Anslut dig till vårt nätverk!

Sysselsättning

Paris jobb toppmötet: Chamber rekommendationer för att öka sysselsättningen bland ungdomar

DELA MED SIG:

publicerade

on

bilderMed deltagande i toppmötet i Paris ungdomsanställning den 12 november presenterade EUROCHAMBRES hederspresident Christoph Leitl till statschefer och ministrar en lista med rekommendationer som - om de genomförs snabbt och effektivt - bör föra ungdomsarbetslösheten tillbaka till nivåer före krisen (strax över 15 %) inom fem år.

Leverera åtgärder på kort sikt för att stimulera ungdomars sysselsättning

Medan några viktiga åtgärder kommer att ta år att visa resultat, betonade Leitl möjligheten för omedelbar åtgärd: ”Ungdomsarbetslösheten har ökat med över 50% sedan 2008. Med snabba och effektiva åtgärder tror kamrarna att det är möjligt att få tillbaka andelen till nivå före krisen inom de närmaste fem åren. Åtgärderna bör inriktas på att stärka kopplingen mellan skolor och företag, främja entreprenörskap och öka arbetskraft och ungdoms rörlighet i hela Europa. ” EUROCHAMBRES betonar också vikten av att ta itu med efterfrågan på tillgång och efterfrågan genom att förbättra kompetensprognoser och koppla resultaten bättre till utbildning.

Investera i kvalitetslärlingar för att öka anställbarheten

Medlemsstater med väletablerade dubbla lärlingssystem har till stor del sparats från den ökade ungdomsarbetslösheten de senaste åren. Men i flera länder förblir yrkesutbildning helt skolbaserad och uppfyller inte tillräckligt företagens behov. Att öka andelen arbetsbaserat lärande, stödja arbetsgivare som utbildar lärlingar och förbättra lärlingsplatsernas attraktivitet kommer att hantera detta problem.

Återställ företagsförtroende och tillväxt

Företag kommer att skapa mer arbete om de ekonomiska utsikterna förbättras, om de har verktygen för att investera och växa och om arbetsmarknaden är gynnsam. Här betonar EUROCHAMBRES särskilt behovet av att ta itu med bristen på finansiering och att återuppliva banklån till företag genom att inrätta en europeisk garantiplattform.

Annons

Det är nu upp till nationella regeringar att genomföra åtgärder på fältet i samarbete med viktiga intressenter som kamrar. De europeiska institutionerna måste tillhandahålla stöd och samordning genom att främja peer-learning-aktiviteter, driva på ytterligare strukturreformer och tillhandahålla samfinansiering, särskilt för mobilitetssystem, kapacitetsuppbyggnad och SMF-finansiering.

Den fullständiga listan med rekommendationer i kammaren för att hantera ungdomsarbetslöshet finns tillgänglig här..

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend