Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Eurozonkrisen har inte ens börjat säga Farrage

DELA MED SIG:

publicerade

on

I Europaparlamentet i Bryssel avgörs Europas politik normalt genom att grå politiker röstar efter partilinjer. Ibland kommer en politiker att sticka ut, och en sådan politiker är Nigel Farrage, från UKIP.

eurozon1

UKIP slutade tvåa i det senaste Storbritannien genom val i Eastleigh, med 28 % av de totala rösterna, vilket knuffade det regerande konservativa partiet till tredje plats. Regeringen hävdar att det ökade stödet för UKIP i huvudsak var en protestomröstning, men andra är mindre säkra. Vad är UKIP:s överklagande?

”De saker vi pratar om är verkliga frågor som påverkar människors vardag, den sortens saker de pratar om runt middagsbordet eller nere på krogen eller var det nu kan vara. Det är förblindande uppenbart att om du öppnar dina dörrar för Rumänien och Bulgarien nästa år, och om vi får en andra massiv migrationsvåg från Östeuropa till Storbritannien, så påverkar det jobben och det påverkar socialt boende. Vad vi säger är att vi inte är emot folk från Bulgarien men surt nog är nog. Vi har absorberat över 4 miljoner människor under de senaste tio åren i Storbritannien, är det inte dags att vi stoppar massinvandringen. Och det är det budskapet som nådde ut till vanliga arbetarfamiljer i Eastleigh.” sa Nigel.

eurozon2

Ni vill ha en folkomröstning, det vill herr Cameron också. Vad är skillnaden?

"Åh, herr Cameron gjorde allt det här förut, redan 2007. Han sa att om du gör mig till premiärminister ska jag ge dig en gjutjärnsgaranti att det kommer att bli en folkomröstning om Lissabonfördraget. Jo, han är premiärminister, och han har svikit oss som ett par billigt hängslen, och ingen kommer någonsin att tro ett ord som människan säger någonsin igen."

Annons

Och vad är lärdomarna för Europa?

"Det är klart att Eastleigh-resultatet är något som det pratas om här, och jag kommer i tvivel att bli våldsamt attackerad i plenarsessionen nästa vecka i Strasbourg, för att jag ens vågade kritisera en av de centrala övertygelserna i denna struktur, nämligen den totala fria folkrörelser. Men jag tycker att händelserna i Italien är ännu mer fascinerande. Inte bara kommer Berlusconi tillbaka in i politiken på en alltmer euroskeptisk agenda, utan komikern Beppe Grillo är mycket intressant, han är verkligen en anarkist, men han är en anti-euroanarkist, och han fick 26 % av rösterna. Så det som verkligen är intressant är att Italien precis har kommit ur en period av teknokrati. Kom ihåg att Berlusconi avsattes som premiärminister, en tidigare Goldman-Sachs EU-kommissionär, Mr Monti, sattes till ansvarig för en teknokratisk regering; du har ett val och 55 % av folket röstar på ett euroskeptiskt sätt”

Och vad är din oro?

"För att euroområdet ska hålla ihop måste länder ge upp politisk kontroll till sådana som Van Rompuy. Men om du håller val kommer du att få resultat som du inte gillar. Så faktiskt, för att euroområdet ska överleva måste de avskaffa valen. Du kan inte ha nationalstatsdemokrati och euron, och det är det stora budskapet, den stora lärdomen som kommer från Italien, och jag måste säga under de senaste månaderna har folk sagt att krisen i euroområdet är över. Jag tror inte ens det har börjat."

 

Anna van Densky

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend