Anslut dig till vårt nätverk!

EU

Kommissionen får första framgångsrika europeiska medborgarinitiativ från arrangörerna

DELA MED SIG:

publicerade

on

Vi använder din registrering för att tillhandahålla innehåll på ett sätt du har samtyckt till och för att förbättra vår förståelse av dig. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

kommissionen_mottager_första_framgångsrika_europeiska_medborgarinitiativetEuropeiska kommissionen har officiellt mottagit det första framgångsrika europeiska medborgarinitiativet (ECI), med korrekt validerat stöd från minst en miljon europeiska medborgare i minst sju medlemsländer.

Stödet för Right2Water ECI, vars arrangörer anser att "vatten är en allmän nytta, inte en vara", har kontrollerats och validerats av de nationella myndigheterna i medlemsstaterna. Stödet för initiativet passerade minimigränsen i Österrike, Belgien, Finland, Tyskland, Grekland, Ungern, Italien, Litauen, Luxemburg, Nederländerna, Slovakien, Slovenien och Spanien.

Sammantaget mottog ECI 1,659,543 XNUMX XNUMX validerade stödförklaringar, med siffror från Kroatien, Danmark och Frankrike som återstår. Bollen ligger nu hos kommissionen. Inom de närmaste tre månaderna måste den bjuda in arrangörerna till Bryssel för att förklara sina idéer mer på djupet, och en offentlig utfrågning kommer att anordnas i Europaparlamentet. Sedan måste kommissionen besluta om den ska agera genom att anta lagstiftning, agera på något annat sätt för att uppnå målen för ECI eller inte agera alls. Vilken väg man än väljer måste kommissionen förklara sitt resonemang genom ett meddelande som antas av hela kommissionsledamöterna.

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend