Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

GJP-reformens grundläggande förordningar publicerade

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

cap-mot-2020De fyra grundläggande EU förordningar i den nya gemensamma jordbrukspolitiken (CAP) har offentliggjorts i Europeiska gemenskapernas officiella tidning. Dessa lagtexter återspeglar den politiska överenskommelsen mellan Europeiska kommissionen, medlemsstaternas jordbruksministrar (i rådet) och Europaparlamentet tidigare i år.

Med dessa nya regler kommer den stora majoriteten av GJP-lagstiftningen att definieras i fyra på varandra följande förordningar – en betydande förenkling – som omfattar landsbygdsutveckling (Reg.1305/13), "horisontella" frågor som finansiering och kontroller (1306/13), direktstöd till jordbrukare (1307/13)och marknadsåtgärder (1308/13).

För att säkerställa en smidig övergång nästa år finns det också en övergångsförordning för 2014 (1310/13). Dessa förordningar publiceras på alla EU-språk på officiella tidning (gå upp till höger på sidan för att välja ditt språk).

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend