Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

GJP-reformens grundläggande förordningar publicerade

DELA MED SIG:

publicerade

on

cap-mot-2020De fyra grundläggande EU förordningar i den nya gemensamma jordbrukspolitiken (CAP) har offentliggjorts i Europeiska gemenskapernas officiella tidning. Dessa lagtexter återspeglar den politiska överenskommelsen mellan Europeiska kommissionen, medlemsstaternas jordbruksministrar (i rådet) och Europaparlamentet tidigare i år.

Med dessa nya regler kommer den stora majoriteten av GJP-lagstiftningen att definieras i fyra på varandra följande förordningar – en betydande förenkling – som omfattar landsbygdsutveckling (Reg.1305/13), "horisontella" frågor som finansiering och kontroller (1306/13), direktstöd till jordbrukare (1307/13)och marknadsåtgärder (1308/13).

För att säkerställa en smidig övergång nästa år finns det också en övergångsförordning för 2014 (1310/13). Dessa förordningar publiceras på alla EU-språk på officiella tidning (gå upp till höger på sidan för att välja ditt språk).

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend