Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Fiskereform: "Våra barn och barnbarn kommer att kunna äta fisk med gott samvete"

DELA MED SIG:

publicerade

on

20131205PHT29935_originalWe may love eating fish, but will there still be enough left in the sea for our children? The Parliament is about to debate and vote on the EU’s new common fisheries policy. The reform includes a ban on discarding unwanted fish and measures requiring member states to set fishing quotas based on sustainability. The European Parliament talked to German Social Democrat Ulrike Rodust (avbildad), in charge of steering the plans through the European Parliament, ahead of Parliament’s final vote on the reform on Tuesday 10 December.

Hur kommer den nya gemensamma fiskeripolitiken att påverka sysselsättningen, särskilt i medlemsstater med viktiga fiskerinäringar?
Den nya fiskeripolitiken kommer att införa nya regler för att återställa fiskbestånd. Detta kommer att garantera att det i framtiden kommer att finnas tillräckligt med fisk för att möjliggöra sysselsättning, men framför allt att alla nuvarande jobb inom fiskesektorn skyddas på lång sikt. Mer fisk leder till fler och bättre betalda fiskare.

Kan de nya hållbara fiskeåtgärderna i EU leda till överfiske i vatten utanför EU?
No, where we have fishing agreements, the rules will also change. We will fish only the amount of fish the partner states allow us to fish. We will also ensure that human rights are respected in those countries and that vessels refusing to abide by the new rules are punished. They won’t receive fishing authorisations during two years.

Nästan en fjärdedel av fisken som fångas i EU anses vara oönskad och kastas tillbaka i vattnet. Hur kommer den nya fiskeripolitiken att hantera denna mycket vanliga praxis?
Ett kasseringsförbud kommer att genomföras av 2019 och vi vill att fiskare ska överväga det bästa sättet att undvika kasseringar, inklusive utveckling av nya sorters nät.

Jag tycker att det är mycket viktigt att vi lyckades skapa en reform tillsammans med och accepteras av fiskare, miljöorganisationer och politiker.
Våra barn och barnbarn har möjlighet att äta fisk med gott samvete.

Annons

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend