Anslut dig till vårt nätverk!

Europaparlamentet

Ukraina: Greens uppmaning till EU: s delegation till Kiev

DELA MED SIG:

publicerade

on

491136-131125-ukraina-eu-protesterSom svar på situationen i Ukraina och polisens tillslag mot demokratiska pro-EU-demonstrationer i Kiev efterlyser gruppen De gröna/EFA en debatt i Europaparlamentet vid nästa veckas plenarsession i Strasbourg, samt att en särskild EP-delegation skickas ut. till Kiev.

De gröna/EFA:s medordförande Rebecca Harms sa: "Scenerna som dyker upp från Kiev är chockerande. Efter att personligen ha deltagit i demonstrationen för EU i Kiev förra veckan, är det brutala tillslaget mot denna fredliga protest obegripligt och förkastligt och visar regeringens osäkerhet och svaghet.

"Europaparlamentet bör utan dröjsmål besluta att skicka en delegation till Kiev för att övervaka situationen på plats. Detta kommer också att vara ett stödförklaring till de pro-EU-demonstranter. Dessutom måste parlamentet diskutera med Europeiska kommissionen och rådet hur man konkret kan stödja oppositionen så snart som möjligt.

"Demonstrationer visar att det finns en ny impuls i Ukraina. EU måste svara på detta och detta innebär att åta sig visumliberalisering och universitetsutbytesprogram, vilket kommer att ge konkret stöd till unga ukrainare.”

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend