Anslut dig till vårt nätverk!

Sysselsättning

Unga: "Vi vill arbeta och göra en meningsfull insats till samhället"

DELA MED SIG:

publicerade

on

nuEn "ungdomsstadga" som fastställer gemensamma principer för praktik och volontärarbete, åtgärder för att främja entreprenörskap i ett tidigt skede och som gör det möjligt för ungdomar att hantera en liten del av EU-programmet Youth Employment Initiative var bland de viktigaste rekommendationerna från Citizens' Agora on Youth Arbetslöshet, som hölls i Bryssel den 6-8 november. Dessa slutsatser skulle kunna tjäna som input till statschefskonferensen om ungdomsarbetslöshet i Paris den 12 november.
”Jag är positivt överraskad över kvaliteten på resultaten, som är raka på sak och konkreta. Jag noterar särskilt erkännandet av volontärarbete, entreprenörskapets roll för att skapa mervärde och arbetstillfällen, betydelsen av internet och sociala medier för att sprida information och idén om att unga människor ska hantera en liten andel av budgetarna, säger Europaparlamentets vice. – President Isabelle Durant.
"Du har några stora styrkor, du har presenterat extremt starka åsikter, och du gav oss en lektion i demokrati genom ditt uppträdande i diskussioner, ditt sätt att lyssna på andra och den slutliga omröstningen", säger Martin Hirsch, tidigare fransk högkommissarie för aktiva Solidaritet mot fattigdom och nuvarande ordförande för den franska civilförvaltningen, som ledde debatterna.

UngdomsstadgaDe slutliga rekommendationerna kräver minimilön för praktikplatser med undantag, erkännande av formella och informella färdigheter, särskilt de som förvärvats genom volontärarbete. Ungdomssysselsättningsfrågor bör också ingå i företagens sociala ansvarssystem, säger texten.

Företagande
Åtgärder för att främja entreprenörskap bör börja i ett tidigt skede, från skolan, sade ungdomarna, som är övertygade om att "entreprenörskap tillhör deras framtid och Europas framtid". De betonade också behovet av att ge unga företagare en status och prioritet vid offentlig upphandling.

Forma politik
Deltagarna betonade att de vill vara med och utforma och implementera policyer. Till exempel bör en liten andel av Youth Employment Initiative, ett av EU:s nya ungdomsprogram, ägnas åt projekt som skapats av ungdomar, står det i den godkända texten.

Bättre information och verktyg
Deltagarna efterlyste också skapandet av informationsplattformar, utbildning och professionell vägledning och förbättrad information om EU-program.

Rörlighet i EU bör vara ett val och en möjlighet, inte tvingad av ekonomisk nödvändighet, tillade de.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend