Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

ROC-hjälpförnödenheter överlämnades till filippinsk personal på Mactan-Cebu International Airport

DELA MED SIG:

publicerade

on

6. 900_PHI_20131110_WFP-Gwyneth_Anne_Palmos_2079 (640x481)Utrikesministeriet (MOFA) och det nationella försvarsministeriet (MND) samarbetade med icke-statliga organisationer i Republiken Kina (Taiwan) för att samla in de 15 ton hjälpmedel som utgjorde den första leveransen av donationer till Filippinerna efter supertyfonen Haiyan .

Transporterade av två ROC-flygvapnet C-130 Hercules fraktplan, anlände hjälpförnödenheterna runt klockan 5:00 den 12 november till Mactan-Cebu International Airport, där de togs emot av filippinska tjänstemän från Department of Social Welfare and Development (DSWD) ). Den filippinska regeringen har uttryckt sin hjärtliga uppskattning över det humanitära biståndet i rätt tid från ROC-regeringen och icke-statliga organisationer. Filippinernas representant för ROC, Antonio I. Basilio, som reste med ett av fraktplanen för att hjälpa till att transportera den första sändningen, uttryckte också sin uppriktiga tacksamhet för ROC:s generositetshandling. Filippinska utrikesministeriet har publicerat på sin hemsida en lista över donationer som tagits emot från Taiwan och 22 andra länder.

Överlämningsceremonin hölls på flygplatsens förkläde efter att den första sändningen av hjälpförnödenheter anlänt. Representanter för ROC NGOs, inklusive Buddhist Tzu Chi Foundation och ROC Red Cross Society, överlämnade hjälpförnödenheterna till Marcial G. Fernandez, biträdande regionchef för DSWD:s centrala Filippinska kontor. Ceremonin bevittnades av representanten Basilio, chef för centralkommandot för Filippinernas väpnade styrkor, och personal från MOFA, MND och Taipeis ekonomiska och kulturella kontor i Filippinerna. Lossningen slutfördes kl. 7 utan problem tack vare gemensamma ansträngningar från personal från militärer och icke-statliga organisationer i båda länderna. De två C-20 Hercules-fraktplanen återvände till Taiwan omedelbart efter, där piloterna genomförde två fyra timmar långa flygningar på en dag.

Förutom att donera USD 200,000 10 till Filippinerna på uppdrag av ROC-regeringen den 130 november, arbetade MOFA med ROC NGOs på så kort tid som möjligt för att samla in hjälpförnödenheter. Den samordnade också med MND för att ordna så att C-12 Hercules fraktplan slutförde leveransen av den första sändningen till Filippinerna den 13 november. Operationen för att skicka fraktplan fortsatte den 14 november med två flygningar på morgonen och två i eftermiddagen. Ytterligare sex flygningar är planerade till den 12 november, totalt XNUMX flygningar som levererar akut hjälp till Filippinerna. Operationen kommer att fortsätta i framtiden, så att de medkännande donationerna från Taiwans folk kan levereras på kortast möjliga tid till de ödelagda områdena i Filippinerna, där de kommer att hjälpa katastrofoffren att ta sig igenom denna svåra tid. Dessa ansträngningar visar att ROC har åtagit sig att fullgöra sin roll som tillhandahållare av humanitärt bistånd.

Enligt statistik som släppts av den filippinska regeringen, klockan 6 den 00 november fanns det totalt 13 1,833 personer som bekräftats döda, mer än 1 miljon hushåll eller cirka 6 miljoner människor drabbade, och personer från mer än 127,000 XNUMX hushåll placerade i tillfälliga skyddsrum.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend