Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

ROC ger US $ 6.4 miljoner i relief till Filippinerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Super Typhoon HaiyanRepubliken Kinas (ROC) regering, medborgerliga organisationer och enskilda medborgare fortsätter att ge snabb hjälp till Filippinerna i efterdyningarna av tyfonen Haiyan, och donerar pengar och hjälpmedel värda 6.4 miljoner USD den 21 november.

Supertyfonen, lokalt känd som Yolanda, svepte genom centrala Filippinerna den 8 november och utlöste en enorm förödelse. Två dagar senare tillkännagav ROC-regeringen en donation på 200,000 XNUMX USD samtidigt som de uppmanade till en rikstäckande välgörenhetskampanj för att tillhandahålla hjälpmedel. ROC Red Cross Society, Buddhist Tzu Chi Foundation och andra icke-statliga organisationer reagerade omedelbart.

Sedan den 12 november har 150 ton biståndsförnödenheter från Taiwan levererats i 18 flygningar av ROC-flygvapnets C-130 Hercules fraktplan för distribution av det filippinska departementet för social välfärd och utveckling och frivilliga som arbetar för Taiwans civila grupper.

Minister utan portfölj Lin Junq-tzer följde med ett flyg den 21 november för att övervaka transporten och leveransen av förnödenheter, medan ROC-representanten på Filippinerna Raymond LS Wang reste till den hårt drabbade staden Tacloban den 19 november för att konferera med borgmästare Alfred Romualdez och andra tjänstemän om hjälp- och återuppbyggnadsinsatser. Filippinernas regeringssekreterare Jose Rene Almendras lovordade offentligt ROC för att ha fraktat hjälpvaror till katastrofområdet med C-130-plan.

Filippinerna i de drabbade områdena är fortfarande i stort behov av nödvaror, inklusive solenergigeneratorer, färdigmat (konserver och snabbnudlar), tält, sovsäckar, matransoner, dricksvatten, vattenrenare, regnutrustning och sanitetsmateriel. .

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend