Anslut dig till vårt nätverk!

kultur

Irländsk accent röstade sexigaste i världen, över franska

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

farrell_colin_tricolor_TNDet är officiellt! Inte en liten tack till Colin Farrell (avbildad), den irländska accenten är nu den sexigaste i världen.

Franska män kan bara hänga huvudet i skam när de kom fjärde - strax före den australiska accenten. Undersökningen, som undersökte 5,000 kvinnor från hela världen, avslöjade att Irland nu är toppar för sexigaste accent och slår ut Italien och Skottland för topplacering. Irland har varit i eller runt topplaceringen i fem år men detta är den första segern för Emerald Isle.

England var sjätte (haha!) Och Sverige sjunde, med Spanien Wales och Amerika som slutade topp 10.

Annons

En talesman för pollestern, www.OnePoll.com, sa att Colin Farrell var det största dragningen.

"Högt profilerade stjärnor som Colin Farrell har hjälpt till att framhäva accenten mer," sa han.

Och OnePoll sa att president Nicolas Sarkozy antagligen hade torpederat den traditionella franska bilden.

Annons

"Den franska accenten är ingenstans så populär som den var", sa han.

'' Du kan antagligen skylla Nicolas Sarkozy för det, han har på egen hand förändrat uppfattningen om hur världen ser franska män.

Studien fann också att 60 procent av kvinnorna sa att en accent kan förföra dem medan 40% sa att de hellre skulle sova med en man med en trevlig accent, snarare än en hård.

Världens sexigaste accenter

1. Irish

2. italiensk

3. Scottish

4. franska

5. australier

6. engelsk

7. svenska

8. spanska

9. Welsh

10. American

Av Antoinette Kelly

kultur

Kommissionen lanserar Creative Europe-uppmaningar att stödja kultur- och kreativa sektorer

publicerade

on

Kommissionen har inlett de återstående uppmaningarna till kultur och kreativa sektorer inom kulturområdet Creative Europe-programmet, vilket gör det tillgängliga totalt 88 miljoner euro. Denna budget kommer att täcka europeiska samarbetsprojekt inom kulturområdet, spridningen och ökad mångfald av europeiska litterära verk och kommer att erbjuda unga musiker utbildning och framförande.

Innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdomskommissionär Mariya Gabriel sa: ”Kultur och skapande är livliga sektorer som har drabbats hårt av pandemin. Nu när restriktionerna upphävs är det dags att fokusera på en hållbar återhämtning av kulturella aktiviteter och arenor. Creative Europes budget för de kommande sju åren har ökat avsevärt och för detta år kommer redan 88 miljoner euro att göras tillgängliga för att stödja artister, författare och artister att återansluta till publiken i hela Europa. Jag uppmanar alla parter att kontrollera villkoren för samtalen och använda denna möjlighet. ”

Utlysningarna fokuserar bland annat på europeiskt konstnärligt samarbete och innovation på ämnen som publikengagemang, digitalisering av social sammanhållning och bidrag till European Green Deal. Samtalet som ägnas åt europeiska plattformar kommer specifikt att bidra till att öka framträdande artisters synlighet, programmering och marknadsföring. Intresserade organisationer kan nu lämna in ansökningar, med tidsfrister från slutet av augusti till slutet av september beroende på samtal. Mer information och vägledning för de olika samtalen finns på denna webbsida.

Annons

Fortsätt läsa

kultur

Kreativa Europa: Över 2 miljarder euro för att stödja återhämtningen, motståndskraften och mångfalden inom kulturella och kreativa sektorer

publicerade

on

Kommissionen har inlett nya åtgärder för att stödja de kulturella och kreativa sektorerna i och utanför Europa, efter antagandet av den första årliga arbetsprogrammet av det Kreativa Europa 2021-2027. År 2021 kommer Creative Europe att avsätta en aldrig tidigare skådad budget på cirka 300 miljoner euro för att hjälpa kulturproffs och konstnärer att samarbeta över discipliner och gränser för att hitta fler möjligheter och nå ny publik.

