – Zeus älskarinna – förvandlats till en ko.

European Parliament Animal Intergroup inledde året inför de dystra fakta och siffror om lukrativa rituella slaktaffärer som snabbt expanderar i Östeuropa.

Debatten med experter i frågan visar att de avskyvärda metoderna går från gamla EU-medlemmar till nyanlända. Situationen i den polska jordbrukssektorn skapar allvarlig oro.
Officiellt respekterades två viktiga delar av lagstiftningen: rådets direktiv från 2008 och 2009 som fokuserar på minimikrav för förfaranden för nötkreatur och grisar och manipulationerna vid själva avlivningsögonblicken.
”Polska bönder har fått tid att anpassa sig till de nya reglerna. Alla slakterier övervakas av veterinärer, kastreringen av hangrisar görs av yrkesverksamma, – enligt Anna Kowalska-Klockiewicz, förste jordbrukssekreterare i den polska representationen i EU.
Som ett resultat av detta genomförde 98 % av gårdarna kraven och uppfyller de europeiska standarderna.
I motsats till officiella uppgifter avslöjade professor Elzanowski den dystra realiteten för nötkreaturs- och grisproduktionen i Polen: "Villkoren för djur uppfyller minimikraven endast i bästa fall, medan regeringen försöker presentera detta minimum som en standard. Sektorn måste göra det rätta arbetet med att översätta och förstå målet och fullständig information om de europeiska normerna”.
"Den rituella slakten är ett fredsarbete, men de veterinära undantagen betalas effektivt av "fredstakten", som dämpar situationen bortom det imaginära", fortsätter prof. Elzanowsky.
Inom de allmänt dåliga förhållandena för djur som ligger långt utöver de förväntade EU-normerna är rituell slakt särskilt avskyvärd praxis. Den stora avvikelsen från EU:s standardförfarande är i frånvaro av bedövning, vilket gör den avvisande.
"En hel del fruktansvärda manipulationer sker under dessa avskyvärda ritualer", fortsätter professor Elzanowski, och hänvisar till flera veterinärrapporter och bevis om djurplågor, medan han blöder med den avskurna halsen.

 

ritual 2

ILLUSTRATION – I många forntida kulturer dyrkades boskap

Annons

"Rituella förfaranden är absolut barbariska och kommer på intet sätt ens i närheten av nutida idéer från den överväldigande majoriteten av EU-medborgarna om hur djur som odlats för konsumtion bör behandlas i det civiliserade samhället vid avlivning", sade prof. Elzanowski. Tydligen enligt vetenskapliga bevis påverkar bedövningen inte blödningar, vilket gör att tortyren som orsakar enorma lidanden för mängder av djur är absolut oberättigad, baserat på ren vidskepelse.

Allmänheten i Polen och EU har ingen aning om vad som händer under rituell slakt av kor, hävdar Elzanowksi. ”Att skära halsar och vända kor i roterande fållor för att låta dem blöda går långt utöver varje mardröm för en vanlig EU-medborgare. På grund av sin frånstötande karaktär sker den rituella slakten i Polen med största diskretion utanför allmänhetens ögon, eftersom den är olaglig före 2004, men den expanderar snabbt med fullständigt medgivande från veterinärmyndigheterna för ekonomiska fördelar det medför.
För närvarande i Polen finns det redan omkring 100 rituella slakterier för halal och två koshera, – alla gör vackra vinster på hundratusentals rituellt dödade djur, enligt en konservativ uppskattning av mer än 300 000 per år.
Trots en allmänt hemlighetsfull karaktär av dessa frånstötande sedvänjor gjorda i ett namn av religion, ibland läcker informationen.
I genomsnitt dödas hundra kor i ritualer dagligen i Leszno och transporteras sedan till Gostyn, där rabbiner undersöker kadaverna och väljer ut cirka 20. De avvisade 80 korna går in i den vanliga näringskedjan, stämplade och säljs till allmänheten.
Djurtortyren är inte begränsad till rituell slakt: över 100 000 oavvanda kalvar reser från Polen i mer än 25 timmar till Italien och Spanien. Ingen stannar för picknick på vägen.
Slutligen, dessa djur som inte kan säljas till etablerade livsmedelskedjan förs till den "svarta marknaden", där de fruktansvärda övergreppen är en vanlig praxis.

"Djur, som inte ens kan stå upp, eftersom de är så sjuka förs också dit," sade prof. Elzanowki, med hänvisning till NGO:s undersökningar. – slagen, släpad av svansar och öron, hålls utan vatten”. Kvävda fåglar och smågrisar bärs i säckar som på medeltiden.

"Humanismen är till för humanister" - svarade jordbrukstjänstemannen M. Sawicki och hindrade själva idén om en modern attityd till boskap. Prof. Elzanowski övertygade om att med etablissemangets attityd är chanserna små att förändra den grova verkligheten.
Veterinärerna vägrar att gå till "svarta" marknader, eftersom de inte är registrerade och polisen blandar sig inte och hävdar att de inte är tänkta att komma annars och sedan ringas av veterinärer. Den onda cirkeln vänder multiplicera offren.
"Vi bör kontrollera riktigheten av översättningen av EU:s lagar till nationella lagar," sade Elzanowski. – Försämringen av nationella lagar under förevändning att följa den europeiska är en vanlig plats. EU föreskriver minimivillkoret och de säger att det finns standarder, men det är de inte”. Enligt professorn råder enighet bland veterinärer om den allmänna försämringen av nationell djurskyddslagstiftning.

 

död cowresize två

MEP Carl Shlyter (De gröna) delade erfarenheter av Sverige där framsteg uppnåddes, baserat på samtal med det muslimska samfundet, men tyvärr vägrade den judiska församlingen att mildra ritualerna. De fortsätter med metoderna och exporterar köttet till de andra länderna.
Att häpna frågan om att rekrytera slaktare för ritualer är inget problem: judiska och muslimska slaktare väljs ut från de fromma individerna så att de är engagerade i sina religiösa samfund. Tyvärr leder grymheten i ritualerna till ökat våld mot utsatta medlemmar av samhället som kvinnor och barn.
"Det finns studier som visar att våldet i slakterier ökar brotten", avslutade professor Elzanowski. Men återigen, 'humanismen är till för humanister.

 

Anna van Densky

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend