Anslut dig till vårt nätverk!

konst

Utställning: "Lyssna på barns röst i fattigdom"

DELA MED SIG:

publicerade

on

PhotoExhiBannerFotoutställning i Europaparlamentet. Värd av MEP Eva Ortiz Vilella, EPP-gruppen. När: 16 december 2013, kl. 18-19. Var: Europaparlamentet, Bryssel, ASP-0G (Place Luxembourg).

Med 25 miljoner barn i EU som riskerar att drabbas av fattigdom eller social utestängning (28.1 % Eurostat), är Europas framtid i fara. Att investera i våra barn är en nyckel för Europas framtid och därför en högsta prioritet för Caritas Europa. Att bekämpa barnfattigdom måste också vara en prioritet för EU och dess medlemsstater.

Den här utställningen innehåller ett urval av bilder från ett antal Caritas Europas medlemsorganisationer, som illustrerar verkligheten i livet för barn och deras familjer som lever i fattigdom över hela Europa, samt Caritas svar för att hjälpa dessa barn och deras familjer.

Under denna mottagning kommer även Caritas Europa att presentera sin nya publikation Lyssna på rösterna från barn i fattigdom, med vittnesmål från barn över hela Europa. Den presenterar för Europas folk, och särskilt för våra politiker, de erfarenheter som barn uttrycker av deras hemliv, sociala liv och skolliv. Både barnen och deras föräldrar har generöst bidragit till detta projekt i hopp om att barnens röster inte bara ska höras utan också lyssnas på. För denna modiga generositet och handling vi tackar och applåderar dem.

Caritas Europa hoppas att rösterna från barn i fattigdom kommer att inspirera dig att göra skillnad i deras liv och på så sätt skapa en bättre framtid för alla i Europa.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend