Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Uppdragsbeskrivning: Europaparlamentets övervakningsuppdrag till Ukraina

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Tryckpunkt efter talmanskonferensenUttalande av Europaparlamentets ordförande Martin Schulz,  tåg Europaparlamentet VD Pat Cox och tåg Polen VD Aleksander Kwasniewski.

"I slutet av vår 27th missionsbesök i Ukraina uttrycker vi vår djupa besvikelse över den ukrainska regeringens ensidiga beslut att skjuta upp undertecknandet av associeringsavtalet med Europeiska unionen. Vi noterar premiärministerns kommentarer om det stressade ekonomin och det dramatiskt ökade trycket från Ryssland de senaste veckorna.

"Vi välkomnar antagandet av ändringarna av lagen om parlamentsvalet i Verkhovna Rada i dag. Med tanke på president Janukovitjs bekräftelse i eftermiddags i Wien att fortsätta längs den europeiska integrationens väg, vädjar vi till presidenten att understryka detta åtagande genom att leverera om hans löften om reformen av den allmänna åklagarmyndigheten och om lagen om medicinsk behandling av dömda personer utomlands. Vi tror att de europeiska integrationsreformerna hittills bäst kan bidra till moderniseringen av Ukraina genom att de genomförs fullt ut.

"I denna svåra situation anser vi att folket i Ukraina bör försäkras av ledarna för Europeiska unionen att dörren inte kommer att stängas för Ukrainas europeiska förhoppningar och strävanden. Vi berömmer Europeiska unionen och särskilt till president Schulz och Europaparlamentet, som författarna till detta uppdrag, i form av en omsorgsplikt att upprätthålla aktiv vaksamhet när det gäller villkoren och behandlingen av Tymosjenko.Särskilda arrangemang bör införas för att säkerställa detta.

"Det har gjorts enorma ansträngningar från Europeiska unionens sida för att arbeta med Ukraina under de senaste 18 månaderna, inte minst genom detta uppdrag. Den time-out-formel som nu beslutats av de ukrainska myndigheterna är inte utan tydliga nedåtrisker, kommer sannolikt att hålla i i avsevärd tid och processen, om och när den förnyas, kommer att kompliceras av det beslut som fattas i dag.

"Uppdraget har för avsikt att i morgon bitti (22 november) återvända till Verkhovna Rada och sedan resa till Charkiv för att träffa fru Tymosjenko.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend