Anslut dig till vårt nätverk!

Sysselsättning

Nestlé lanserar ungdomssysselsättningsinitiativ i Europa

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

yei-eventNestlé har lovat att skapa 20,000 XNUMX tjänster för unga människor över hela Europa under de kommande tre åren.

Smakämnen Nestlé behöver UNGDOM Initiativet kommer att erbjuda jobb till 10,000 30 personer under 10,000 år och skapa 2016 XNUMX lärlingsplatser och praktikplatser senast XNUMX.

"I dag har en av fyra ungdomar i Europa inget jobb", sa Nestlé Vice ordförande och zondirektör för Europa Laurent Freixe.

Han talade den 15 november kl Nestlé behöver UNGDOM lanseringsevenemang i Aten, Greklands huvudstad, ett land där mer än hälften av dem under 25 år är utan arbete.

Växer i Europa

"Tänk på effekten på vårt samhälle om dessa unga människor lämnas på marginalen, utan inkomst, utan en framtid, utan hopp."

"När vi fortsätter att växa och investera i Europa vill vi göra allt vi kan för att stärka och utveckla deras kompetens och förbättra deras anställningsbarhet, oavsett deras utbildningsnivå", sa han.

Annons

Initiativet, det första i sitt slag i en sådan skala, bygger på företagets fortsatta engagemang för att investera i Europa under hela den ekonomiska krisen, tillade Freixe.

Välkommen

Europeiska unionens utbildningskommissionär Androulla Vassiliou sade att hon välkomnade Nestlé behöver UNGDOM som ett exempel på hur den privata sektorn kan bidra till Europas återhämtning.

"Jag är glad över att Nestlé har lanserat detta initiativ för att stärka och utveckla unga människors anställbarhet över hela Europa. Det bidrar till våra ansträngningar så att unga människor inte lämnas utan hopp eller möjligheter."

”20 000 unga människor kommer att få chansen att komma in på arbetsmarknaden vilket visar att den privata sektorn tydligt kan göra skillnad för att ta itu med problemet med ungdomsarbetslöshet. Vi förväntar oss att sådana åtgärder kommer att utlösa fler liknande initiativ från andra intressenter”, sa Vassiliou.

Alla Nestlé-team i Europa kommer att bidra till initiativet.

Till exempel kommer Nestlé att anställa 3,000 2,420 ungdomar i Frankrike, 1,250 1,080 i Tyskland, XNUMX XNUMX i Spanien och XNUMX XNUMX i Italien under treårsperioden, inklusive både direktrekrytering samt lärlings- och praktikplatser.

Olika roller

Alla sektorer kommer att ha roller, vilket ger en rad möjligheter för dem som är intresserade av Nestlés breda utbud av karriärer, inklusive tillverkning, administration, mänskliga resurser, försäljning, marknadsföring, ekonomi, ingenjörskonst och FoU.

Som en del av initiativet kommer det också att finnas ett litet antal roller specifikt utformade för att ge dem från södra Europa ovärderlig erfarenhet av att arbeta för Nestlé utomlands – i Schweiz, Frankrike, Tyskland, Österrike, Norden och Storbritannien.

Ljusare framtid

För att underlätta övergången mellan skola och sysselsättning kommer satsningen dessutom att omfatta en Beredskap för arbete program, med karriärrådgivning, CV-workshops och intervjuutbildningar på skolor, högskolor och på Nestlés platser.

Nestlé kommer också att uppmuntra sina över 63,000 XNUMX europeiska leverantörer att delta i Nestlé needs YOUth Initiative genom att erbjuda ett jobb, lärlingsplats eller praktik till unga människor, ett program som kommer att kallas Alliance for Youth.

"Nestlé är globalt framgångsrikt också för att vi är framgångsrika i Europa", förklarade Freixe. "Det här initiativet syftar till att utnyttja dynamiken hos sina ungdomar så att de kan se, med tillförsikt, mot en ljusare framtid."

Följ live webbsändning här.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend