Anslut dig till vårt nätverk!

audiovisuella observations

Marocko ansluter sig till European Audiovisual Observatory

DELA MED SIG:

publicerade

on

bildMorocco has just become the 41st member of the European Audiovisual Observatory. The decision was made by the Council of Europe’s Committee of Ministers which met in Strasbourg on the 13th of December. The Strasbourg-based Observatory, which is part of the Council of Europe, provides facts, figures, economic and legal analysis of the audiovisual industries in Europe (cinema, television, video, on-demand services and internet).

Morocco will be represented within the Observatory’s Executive Council by Jamal Eddine Naji, general director of audiovisual communication of the Marockanska Höga Myndigheten för Audiovisuell Kommunikation (HACA). Naji uppgav att medlemskapet i Marocko inom observatoriet skulle öppna upp för mer information om den marockanska medieindustrin. Film- och tv-proffs som vill veta mer om att arbeta med Marocko skulle ha tillgång till nyckeldata och juridisk bakgrundsinformation. Han tillade också att marockanska proffs i sin tur skulle ha bättre tillgång till information om de audiovisuella industrierna i Europa tack vare denna nya utveckling.

Susanne Nikoltchev, the Observatory’s executive director, welcomed this decision and indicated that the Observatory has already taken part in data collection on Morocco. The Observatory worked together with the EU’s Euromed Audiovisual III Programme to produce a series of very useful reports on the Mediterranean area, one of which covered Morocco (nedladdningsbar här). Nikoltchev stated that Morocco’s joining the Observatory was part of general and very welcome trend of Europe’s institutions working more closely with and creating ties with the Mediterranean region. She concluded that the audiovisual sectors in both areas could only benefit from this new development.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend