Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

EU mobiliserar nytt stöd för Filippinernas återuppbyggnad

DELA MED SIG:

publicerade

on

tyfon-haiyan-rymdenUtvecklingskommissionär Piebalgs har aviserat ytterligare 10 miljoner euro i EU-stöd för återuppbyggnad av områden som drabbats av tyfonen Haiyan. De nya medlen kommer som ett bevis på att EU tittar på den snabbaste och mest effektiva länken mellan hjälp och rehabilitering för att gynna människorna på plats inom kortast möjliga fördröjning. Tillkännagivandet gjordes under hans besök i Filippinerna, som avslutas idag och har förändrats av de förödande effekterna av tyfonen.

After his discussions in Manila with government officials and with humanitarian experts on the ground, Commissioner Piebalgs said: “Beyond humanitarian assistance, the EU is already making resources for rehabilitation and reconstruction available to ensure that there is a smooth transition from the crisis management to rebuilding people’s lives. We would like to see no gap between the emergency relief and the longer-term actions, and we will work closely with the government and other development partners for this to happen.”

Områden för ingripande kan omfatta vatten- och sanitetsrehabilitering, reparationer av elnät, grundläggande hälsa, försörjningsstöd, skydd och reparation av infrastruktur som borde vara mer motståndskraftig mot framtida tyfoner eller jordbävningar.

Detta bistånd kommer utöver den första delen av humanitärt bistånd på 3 miljoner euro som tidigare aviserats och flyger massor av hjälpförnödenheter och räddningsteam på väg från medlemsländerna. Mängden humanitärt bistånd förväntas öka avsevärt när informationen om behov i avlägsna områden blir tydligare.

Bakgrund

The tropical cyclone Haiyan (locally named Yolanda), one of the strongest ever recorded, hit the Philippines on 7 and 8 November. Due to its exceptional strength and size, an estimated 10 million people – or over 10% of the Philippine population – are directly affected. The full extent of destruction is still being accessed. The death toll continues to rise and is expected to exceed appalling 10,000 victims. National and international relief efforts are ongoing, but are expected to be further complicated by a new approaching storm.

Filippinerna är ett av de mest katastrofbenägna länderna i världen. Haiyan är den 25:e tyfonen som drabbar skärgården i år. Förra månaden drabbades Filippinerna av en jordbävning med magnituden 7.2, som förstörde hem och uppehälle för omkring 350,000 XNUMX människor.

Annons

Vidare information

IP / 13 / 1059: Europeiska kommissionen släpper nödmedel för att hjälpa offer för den tropiska cyklonen Haiyan.

IP / 13 / 1063: EU svarar på Haiyan-katastrofen med samordnade hjälpinsatser.

IP / 13 / 1052: Nytt EU-stöd till Filippinerna

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend