Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska agendan 9-13 December

DELA MED SIG:

publicerade

on

logotypEuropeiska agendan tillhandahålls av Orpheus Public Affairs

Europaparlamentet – Plenarveckan, Bryssel

Måndag 9 december

Europaparlamentets debatt om Gemensamma fiskeripolitiken rapport, samt ytterligare en rapport om djuphavsbestånd och fiske i nordöstra Atlanten och internationella vatten, röster följande dag.

Rådet för sysselsättning, socialpolitik, hälsa och konsumentfrågor: att nå en allmän riktlinje om utstationering av arbetstagares efterlevnadsdirektiv; lägesrapport om könsfördelning bland icke verkställande direktörer i offentliga företag och likabehandlingsdirektivet; förväntas anta en rekommendation om integrationsåtgärder för romer.

Eurogruppen: anta uttalanden om slutlig översyn av de irländska och cypriotiska anpassningsprogrammen; diskutera Greklands trojkarapport; gå med på IMF:s rekommendationer om euroområdet; komma överens om arbetsprogrammet för de kommande sex månaderna.

toppmöte om immateriella rättigheter, Paris, kommissionär Alumni

Annons

Tisdag 10 december

Europaparlamentet röstar om: ILO:s konvention om användning av kemikalier på jobbet; olaglig tillverkning av skjutvapen och deras komponenter; Rättigheter och medborgarskap Program 2014 – 2020; Program för rättvisa 2014 - 2020; Återhämtning och upplösning ram för icke-bankinstitut. Anförande av Malis president. Debatter om: Globaliseringsfonden; Obligatoriskt automatiskt utbyte av information inom området beskattning, röster nästa dag.

Rådet för ekonomiska och finansiella frågor: diskussioner för att komma överens om en allmän strategi för att inrätta en enhetlig rekonstruktionsmekanism för fallerande banker; politisk överenskommelse om en översyn av direktivet om beskattning av sparande; anta slutsatser om att undanröja skadlig skattekonkurrens; ett första åsiktsutbyte om kommissionens rapport om varningsmekanismer för makroekonomiska obalanser.

Rådet för sysselsättning, socialpolitik, hälsa och konsumentfrågor: diskussion om uppdaterade förordningar om medicintekniska produkter; anta slutsatser om "moderna, lyhörda och hållbara hälsosystem".

Officiell lansering Horizon 2020, Dublin, kommissionär Geoghegan-Quinn.

Lung Health in Europe, publikationslansering, European Respiratory Society, kommissionär Borg.

Onsdag xnumx december

Europaparlamentet röstar om: programmet för att skydda euron från förfalskning "Pericles 2020"; utnämning av Daniele Nouy som Ordförande i förvaltningsrådet av Europeiska centralbanken.

De första ansökningsomgångarna inom kommissionens forsknings- och utvecklingsprogram Horisont 2020 har en budget på nästan 80 miljarder euro.

Torsdag 12 december

Europaparlamentet röstar om Europeiska centralbanken Rapportera 2012; Direktiv om avgifter för bankkonton, bestämmelser för åtkomst till och byte av konton.

Rådet för utrikesfrågor: utbyte av åsikter om agendan efter 2015 för hållbar utveckling och utrotning av fattigdom; diskussion om politisk samstämmighet för utveckling; information från kommissionen om "agendan för förändring", särskilt om gemensam programplanering.

Rådet för transport, telekommunikation och energi – Energi: kommer att försöka nå politisk överenskommelse om utkastet till direktiv om indirekt markanvändning om ändring av direktiven om bränslekvalitet och förnybar energi. Det kommer att finnas en uppdatering om att fullborda den inre inre marknaden för energi senast 2013 och att utveckla sammankopplingar till europeisk gas och el senast 2015. Det kommer också att göras en översyn av energirelationerna med länder utanför EU.

Kommissionär Alumnia tar emot Ed Davey, Storbritanniens utrikesminister för det brittiska departementet för energi och klimatförändringar.

Fredag ​​13 december

Europeiska kommissionen kommer att lägga fram ett meddelande om upprättande av en EU-kvalitetsram för att föregripa förändringar och omstruktureringar (QFR). Detta dokument syftar till att minimera de sociala konsekvenserna av eventuella omstruktureringsprocesser.

Miljörådet – kommer att ha en orienteringsdebatt om invasiva främmande arter, och; CO2-utsläpp från sjötransport.

Europeiska agendan tillhandahålls av Orpheus Public Affairs

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend