EU och dess närmaste grannar

9065Det är inte bara bra stängsel som gör goda grannar. Goda relationer bygger på ömsesidiga intressen och gemensamma värderingar, som är anledningen till att EU erbjuder sina grannländer privilegierade förbindelser i utbyte mot ekonomiska och politiska reformer, inklusive ett åtagande till värden som demokrati och mänskliga rättigheter. Ta reda på mer om 16 länder som ingår i den europeiska grannskapspolitiken genom klicka här.

Trots den ekonomiska krisen måste EU hålla takten ingrepp med dess östra och södra grannländer och belöna dem för framsteg med reformer på en bedömning från fall till fall, krävde parlamentet i en resolution som antogs den 23 oktober.

Ledamöterna betonade att respekten för de grundläggande principerna för demokrati är en "röd linje" som inte kan passeras utan allvarliga konsekvenser och att EU bör koncentrera sig på att stimulera utvecklingen av demokratiska institutioner, demokratiska politiska partier och det civila samhället i dess närhet.

Om den europeiska grannskapspolitiken

Den europeiska grannskapspolitiken inleddes i 2003 för att fördjupa förbindelserna med EU: s 16: s grannländer. Det är främst utförs på ett enskilt land genom handlingsplaner som anges dagordningar reformer. Hittills 12 av dem har redan antagits. I utbyte mot att hålla sig med handlingsplaner, länder får bättre handelsmöjligheter, enklare möjligheter resa, teknisk support samt ekonomiskt stöd (18.2 miljarder € för 2014-2020).

En gång om året EU bedömer framstegen mot de överenskomna målen, bland annat god samhällsstyrning, ekonomiska och sociala reformer, rättssäkerhet och respekt för mänskliga rättigheter. I 2011 reglerna var beefed att säkerställa att länder bara skulle få mer pengar i utbyte för ytterligare reformer.

Kommentarer

Facebook kommentarer

Taggar: , , , , , , ,

Kategori: En framsida, Europeiska grannskapspolitiken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är markerade *