Anslut dig till vårt nätverk!

Kina

President Barrosos besök i Hong Kong och Macao

DELA MED SIG:

publicerade

on

Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso tar en presskonferens vid ett EU ledare toppmöte i BrysselPå 22-23 November 2013, Europeiska kommissionens ordförande José Manuel Barroso, kommer att besöka Hongkong och Macao, efter sitt första officiella besök där i 2005.

I Hong Kongs särskilda administrativa region träffar presidenten Hon. Chun-ying. Leung, verkställande direktören, och hon. Jasper Tsang, lagstiftningsrådets ordförande. Han kommer att hålla ett tal till Hongkongs näringsliv som är värd för Europeiska handelskammaren och delta i en ceremoni för att fira 20-årsjubileet för EU-byråns inrättande.

I särskilda administrativa regionen Macao, kommer presidenten möter Hon. Chui Sai-on, verkställande och delta i en offentlig tillställning för att markera 20th årsdagen av EU-Macao handels- och samarbetsavtal. Han kommer att bevittna undertecknandet av EU-Macao Horisontell luftfartsavtal, ett tal vid invigningen för Macao-EU: s handelskammare och träffa företrädare för Macao, EU och portugisiska samhällen. Ordföranden och verkställande träffades senast i Bryssel i januari 2012.

Under sitt besök på båda platserna kommer president Barroso att förmedla EU: s anknytning till förhållandet mellan Folkrepubliken Kina och de två särskilda administrativa regionerna baserat på principen "Ett land, två system". Han kommer att granska EU: s växande bilaterala handel och FDI-flöden med båda SAR och diskutera deras roller som tvåvägsplattformar för handel och investeringar mellan EU och Kina. EU: s förbindelser med både Hongkong och Macao bygger fortfarande på gemensamma värderingar, ett europeiskt arv och gemensamma intressen i handel och ekonomiska frågor, miljö, utbildning, kreativa industrier och kultur.

President Barroso sa om Hong Kong: "Hong Kong är en blomstrande och dynamisk stad och ett viktigt regionalt knutpunkt för handel och investeringar, tack vare dess rättsstat, informations- och yttrandefrihet samt höga insynskrav. EU stöder den land två systemprincip och i detta sammanhang kommer att förbli en mycket nära partner i Hong Kong. Våra relationer är starkt förankrade i historien men projiceras kontinuerligt in i framtiden. "

President Barroso sa om Macao: "Jag ser fram emot att besöka Macao i anledning av firandet av 20-årsjubileet för handels- och samarbetsavtalet mellan EU och Macao. Detta avtal förkroppsligar vårt engagemang för de politiska, ekonomiska och kulturella förbindelserna med Macao. Vi värdesätter Macaos specificitet och dess centrala roll som en bro mellan Asien och Europa, mellan Kina och resten av världen. Jag kommer också att betona mitt personliga engagemang för ökat utbyte med Macao inom handel, utbildning, forskning och kultur. "

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend