Anslut dig till vårt nätverk!

Företag

Studie visar EU serveringsmiljöer är avgörande ekonomisk drivkraft, gnistor efterlyser mer politiskt stöd

DELA MED SIG:

publicerade

on

indexEn ny europeisk studie, som släpptes den 17 september, visar att besöksnäringen spelar en avgörande roll för att bekämpa ungdomsarbetslösheten och är avgörande för jobb och tillväxt och hälsan i andra sektorer.

Europaparlamentariker och branschorganisationer HOTREC och Brewers of Europe efterlyser mer stödjande EU-politik för att öka sektorns resultat. EY-studien, med stöd av HOTREC och The Brewers, fann att Europas besöksnäringssektor 2010 direkt eller indirekt skapade 1 biljon euro i produktion, vilket motsvarar 8.1 % av EU:s totala ekonomiska produktion, och att multiplikatoreffekten av 1 euro som spenderades i gästfrihetssektorn innebär att ytterligare 1.16 euro investeras i den bredare ekonomin.

Enligt studien, som inkluderar land-för-land-rapporter, bidrog sektorn 2010 med 126 miljarder euro till statskassan i punktskatter, mervärdesskatt (moms) och sysselsättnings- och socialförsäkringsskatter, och stödde cirka 16.6 miljoner EU-jobb, eller ett av trettonde jobb.

"Åtgärder som vidtas i tider av åtstramningar, som ökar skattesatserna i en tid då de disponibla inkomsterna sjunker igen, kommer sannolikt att undergräva sektorns förmåga att generera tillväxt", säger John Hopes, huvudförfattare till studien. "Det kortsiktiga svaret på detta kommer sannolikt att vara kostnadsbesparingsåtgärder och senare en förlust av permanent kapacitet."

När hon talade vid ett lunchevenemang i Europaparlamentet i Bryssel sa evenemangsvärden i Storbritanniens parlamentsledamot Emma McClarkin: "Öl är mer än bara en uppfriskande drink. Bryggerisektorn är en viktig del av besöksnäringen. I en tid av stagnerande ekonomisk tillväxt och stigande ungdomssysselsättning, och med tanke på vikten av besökssektorn som en drivkraft för tillväxt och jobb, måste vi vara säkra på att politiken hjälper gästfrihet och nära sammanlänkade sektorer som öl, inte hindrar dem. .”

Varje minskning av besökssektorn skulle påverka Europas ungdom oproportionerligt mycket, eftersom sektorn ger många av Europas förstagångsjobb, sade studien. Besöksnäringen gav 29 % fler jobb 2010 än 2000, medan det totala antalet arbetstillfällen under samma period ökade med bara 7.1 % eller mindre än 1 % per år i den allmänna ekonomin.

Lukáš Veselý, som företräder kommissionsledamoten för sysselsättning, sociala frågor och integration László Andor, sa: "Denna nya studie påminner oss om besöksnäringens betydelse för Europas BNP - och ännu mer för europeiska jobb. Vi måste definitivt fundera över hur vi bäst kan stödja denna sektors återhämtning och hur den kan hjälpa till i kampen mot arbetslöshet, inklusive genom att tillhandahålla arbetsmöjligheter av hög kvalitet för unga människor.”

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend