Anslut dig till vårt nätverk!

konst

Kommissionen välkomnar rådets godkännande av Creative Europe

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

kreativ-mMedlemsstaterna i rådet godkände idag (5 december) Creative Europe, det nya programmet som stödjer den kulturella och kreativa sektorn. Med en budget på nästan 1.46 miljarder euro under de kommande sju åren, en ökning med 9 % jämfört med nuvarande nivåer, kommer Creative Europe att ge tusentals människor inom film, TV, kultur, musik, scenkonst, kulturarv och relaterade områden möjligheten att öka sina internationell synlighet i och utanför Europa. Det nya programmet antogs av Europaparlamentet den 19 november (IP / 13 / 1114) och ska undertecknas av parlamentet och rådet den 11 december. Programmet träder i kraft i januari.

Kommissionsledamoten för utbildning, kultur, flerspråkighet och ungdomsfrågor Androulla Vassiliou välkomnade dagens antagande: "Kreativt Europa är fantastiska nyheter för Europas filmindustri, för kultur och konst och för allmänheten. Det kommer att hjälpa våra dynamiska kulturella och kreativa sektorer att skapa nya jobb och bidra mer till EU:s ekonomi. Det kommer också att göra det möjligt för tusentals begåvade artister att nå en ny publik, samtidigt som det främjar kulturell och språklig mångfald. Förutom att ge betydande bidragsstöd kommer vår finansiella garantifacilitet att öka tillgången till privata medel. för hundratals små företag", tillade hon.

Creative Europe bygger på framgångarna med programmen Kultur och Media, som har stött de kulturella och audiovisuella sektorerna i mer än 20 år. Det inkluderar ett underprogram Kultur, som stöder scenkonst och bildkonst, kulturarv och andra områden, och ett underprogram MEDIA, som ger finansiering till film- och audiovisuella sektorn. Det kommer också att stödja politiskt samarbete och den nya finansiella garantifaciliteten, som kommer att vara operativ från 2016.

Mer information

MEMO / 13 / 1009

Europeiska kommissionen: Kreativa Europa

Kreativa Europa på Facebook

Annons

Gå med i konversationen på Twitter #CreativeEurope

Androulla Vassilious webbplats

Följ Androulla Vassiliou på Twitter VassiliouEU

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend