Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Den nya europeiska ombudsmannen Emily O'Reilly träffar parlamentets ordförande Schulz och kommissionens ordförande Barroso

DELA MED SIG:

publicerade

on

00063101-642Den nya europeiska ombudsmannen, Emily O'Reilly, har diskuterat behovet av höga administrativa standarder i Europeiska unionen med Europaparlamentet President Martin Schulz och Europeiska kommissionen President José Manuel Barroso. I två separata möten betonade O'Reilly sin vilja att samarbeta nära med båda institutionerna och beskrev hennes prioriteringar för det kommande året.

Alla ordförande underströk den vikt de fäster vid ett gott samarbete med Europeiska ombudsmannen och den avgörande roll hon spelar för medborgarna och för att höja standarden för god förvaltning.

O'Reilly förklarade: "EU-administrationen måste fungera som en förebild när det gäller öppenhet, ansvarsskyldighet och god förvaltning i unionen. Detta är en nyckelförutsättning för att vinna Europas medborgares förtroende. Mycket har gjorts i det förflutna, men det finns inget utrymme för självbelåtenhet."

Transparensregister för EU-intressegrupper

Kommissionen och parlamentet driver gemensamt insynsregistret för intressegrupper i syfte att göra EU:s beslutsprocess mer transparent. Omkring 6,000 XNUMX företag, icke-statliga organisationer och andra intresseorganisationer har registrerat sig hittills. Registret är för närvarande under revidering. Ombudsmannen har mottagit flera klagomål om det, inklusive farhågor om riktigheten av informationen i den. O'Reilly konstaterade: "Om vi ​​med tiden ser att insynsregistret inte fungerar på frivillig basis, bör man allvarligt överväga att göra det obligatoriskt."

Europeiska ombudsmannen utreder klagomål om administrativa missförhållanden i EU:s institutioner och organ. Alla EU-medborgare, bosatta eller företag eller föreningar i en medlemsstat kan lämna in ett klagomål till ombudsmannen. Ombudsmannen erbjuder ett snabbt, flexibelt och kostnadsfritt sätt att lösa problem med EU:s administration. För mer information, klicka här. 

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend