Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

Parlamentet godkänner 3.7 miljoner euro i EU-stöd för att få italienska arbetare tillbaka till jobb

DELA MED SIG:

publicerade

on

EGF logotyp EN______Parlamentet har godkänt stöd till ett värde av 3.7 miljoner euro från Europeiska fonden för justering för globaliseringseffekter (EGF) för att hjälpa arbetare i Italien som förlorat sina jobb på grund av globaliseringen eller den ekonomiska krisen att komma in på arbetsmarknaden igen.

Omkring 1,030 529 arbetare sades upp av den exklusiva biltillverkaren De Tomaso Automobili SpA i provinserna Torino och Livorno. Ytterligare 585 arbetare förlorade sina jobb när två dataföretag i Lombardiet, Anovo Italia SpA och Jabil CM Srl, gick under. Stödet godkändes med 66 röster mot 13 och XNUMX nedlagda röster.

De italienska myndigheterna kommer att få 1,164,930 2,594,672 500 euro för att hjälpa de övertaliga arbetarna i Lombardiet och ytterligare 584 67 7 euro för att hjälpa de som tidigare var anställda av De Tomaso Automobili. EGF, med ett årligt tak på XNUMX miljoner euro, bidrar till paket med skräddarsydda tjänster för att hjälpa uppsagda arbetstagare att hitta nya jobb. Stödet godkändes med XNUMX röster mot XNUMX och XNUMX nedlagda röster.

Parliament’s decision still needs to be endorsed by Council.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend