Anslut dig till vårt nätverk!

Aviation / flygbolag

Flyg: Kommissionen uppdaterar europeisk säkerhets listan över förbjudna flygbolag

DELA MED SIG:

publicerade

on

pal-777Europeiska kommissionen har uppdaterat den europeiska listan över flygbolag som omfattas av verksamhetsförbud eller driftsrestriktioner inom EU, mer känd som listan EU flygsäkerhet för 22nd tid. På grundval av säkerhetsinformationen från olika källor och en utfrågning med både nepalesiska luftfartsmyndigheterna samt med ett antal nepalesiska bärare, beslutade kommissionen att sätta alla flygbolag från Nepal på listan EU flygsäkerhet.

Siim Kallas, kommissionens vice ordförande med ansvar för transport, sade: "Den nuvarande säkerhetssituationen i Nepal lämnar oss inget annat val än att placera alla dess transportörer på EU: s flygsäkerhetslista. Vi hoppas att detta förbud kommer att hjälpa luftfartsmyndigheter för att förbättra luftfartssäkerheten. Jag har redan bett Europeiska byrån för luftfartssäkerhet att förbereda ett flygsäkerhetsprojekt för Nepal. På den positiva sidan är jag glad att notera ytterligare säkerhetsframsteg, särskilt i Filippinerna, Sudan och Zambia. länder, liksom ett antal andra länder där säkerheten gradvis förbättras, förblir för tillfället på listan, men jag är övertygad om att positiva beslut är på väg om saker fortsätter att gå i rätt riktning. "

Den nya listan ersätter och uppdaterar den tidigare, som antogs i juli 2013, och kan konsulteras på kommissionens webbplats.

Som en följd av förbudet mot nepalesiska bärare, de hindras från att flyga till eller inom unionen. Dessutom kommer de europeiska operatörer och resebyråer måste informera de europeiska resenärer, som kommer att ha rätt till ersättning om de hade bokat en plats på en nepalesisk bärare som en del av en resa till Nepal, och beslutar att inte använda den.

Samråd hölls också med luftfartsmyndigheterna i Libyen. EU: s kommitté flygsäkerhets noterade att framsteg fortsätter att göras, men överens med de libyska myndigheterna för civil luftfart att det fortfarande är nödvändigt att behålla de frivilliga begränsningar inte att flyga till EU, som tillämpats sedan den libyska revolutionen till alla flygbolag med tillstånd i Libyen . Genomförandet av dessa restriktioner kommer att kvarstå under noggrann övervakning av kommissionen och EU: s kommitté flygsäkerhets.

Ytterligare tekniska uppdateringar i listan över EU: s flygsäkerheten gjordes på grund av avlägsnandet av vissa flygbolag som upphört att existera och tillägg av nya nyligen skapade i ett antal förbjudna länder: Kirgizistan, Kazakstan, Indonesien och Moçambique.

Kommissionens beslut grundar sig på enhälliga uppfattning av EU: s kommitté för luftfartssäkerhet, som sammanträdde från 19 tills 21 November 2013. EU flygsäkerhetskommittén består av flygsäkerhetsexperter från kommissionen, från var och en av de 28 medlemsstaterna i unionen, samt från Norge, Island, Schweiz och Europeiska byrån för luftfartssäkerhet (EASA). Kommissionens beslut fick också ett positivt yttrande från Europaparlamentet och ministerrådet.

Annons

Bakgrund

Den uppdaterade listan flygsäkerhet EU omfattar alla flygbolag som certifierats i 21 stater, för totalt 295 flygbolag helt förbjudna från EU himmel: Afghanistan, Angola, Benin, Republiken Kongo, Demokratiska republiken Kongo, Djibouti, Ekvatorialguinea, Eritrea , Gabon (med undantag för tre flygbolag som verkar under begränsningar och villkor), Indonesien (med undantag av fem flygbolag), Kazakstan (med undantag för ett flygbolag som verkar under begränsningar och villkor), Kirgizistan, Liberia, Moçambique, Nepal , Filippinerna (med undantag för ett flygbolag), Sierra Leone, Sao Tomé och Principe, Sudan, Swaziland och Zambia. Listan innehåller också 2 enskilda flygbolag: Blue Wing Airlines från Surinam och Meridian Airways från Ghana, för en total minskning av 297 flygbolag.

Dessutom innehåller listan tio flygbolag som omfattas av operativa begränsningar och därmed tillåts att operera till EU under strikta villkor: Air Astana från Kazakstan, Afrijet, Gabon Airlines och SN10AG från Gabon, Air Koryo från Demokratiska folkrepubliken Korea, Airlift International från Ghana, Air Service Comores från Komorerna, Iran Air från Iran, TAAG Angolan Airlines från Angola och Air Madagascar från Madagaskar.

För mer information, följ vice ordförande Kallas på Twitter.

Dela den här artikeln:

Trend