Antagandet lägger grunden för de första ansökningsomgångarna inom det nya programmet. Dessa samtal kommer att vara öppna för alla organisationer som är verksamma inom relevanta kulturella och kreativa sektorer. Den totala sjuåriga budgeten på 2.4 miljarder euro har ökat med 63% jämfört med den tidigare. Kreativa Europa strävar också efter att öka den kulturella sektorns konkurrenskraft samtidigt som de stöder deras ansträngningar att bli grönare, mer digitala och mer inkluderande. Särskild uppmärksamhet ägnas åt att stärka de kulturella och kreativa sektorernas motståndskraft och återhämtning mot bakgrund av pandemin.

Mariya Gabriel, kommissionär för innovation, forskning, kultur, utbildning och ungdom, sade: ”Över 8 miljoner människor i hela EU arbetar med en kulturaktivitet. Kultur känner inga gränser och inga nationaliteter. Konst representerar ett fönster mot världen och bidrar till att bygga broar bland oss ​​alla. I en tid då museer, biografer, kulturarvsplatser, teatrar börjar öppna igen, vill jag upprepa kommissionens stöd för den kulturella och kreativa sektorn. Med en ökad budget kommer Creative Europe att sträva efter att stärka sektorernas återhämtning och samtidigt främja den enorma mångfald och kreativitet som de erbjuder oss. ”

Kommissionär för den inre marknaden, Thierry Breton, sade: "Konstnärligt och kreativt uttryck är kärnan i de kulturella och kreativa industrier och vår europeiska identitet. Det återupplivade programmet Creative Europe kommer att ge ett lyft till europeiska berättelser som resonerar globalt och vårdar Europas skapare, producenter , distributörer och utställare, så hårt drabbade av pandemin. Genom att stödja samarbete över värdekedjan och språkliga gränser, liksom nya innovativa affärsmodeller, kommer MEDIA att stärka ett levande och kulturellt mångsidigt audiovisuellt ekosystem. För första gången och på en tid med växande hot mot mediepluralism kommer Kreativa Europa också att främja en hälsosam och hållbar nyhetsmediesektor i hela unionen. ”

A pressmeddelande finns tillgänglig online.

Fortsätt läsa

kultur

EU-boost för kultur

publicerade

on

Ledamöterna har godkänt den största budgeten någonsin för EU: s kultur- och kreativa sektorer - 2.5 miljarder euro för 2021--2027. Samhället 

Kreativa Europa är det enda EU-programmet som uteslutande stöder kultur- och audiovisuella sektorer. Efter en tuff period för artister och hela sektorn på grund av begränsningar kopplade till COVID-19-pandemin enades parlamentet och rådet om en budget på 2.5 miljarder euro för 2021-2027 i december 2020. MEPs godkänt avtalet under plenarsessionen i maj 2021.

Bättre svar på olika sektorer och deras behov

Annons

För att kunna respektera olika sektorers specifika karaktär och svara bättre på deras behov är Creative Europe uppdelat i tre olika delar:

kultur fokuserar på nätverkande, gränsöverskridande och tvärvetenskapligt samarbete inom kulturella och kreativa sektorer och främja en starkare europeisk identitet och värderingar med särskild uppmärksamhet för musikbranschen, enligt parlamentsledamöternas förhandlingar.

Media är dedikerat till att stimulera gränsöverskridande samarbete, rörlighet och innovation. öka synligheten för europeiska audiovisuella verk i den nya miljön, och göra det attraktivt för olika målgrupper, särskilt unga människor.

Annons

Sektorsövergripande syftar till att uppmuntra innovation, stödja sektorsövergripande projekt, utbyte av bästa praxis och hantera gemensamma utmaningar. Creative Europe stöder också: 

  • Europeiska kulturarvsmärket 
  • Europeiska kulturarvsdagarna 
  • Europeiska priser för musik, litteratur, arv och arkitektur  
  • Europeiska kulturhuvudstäder  
Stöd för aktiviteter med EU-mervärde

Kreativa Europa kommer att stödja aktiviteter som främjar gemensamma EU-rötter, kulturell mångfald och gränsöverskridande samarbete.

Främja integration och jämställdhet

Ledamöterna säkerställde fokus på inkludering och jämställdhet mellan könen, främjande av deltagande för personer med funktionsnedsättning, minoriteter och personer med missgynnade bakgrunder samt stöd för kvinnlig talang.

Kreativa Europa 

Fortsätt läsa
Annons
Annons
Annons

trend