Anslut dig till vårt nätverk!

Lärlingsplatser

Kommissionen välkomnar Nestlé löfte om jobb och praktikplatser

DELA MED SIG:

publicerade

on

work_trades_volontär_480Den offentliga och privata sektorn måste arbeta mycket närmare i kampen mot ungdomsarbetslöshet och investera mer i att utrusta ungdomar med de färdigheter och utbildning de behöver. Det här var meddelandet från  Utbildning, kultur, flerspråkighet och ungdom Kommissionär Androulla Vassiliou vid lanseringen av "Nestlé needs YOUth", ett nytt initiativ inspirerat av kommissionens europeiska allians för lärlingsplatser. Det schweiziska multinationella företaget har lovat att skapa 20,000 XNUMX jobb, lärlingsplatser och praktikplatser över hela Europa under de närmaste tre åren.

"Jag välkomnar dagens löfte från Nestlé. I en krisstid är det viktigare än någonsin att investera i ungdomars utbildning och färdigheter. Det är också viktigt att vi investerar i kvalitet så att våra ungdomar utvecklar de färdigheter och kompetenser som kommer att göra dem anställbara. Detta innebär att den privata och offentliga sektorn måste arbeta i partnerskap, säger kommissionär Vassiliou.

Nestlé lovade också idag att samarbeta med 60,000 affärspartners för att öka arbetsmöjligheterna för ungdomar. Företaget kommer att tillhandahålla 120 affärsambassadörer, som kommer att ge råd och vägledning till mindre företag som vill starta eller stärka lärlingsprogrammen.

"Detta är ett utmärkt exempel på hur privata företag ska engagera sig. Att investera i färdigheter gynnar inte bara unga människor utan också företagen själva eftersom de kommer att ha en pool av unga produktiva anställda. Genom att mobilisera sitt nätverk av små och medelstora affärspartners. , företag som Nestlé kan också öka effekterna av sådana initiativ, tillade kommissionär Vassiliou.

Kommissionens europeiska allians för lärlingsplatser, som lanserades i juli av kommissionärerna Vassiliou och László Andor, med ansvar för sysselsättning, krävde partnerskap och löften för att stärka utbudet och kvaliteten på lärlingsplatser i hela Europa. Nestlé var bland de första att anmäla sig och lovade att öka antalet högkvalitativa lärlingsplatser och praktikplatser med 50% till 2016.

Kommissionen har fått 30 andra åtaganden från företag, arbetsmarknadens parter, handelskamrar, industri och hantverk, yrkesutbildnings- och utbildningsleverantörer, ungdomsorganisationer och andra, som publiceras nätet. Den 15 oktober antog medlemsstaterna en Rådets förklaring till stöd för den europeiska alliansen för lärlingsplatser och enades om riktlinjer för att förbättra sina lärlingssystem.

Bakgrund

Annons

Nästa månad kommer kommissionen att lägga fram en kvalitetsram för praktikplatser för att säkerställa att ungdomar kan skaffa sig arbetslivserfarenhet av hög kvalitet under säkra förhållanden för att öka deras anställbarhet. Kommissionen planerar också att inkludera lärlingsplatser och praktikplatser på EURES jobbmobilitetsportal; ett ytterligare förslag för att stärka Eures-tjänster till arbetssökande och arbetsgivare kommer att läggas fram av kommissionen före utgången av 2013.

Det nya Erasmus + -programmet, som kommer att lanseras i januari, kommer att ge mer än fyra miljoner människor, mestadels under 25, för att studera, utbilda, arbeta eller frivilligt utomlands. De kommer att omfatta 2 miljoner högskolestudenter, 650,000 yrkesutbildningsstudenter och lärlingar, samt mer än 500,000 ungdomar som volontär arbetar utomlands eller deltar i ungdomsutbyten. Denna internationella erfarenhet ökar kompetens och anställbarhet.

I december 2012 undertecknade Grekland ett samarbetsavtal med Tyskland för att hjälpa till att reformera sitt yrkesutbildnings- och lärlingssystem. Tanken är att utveckla ett "dubbelt" träningssystem som kombinerar teoretiskt lärande i skolan och praktisk erfarenhet inom företaget.

Mer information

GD Utbildning och kultur

Kommissionär Vassilious webbplats

Twitter @VassiliouEU

Europeiska alliansen för Lärlings (Twitter #EAFA)

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend