Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Europeiska kommissionen uppmanar ledamöterna och regeringar för att minska byråkratin för telekomföretag

DELA MED SIG:

publicerade

on

redtapecutshutterstock_66067609När parlamentsledamöter inleder diskussioner om eventuella ändringar i förslaget till förordning som föreslagits av kommissionen om en inre marknad för telekommunikation, den anslutna kontinentlagstiftningen, uppmanar kommissionens vice ordförande Neelie Kroes både parlamentsledamöter och nationella regeringar att stödja hennes strävan att minska byråkrati för leverantörer av elektronisk kommunikation .

Vice ordförande Kroes, ansvarig kommissionär för den digitala agendan, sa: "Jag är djupt tacksam mot Europaparlamentet för att arbeta intensivt med detta förslag. Vi behöver desperat de ekonomiska fördelarna med en inre marknad för telekom. Det första steget är att göra det möjligt för teleoperatörer att fungera enkelt över gränser, särskilt mindre. Det är dags för byråkratin att gå. ”

Den föreslagna förordningen skapar en jämnare och enklare miljö för utbyggnad av teletjänster på tre sätt:

  • Ersätter 28 olika registreringskrav med en enda godkännandepunkt och anmälan i EU, en enda butik effektivt. Detta kommer att sänka hinder för marknadsinträde för nya företag och lägre kostnader för tillhandahållande av tjänster;
  • säkerställer en mer konsekvent behandling från tillsynsmyndigheter för leverantörer av telekommunikation i flera länder i EU - detta förenklade och lika spelområde bör uppmuntra till ny affärsutveckling i fler medlemsstater, och
  • gör det lättare för mindre operatörer att expandera över gränserna genom att säkerställa att operatörer under en viss storlek på en marknad inte behöver bidra till tillsynsmyndigheternas administrativa kostnader eller samhällsomfattande tjänster (detta uppnås genom tillämpning av tröskelvärden "de minimis") .

Kommissionen anser att fördelarna med en enkel one-stop-strategi för att auktorisera sin verksamhet kommer att vara ett väsentligt inslag i en slutgiltig förordning.

Kommissionen är också övertygad om att den slutliga förordningen måste ge mindre operatörer en ny och rättvis chans att expandera över gränserna.

Neelie Kroes sa: "Kommissionen vill harmonisera och förenkla driftskraven eftersom det är det bästa sättet att bidra till att utöka konkurrensen och gränsöverskridande tjänster."

”Det handlar inte bara om befintliga telekomföretag, utan för morgondagens företag.

Annons

”Vi behöver en reglering som ger mer än en kortvarig socker hit för företag, en som kommer att tåla och vara användbar på lång sikt. Det är därför vi designade det på samma sätt som vi gjorde. ”

Bakgrund

Europeiska kommissionen har arbetat för att reformera de europeiska telemarknaderna under 26 år och föreslog sin mest ambitiösa reform på 11 september 2013.

Lanseringspaketet "Connected Continent", som lanserades av kommissionens ordförande Jose Manuel Barroso i sitt tal om tillståndet 2013, skulle sänka konsumentavgifterna, förenkla byråkratin för företag och ge en rad nya rättigheter för både användare och tjänsteleverantörer, så att Europa återigen kan bli en global digital ledare.

Förslaget syftar till större medlemsländernas samarbete, samordnat av BEREC, organet för europeiska telekomregulatorer, snarare än en enda paneuropeisk tillsynsmyndighet.

Mer information

PM på alla språk på Connected Continent-förslaget

kommissionens förslag på Ansluten kontinenten reglering

Webbplats på Connected Continent: en enda telekommarknad för tillväxt och jobb

hashtag: #ConnectedContinent

Neelie Kroes Följ Neelie på Twitter

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend