Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

FUW-montern kommer att vara "kunskapens centrum" på Pembrokeshire County Show

DELA MED SIG:

publicerade

on

imageGenInformation om det senaste samrådet med den walesiska regeringen om förslagen till reform av den gemensamma jordbrukspolitiken och råd om hur man minimerar risken för att ådra sig kostsamma korsöverensstämmelsesstraff för Single Farm Payment kommer att finnas tillgänglig i Farmers' Union of Wales monter under den tre dagar långa Pembrokeshire county showen senare detta månad (13-15 augusti).

Natural Resources Wales personal kommer också att finnas i montern varje dag mellan 10:2 och XNUMX:XNUMX för att hjälpa bönder att omregistrera sina gårdsavfallsundantag.

“New regulations introduced on 6 April 2010 changed the system of waste exemptions and farm-based exemptions registered before 6 April 2010 will expire on 30 September 2013,” said FUW Pembrokeshire county executive officer Rebecca Voyle.

“By this date farmers will need to have registered for a new exemption and the show provides an ideal platform for our members to do this.”

The old waste exemptions have been replaced by a completely new list of exempt waste activities and are now grouped into five categories: non-registerable exemptions – also known as Non-Waste Framework, directive exemptions, which don’t have to be registered; use of waste – U; treatment of waste – T; disposal of waste – D; and storage of waste – S.

En del av de nya undantagen är nästan identiska med undantagen i det gamla systemet, en del liknar varandra men har andra gränser och villkor, och en del är helt nya.

Representanter för Royal Agricultural Benevolent Institution (RABI), den bidragsgivande välgörenhetsorganisationen som stöder medlemmar av bondesamhället som står inför nöd, svårigheter eller nöd, kommer att vara i FUWs monter på onsdag eftermiddag och erbjuda julkort och 2014 års kalendrar till försäljning med alla intäkterna går till välgörenhet.

Annons

Glastir-officerare kommer att finnas till hands varje dag under showen för att svara på frågor som bönder kan ha angående systemet. De kommer också att kunna hjälpa bönder att fylla i Glastir styrkort för att fastställa vad systemet kommer att innebära för deras gård.

Personal från Davis Meade Property Consultants och E-ON energileverantör kommer att ge råd om en mängd olika frågor, inklusive hyresrecensioner, ersättningsanspråk, alternativ för förnybar energi på gården och ge information om ett initiativ för energibesparingar för FUW-medlemmar.

"Facket ser också fram emot att träffa lokala förtroendevalda och parlamentsledamöter under showen för att ta upp frågor av lokalt intresse, inklusive det föreslagna genomförandet av reformerna av den gemensamma jordbrukspolitiken och deras inverkan på jordbruket i Pembrokeshire, tuberkulos och råvarupriserna", säger Voyle.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.
Annons

Trend