Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

Centralafrikanska republiken: EU trappar upp hjälpinsatserna, lanserar humanitära luftbro

DELA MED SIG:

publicerade

on

0 ,, 17166413_303,00Europeiska kommissionen sätter in sin humanitära flygtjänst med omedelbar verkan för att öppna upp en viktig linje av stöd in i och ut ur Bangui, Centralafrikanska republikens huvudstad (CAR), när internationella ansträngningar för att stabilisera det stridsdrabbade landet intensifieras.

The first plane (run by ECHO Flight, the EU’s humanitarian air service), with a capacity of 50 passengers or five tonnes of cargo, will arrive in Douala, Cameroon tomorrow. The CRJ 200 jet aircraft will perform daily rotations between Bangui and Douala, establishing a humanitarian air bridge to ferry humanitarian goods and personnel into the country.

“In recent days we have heard horrific stories of massacres from CAR,” said International Cooperation, Humanitarian Aid and Crisis Response Commissioner Kristalina Georgieva. “The arrival of international forces in Bangui and their deployment beyond the capital represent the only hope of security for millions of people who have been living in fear most of this year.

“ECHO Flight is making a vital contribution to making sure that humanitarian aid reaches those most desperately in need, providing a means of delivery for essential life-saving services. I want to pay tribute to the aid workers from NGOs, the Red Cross and the UN who have stayed on to help people in Bangui and in the interior of CAR throughout the events of recent months.

“The needs will remain enormous for some time and while we, the EU, have already doubled our humanitarian aid to twenty million euro it is clear that much more funding will be required. I appeal to international donors to be compassionate and generous for a crisis which remained forgotten far too long.”

Förutom att mobilisera ECHO Flight fördubblar EU storleken på sitt team av humanitära experter baserade i Bangui, som arbetar med humanitära biståndsorgan för att hjälpa till att kanalisera hjälp till de människor som har störst behov.

Bakgrund

Annons

Mer än 400,000 20 människor har fördrivits av striderna i Centralafrikanska republiken. Med 2013 miljoner euro i bistånd sedan början av XNUMX är Europeiska kommissionen landets största humanitära givare.

EG ger stöd inom flera sektorer, inklusive skydd, tillgång till hälsovård, mat och näring, distribution av dricksvatten, sanitetstjänster, logistik och humanitär samordning samt tillgodose behoven hos dem som direkt berörs av striderna.

EU:s humanitära flygtjänst, ECHO Flight, är baserad i Nairobi och opererar flera flygplan på permanent basis för att tillhandahålla flygtjänster till humanitära organ i legionen vid de stora sjöarna. Det kan snabbt omplaceras för att tillhandahålla tjänster i den bredare centralafrikanska regionen.

För mer information, klicka här.

Europeiska kommissionens humanitära bistånd och civilskydd

Kommissionär Georgievas webbplats

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend