Anslut dig till vårt nätverk!

Banking

EU-toppmötet slutar med kvardröjande tvivel om bankunion

DELA MED SIG:

publicerade

on

120523_5_hem

EU leaders have finished two days of summit talks in Brussels amid doubts about an agreed banking union plan. The agenda of 20 December included the migrant crisis in the Mediterranean and the EU’s setback in Ukraine, after Kiev opted for closer ties with Russia.

tidigare, man enades om nya regler för att rädda eller stänga problembanker i euroområdet. Industrin kommer själv att inrätta en fond på 55 miljarder euro (75 miljarder dollar; 46 miljarder pund). Men EU-parlamentet är skeptiskt till planen som den ser ut. President Martin Schulz Tweeted that the “system for rescuing or liquidating failing banks needs to be simpler, more effective”. In another tweet, he said: “European Parliament cannot accept the single resolution mechanism for failing banks as agreed [by EU leaders].”

Affären syftar till att bygga en EU: s bankunion som borde minimera behovet av skattebetalarnas finansierade räddningsaktioner. Men det kan bara genomföras efter förhandlingar med parlamentet och Europeiska kommissionen.

 

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend