Anslut dig till vårt nätverk!

Lantbruk

FUW välkomnar Pembrokeshire Councils Sky lantern-förbudsstöd

DELA MED SIG:

publicerade

on

4ff204558e2ca.preview-620Farmers' Union of Wales (FUW) välkomnade idag (7 januari) Pembrokeshire County Councils beslut att stödja förbundets kampanj för att övertyga walesiska lokala myndigheter att förbjuda frisläppandet av himmelslyktor på all mark de äger.

Facket har också uppmanat andra lokala myndigheter, andra markägande organ och återförsäljare runt om i Wales att följa efter.

"Vi välkomnar landstingets beslut att förbjuda skylanternor och vi ser det som en möjlighet att upprepa fackets mångåriga kampanj för ett totalt förbud mot dem", säger FUW Pembrokeshires läns ordförande Hywel Vaughan.

"Vi skulle också vädja till hotell och andra bröllopsställen att införa ett sådant förbud i deras lokaler."

Rådets kabinett rekommenderade införandet av ett frivilligt förbud mot frisläppande av himmelslyktor och heliumballonger från kommunägd eller kontrollerad mark och efterlyste en kommunikationsövning för att göra konsumenter och välgörenhetsorganisationer medvetna om riskerna.

"Skåpsmedlemmar fick höra att FUW tillhörde ett brett spektrum av organisationer, inklusive Marine Conservation Society, RNLI, RSPCA och olika brand- och räddningstjänster, oroade över den möjliga påverkan av himmelslyktor och heliumballonger på boskap och miljön", tillägger Vaughan.

"Dessa farhågor inkluderar risker för djurens välbefinnande genom att de får i sig skräp som lämnats av dem på landsbygden, i havet och vid kusten. Eftersom himmelslyktor innehåller en öppen låga, fanns det ytterligare oro för brandrisken för byggnader, egendom och grödor från okontrollerade landningar,” tillade Vaughan.

Annons

Förra året beställde den walesiska regeringen och Defra tillsammans ett oberoende forskningsprojekt om påverkan på boskap, växter och miljön av utsläpp av skylanternor och heliumballonger, men deras rapport drog slutsatsen att all påverkan på miljön och risken för omfattande skador eller dödsfall för boskap var låg. .

Den fann dock att risken från himmelslyktor till byggnader, jordbruksgrödor och hedar var betydande och den walesiska regeringen uppmuntrar nu lokala myndigheter att införa ett frivilligt förbud mot frisläppande av himmelslyktor och heliumballonger från kommunalägd eller kontrollerad mark och motverka deras använd och släpp när det är möjligt.

Som bevis på den gemensamma rapporten uppgav FUW att efter att ha rådfrågat sina medlemmar i hela Wales fick det flera rapporter om lyktor som hittats på åkrar som betas, skulle betas eller klippas för ensilage eller hö.

Andra allvarligare anmälningar som inkom var bland annat en lykta som hittats pyrande i en ladugård som innehöll hö och halm och en ko skadades efter ett ras som startade av lyktor som flyter över åkrar med boskap.

"Materialen som används i konstruktionen av dessa lyktor utgör en fara för boskapen, särskilt om tråden eller bambu från lyktans ram hackas upp under ensilagetillverkningsprocessen och förorenar råvaror", säger Vaughan.

"Vi har också upprepade gånger varnat för att himmelslyktor utgör en avsevärd brandrisk och den här senaste incidenten visar varför det borde finnas ett direkt förbud mot tillverkning och försäljning av skylanternor, och att frisläppandet av dem bör göras olagligt i Storbritannien."

Dela den här artikeln:

EU Reporter publicerar artiklar från en mängd olika externa källor som uttrycker ett brett spektrum av synpunkter. De ståndpunkter som tas i dessa artiklar är inte nödvändigtvis EU Reporters.

Trend