Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Sjunde toppmötet mellan EU och Republiken Korea för att markera 50 års samarbete

DELA MED SIG:

publicerade

on

5059042061_1030aaf404_oDet sjunde toppmötet mellan EU och Republiken Korea kommer att äga rum i Bryssel den 8 november 2013. EU kommer att representeras av Europeiska rådets ordförande Herman Van Rompuy och av Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso. Republiken Korea kommer att representeras av president PARK Geun-hye, som tillträdde tidigare i år efter sitt val i december 2012. Handelskommissionär Karel De Gucht och forsknings-, innovations- och vetenskapskommissionär Máire Geoghegan Quinn kommer också att delta.

"Det här toppmötet markerar 50 år av bilaterala förbindelser mellan EU och Sydkorea. Under åren har vår relation förvandlats till ett strategiskt partnerskap. Det är en mångfacetterad process. Dialoger och samarbete är intensiva inom ett stort antal områden där vi delar gemensamma intressen. Vi samarbetar med Korea i multilaterala forum för att arbeta för fred och välstånd, främja icke-spridning och nedrustning, skydda mänskliga rättigheter, främja cybersäkerhet och mobilisera vår kapacitet för att främja hållbar utveckling. Vi välkomnar Republiken Koreas deltagande i EU:s krishanteringsuppdrag, och dess initiativ angående asiatisk regional säkerhet, inklusive de som syftar till att bygga förtroende på den koreanska halvön”, sa president Van Rompuy inför mötet.

President Barroso sa: "Jag ser fram emot att välkomna President Park i Bryssel under ett sådant symboliskt år när vi firar 50-årsdagen av våra bilaterala förbindelser. Jag är glad över att ha bidragit under de senaste åren för att omvandla dessa relationer till ett verkligt strategiskt partnerskap, som har vuxit från klarhet till klarhet. Under detta toppmöte kommer vi att gå vidare med vårt framgångsrika samarbete på det politiska området såväl som i det ekonomiska där vårt handelsavtal är ett viktigt landmärke. Koreas mål om "kreativ ekonomi" och EU:s strategi för smart, hållbar och inkluderande tillväxt kompletterar varandra och vi har mycket att vinna på att samarbeta med varandra inom områden som forskning, högre utbildning och industri. Vi uppskattar också Koreas roll i globala frågor och vi har för avsikt att föra våra ståndpunkter ytterligare när det gäller G20, internationell utveckling och klimatförändringar. Så jag har väldigt höga förväntningar och jag är övertygad om att detta toppmöte kommer att sätta scenen och ramarna för ytterligare 50 år av givande relationer.”

Toppmötet kommer att inledas med en kort tête-à-tête följt av en plenarsession och presskonferens (11.50-12.20) före toppmötets lunch. Kommissionär Geoghegan-Quinn och RoKs minister för vetenskap, IKT och framtidsplanering Choi kommer att underteckna ett arrangemang för utbyte av forskare inför pressen.

En ledarförklaring, som markerar 50 år av upprättandet av bilaterala förbindelser mellan EU och Republiken Korea, kommer att utfärdas, tillsammans med det traditionella gemensamma pressmeddelandet i slutet av toppmötet.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend