Anslut dig till vårt nätverk!

Europeiska kommissionen

Meddelande om kondoleanser från Europeiska kommissionens ordförande för Glafcos Clerides bortgång

DELA MED SIG:

publicerade

on

bild-upload"Det var med stor sorg som jag hörde om Glafcos Clerides bortgång. Han kommer att bli ihågkommen som en sann europeisk statsman och mannen som outtröttligt arbetat under många decennier för Cyperns återförening och för Cyperns fullständiga integration i den europeiska familjen.

"Glafcos Clerides tjänade sitt land med utmärkelse från många positioner - som en framstående parlamentariker, som den främste grekcypriotiska förhandlaren i de interkommunala samtalen och, naturligtvis, som republikens president, ett ämbete han innehade under två på varandra följande mandatperioder mellan 1993 och 2003 Som president ledde han förhandlingarna om Cyperns anslutning till Europeiska unionen med stort engagemang och finess, och han förtjänar till fullo den beröm han har fått för deras framgångsrika slut.

"President Clerides var också en man med stor personlig artighet och visdom. Tillåt mig på Europeiska kommissionens vägnar att uttrycka mina uppriktiga kondoleanser till hans familj och det cypriotiska folket för deras förlust.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend