Anslut dig till vårt nätverk!

Stöd

President Barroso välkomnar Irlands utträde ur biståndsprogram

DELA MED SIG:

publicerade

on

Bryssel Economic ForumI dag (13 december) har Irland lämnat programmet för ekonomiskt bistånd som infördes 2010 av EU och IMF.

President Barroso markerade detta viktiga ögonblick: "Jag gratulerar den irländska regeringen och det irländska folket för denna prestation. Tack vare deras ansträngningar och uppoffringar kommer Irland nu att kunna finansiera sig själv genom sina egna ansträngningar. Dagens resultat hade inte varit möjligt utan solidariteten och det betydande ekonomiska stödet från de andra medlemsländerna. Jag skulle också vilja betala den internationella bankens och programmets internationella ansträngningar och reformera de internationella ansträngningarna och reformera den europeiska centralbanken. nu framgångsrikt slutförts. Jag är stolt över Europeiska kommissionens ansträngningar och bidrag. Vi har stått vid Irland hela tiden, inklusive genom vårt insisterande på att förlänga löptiderna och på att sänka räntan. Irlands framgång sänder ett viktigt budskap – att med beslutsamhet och stöd från partnerländerna kan vi och kommer att komma starkare ur denna djupa kris."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend