Anslut dig till vårt nätverk!

Framsidan

Stålindustrin når en miljard ton märke för återvinning

DELA MED SIG:

publicerade

on

SRI-logo-250Mer än en miljard ton stål har återvunnits av den nordamerikanska stålindustrin sedan 1988 enligt Steel Recycling Institute (SRI), en affärsenhet inom AISI. SRI firar sitt 25-årsjubileum i år med denna milstolpeprestation och släppandet av 2012 års stålåtervinningsgrader.

SRI grundades 1988 som Steel Can Recycling Institute och fick i uppdrag av den nordamerikanska stålindustrin att utveckla en infrastruktur för återvinning av stålburkar och fungera som en primär informations- och teknisk resurs. År 1993 hade SRI:s fokus expanderat bortom bara stålburkar till att främja och upprätthålla återvinningen av alla stålprodukter. Idag fortsätter dessa ansträngningar tillsammans med att på ett trovärdigt sätt dokumentera stålets överlägsna miljöprestanda genom rigorösa livscykelstudier.

Stålindustrins imponerande återvinningsprestationer är också kärnan i andra miljöframsteg av Nordamerikansk stålindustri. Sedan 1990 har stålindustrin förbättrat sin energieffektivitet per ton med 27 procent och minskat sina CO2-utsläpp per ton med 33 procent, vilket gör nordamerikanskt stål till ett miljömässigt föredraget material som hjälper sina kunder att förbättra sina produkters miljöprestanda. I april meddelade SRI även lanseringen av ROSCOEs återvinningsrum, en interaktiv webbupplevelse riktad till barn i åldrarna 8-13 med tonvikt på att utbilda dem om vikten av att återvinna allt material, inklusive stål.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend